Lunchboterhammen invriezen

Niet iedereen heeft een betaalbare kantine met kwaliteitsprodukten bij haar werkplek beschikbaar. Er zijn dus voldoende mensen die elke ochtend, of avond, hun eigen lunchboterhammen staan klaar te maken. Elke dag, dat tikt lekker aan. Met het risico dat je aan het eind van de week alleen kaas en pindakaas op je oude en droge brood hebt. Vers brood is natuurlijk lekkerder, en versheid kun je behouden door brood in te vriezen. Maar je kunt ook, net als ik, een stap verder gaan.

Bij de ene bedrijfskantine kun je voor weinig een hoop gezonde kost krijgen. Bij andere kantines, of ‘bedrijfsrestaurants’, eet je redelijk duur en ongezond voedsel. Ik heb zelf ervaring met verschillende kantines en eetmogelijkheden bij verschillende werkgevers. Van te zoute warme maaltijden, tot smakeloze soepen, oud brood en nét niet het beleg wat ik wilde: zelf je lunch maken geeft toch de meeste voldoening bij de lunch. Maar elke dag eerder opstaan om je bammetjes te smeren, dat is ook niet mijn ding.

Bevroren brood

Ik koop altijd brood voor de hele week en vries dat in, meestal in pakjes van 4 sneetjes. De eerste stap die ik nam was om de bevroren boterhammen met smeerkaas te besmeren en dan mee te nemen. Maar dat leidde niet tot tijdwinst. Wel tot erg verse boterhammen.

De tweede stap was om de boterhammen voor het invriezen te beleggen en dan bevroren mee te nemen. Op die manier kun je in het weekend meteen je verse brood smeren en invriezen, voor de hele week. Bij normale temperatuur is je brood rond lunchtijd ontdooit als je het ’s ochtends bevroren meeneemt.

Een andere optie is dat je op je werkplek je beleg bewaart en dan gezellig je lunchboterhammen, al dan niet in de kantine, klaarmaakt.

Boterham-beleg tips

Als beleg werkt bijna alles: Kaas, ham, kipfilet, pindakaas, en zelfs nutella. Je kunt ingevroren brood met beleg normaal een maand goed houden in een goede vrieskast, maar dat hangt ook af van je beleg. Vries liever geen dingen in die rauw zijn, zoals filet americain. Ook zaken met veel water doen het minder goed. Neem liever een ‘vers’ stuk komkommer mee, of een tomaat. Invriezen van deze producten op een boterham is geen succes. Dat geld ook voor verschillende salades. Je brood kan er wat zompig van worden.

Natuurlijk win je er geen uren tijd mee, maar als je in de ochtend toch al loopt te stressen of je alles wel gedaan hebt, is het fijn om te weten dat lunch in ieder geval klaar is. En de verleiding om toch maar weer dure broodjes te kopen op weg naar je werk wordt ook kleiner. Dus je bespaart in ieder geval wat geld.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *