Zoutvaatje vullen zonder te morsen

Lastig klusje, zo’n zoutvaatje vullen als je een grote pot heb. Je kunt natuurlijk eindeloos met een klein schepje aan de gang. Maar er is een snellere methode. Wat je nodig hebt is een stukje papier.

Vouw een papiertje doormidden. Vouw het open en houdt het met de punt van waar de vouw zit boven het zoutvaatje. Grijp met de andere hand de zoutbus en strooi het zout tegen het papiertje aan. Het zout rolt dan precies langs de vouw het zoutvaatje in.

Werkt ook met peper

Klopt: het werkt ook met peper. Maar peper is lichter, dus doe het met meer beleid. Plus peper stuift, en je gaat er van hoesten en niezen. Maar het werkt wel. Het werkt natuurlijk ook met suiker, mocht je dat in een potje willen gieten met een smalle opening. De mogelijkheden zijn onbeperkt!

 

2 reacties:

  1. Een slimme tip.

    Smakelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *