Shadow of Mordor

Mijn gozer, R, heeft een ‘gastblog’ geschreven over zijn laatste game-obsessie Shadow of Mordor. Dit spel speelt zich af in Midden-Aarde, net voor de gebeurtenissen uit In de Ban van de Ring (The Lord of the Rings). Het is een open-wereld spel, waarin je de gedaante aanneemt van een personage dat wraak wil nemen voor de dood van zijn familie. Hij vecht daarbij tegen heel wat Orcs. R is Engels, maar heeft dit toch in het Nederlands geschreven.

som_whogoes

R schrijft:

Ik word nog sterker.  Elk overwinning verhoogt mijn vaardigheid in zwaardvechten.  Elke oude relikwie die ik vind, versterkt de schim die in mij lichaam woont.  Elke orckaptein die ik vermoord geeft mij een nieuwe wapenrune en dus wordt mijn zwaard, dolk of mijn boog nog dodelijker.

In dit spel ben ik al dood, en de orcs die komen, neem ik mee de dood in.

som_sideways

Middle-Earth: Shadows of Mordor is een echt onderhoudend spel.  In dit spel ben ik Talion, een Doler die door magie weer tot leven gebracht is.  Ik ben op zoek naar wraak, en wraak vneem ik vaak, maar het is niet genoeg.  Ik vecht niet alleen: een mysterieus schim deelt mijn lichaam.  Hij is ook boos, dus dit is ook mooi meegenomen.
som_talking
Elke orc is anders. Uniek uiterlijk, uniek karakter.  Orc bazen praten tegen je wanneer je tegen ze vecht.  Soms beschrijven ze wat ze met je willen doen.  Een paar orcs schreeuwen naar je.  Een bijzondere orc sprak in rijm, maar na de eerste zin had ik mijn zwaard in zijn lichaam gestoken.

De orcs haten me, omdat ik zo veel van hen heb afgeslacht.  Maar ik ben nog niet klaar.  Ik heb een doel.

som_talion

17 reacties:

 1. Ik kan me voorstellen dat het een leuk spel is, omdat je personage wordt iedere keer sterker en de vechtvaardigheden wordt ook beter. Maar het ziet hier op de foto best eng uit haha. Ik kan zelf al niet slapen als ik een horrorfilm heb gekeken. Kan je nagaan haha.

 2. Zelf nog nooit zo’n spel gespeeld, maar zoals Jeapie hierboven zegt, kan ik me wel voorstellen dat het een leuke ervaring kan zijn om in de huid van een personage te kruipen en op die manier ongewone ervaringen op te doen.

 3. Ik vind de plaatjes echt indrukwekkend.

  • Dat is ook nog een echte kunst, om de grafische weergave zo mooi te maken. Eng, maar mooi. En dan heb je het nog niet eens in beweging gezien. Kan heel erg overtuigend zijn.

 4. Wow, wat een heftig spel! De plaatjes zeggen genoeg! Het is niet mijn ding, maar ik snap wel dat mannen en vrouwen dit leuk kunnen vinden! Je speelt echt even een compleet ander mens.

  • Klopt, je doet ineens heel andere dingen en je kunt een ander deel van je persoonlijkheid verkennen.
   Natuurlijk staat het verhaal van dit spel wel een beetje haaks op de wereld van Tolkien, waar wraak niet echt een thema is voor de goeierikken. Dat is juist voor de slechterikken!

 5. Ik vond LOTR echt geweldig. Maar dit soort spelletjes dan weer niet. 😉

  • Het is wel een typisch spel, ja 😉 Ook niet waar mijn voorkeur bij ligt, maar op zich ziet het er wel geweldig uit.
   Ongetwijfeld kom ik nog eens terug op een ander LotR spel wat we af en toe spelen.

 6. Oh ik speel dit dus nooit omdat ik teveel inlevingsvermogen heb. Zoud er nachtmerries van krijgen en er de hele dag mee bezig zijn haha. Het spel is overigens waanzinnig mooi vormgegeven.

  • Het is heel mooi. En ja, je kunt je ook te veel inleven. Hmm. IK denk toch dat je dan een spel als Dragon Age eens kan proberen. Geweldige verhaal lijn en het vechten kan je als je wil echt op de automatische piloot doen. Ik zal daar eens een stukje over schrijven.

 7. Tegenover dit spel zijn mijn Sims te braaf haha.

  Lfs.x

 8. Deze wil ik ook nog wel een keer spelen denk ik, ooit 😀 Leuk trouwens zo’n game review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *