Op mijn nachtkastje: eindelijk weer eens nieuwe boeken

Op mijn nachtkastje: eindelijk weer eens nieuwe boeken

Zoals je kunt zien aan mijn Bookshelf Tour heb ik nogal wat boeken, die ik ook nog gelezen heb. En tot mijn 30ste las ik ook echt elke week 2 of 3 boeken. Maar op een gegeven moment ging ik minder lezen. Ik maakte langere dagen, we gingen samenwonen en tijd voor lezen was er gewoon steeds minder. Ik zit nu dan ook op ongeveer 3-4 boeken per jaar. Deze maand, het was beslist géén voornemen, heb ik 3 nieuwe boeken aan mijn verzameling toegevoegd. Ook ben ik een boek aan het herlezen, en heb ik weer eens een poëzie-bundel uit de kast getrokken. Juist: deze post gaat over boeken.

stack1_lovepoetry

De bundel The New Penguin Book of Love Poetry is al wat ouder, maar dat zijn de gedichten die er in staan ook: ouder. Nu het bijna Valentijn is, is dit best weer eens leuk om te lezen. Met poëzie, en zeker met een bundel, blader ik graag tot ik een naam of titel tegenkom die ik wel wil lezen. Soms zijn het bekende gedichten, die ik half-vergeten ben. En soms is het een sonnet van Shakespeare wat ik sowieso al uit mijn hoofd ken. Er staan wel wat gedichten over verliefd worden in, en zelfs over liefde die de tijd doorstaat, maar een groot gedeelte gaat ook over lust, of het verliezen van liefde, of over liefde die zuur wordt. Ik vind het wel een mooie bundel en kan er altijd wel iets in vinden waar ik even van geniet.

stack1_gemmellwhitewolf

Als herlezer heb ik David Gemmell’s White Wolf gekozen. Ik heb ervoor gekozen om deze eerst te herlezen voor ik Legend ga herlezen, omdat dit nét voor Legend speelt. Het lijkt me leuk om het nu eens andersom te lezen dan ik eerst deed. Skilgannon krijgt in dit boek meer achtergrond, en het is mooi om te zien hoe zijn leven gevormd werd, door mensen om hem heen. Nog niets van David Gemmell gelezen? Begin dan maar met Legend. Of Waylander. Fijne fantasy boeken, met meer nadruk op zwaarden en krijgers dan tovenaars en magie.

stack1_parkershadow

K.J. Parker is Tom Holt. Dat weet ik ook pas sinds kort. Maar K.J. Parker is wel één van mijn favoriete schrijvers, een beetje in de lijn van Gemmell, maar dan met iets meer diepte. Ik heb dan ook hoge verwachtingen van Shadow. Stom eigenlijk, ik heb dit boek destijds veel verkocht in de boekwinkel, maar pas nu zelf gekocht. Het is een deel één uit een trilogie, dus ik heb nog wat in het vooruitschiet.

stack1_sanderson_elantris

Elantris van Brandon Sanderson leek me ook wel leuk om in te beginnen. Ik zag zijn naam en boeken voorbij komen op een aantal andere blogs (Marcia, toch?) en dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. Sanderson is ook verantwoordelijk voor het overnemen van een van mijn favoriete series, The Wheel of Time. Dit is dus ook weer fantasy, maar dan met meer magie. Ik vind de omslag mooi, en het doet me een heel klein beetje denken aan Ghormenghast, maar ik denk niet dat het zoiets is.

stack1_kagawa-ironking

En als laatste, met name op aanraden van Rowan, een meer romantische fairytale fantasy. Eerlijk gezegd, nu ik het boek in handen heb, weet ik niet of ik de hele serie ga lezen. Misschien ben ik hier nu echt te oud voor, maar je weet het niet. Mocht ik er niet helemaal van ondersteboven zijn, weet ik in ieder geval wel een 16 jarige boekenwurm die dit wel geweldig gaat vinden.

Ik heb heel veel zin in lezen nu. Toch maar weer een boek meenemen naar mijn werk en in de pauze gaan lezen!


22 reacties op “Op mijn nachtkastje: eindelijk weer eens nieuwe boeken”

 1. Zo je kan weer even vooruit! Lezen staat bij mij op een heeeeeeel laag pitje. Ik las altijd graag boeken maar op het moment doe ik liever andere dingen of hang ik voor de tv. Misschien in de vakantie weer de draad oppakken.

  • Ja, Legend is de eerste die gepubliceerd werd, dus je kunt daar prima mee beginnen, maar eigenlijk kun je zo in de serie over de Drenai springen, met elk boek.

 2. Hoe is het mogelijk dat je minder hebt om boeken te lezen, alleen omdat je ging samenwonen. Wat heb je met die tijd gedaan. 😉 Dat K.J. Parker is één van je favoriete schrijvers maakt me benieuwd naar het boek Shadow. Ik lees veel minder boeken de laatste tijd en meer tijdschriften.

  • Ik heb hele leuke dingen met mijn tijd gedaan toen we gingen samenwonen 😛

   K.J. Parker schrijft echt avonturenboeken, heel jongensachtig, en daar hou ik van, Maar het zijn geen simpele verhalen. Hij bouwt er altijd iets omheen. In Shadow weetje in het eerste hoofdstuk helemaal niets van de hoofdpersoon en er is ook geen dialoog. Daar moet je wel van houden. Maar hij doet het subliem.

  • Ik ook 🙂 Daarom doe ik het nu gewoon.
   Dank je! Ik hoop dat je ook een boek vind waar je je helemaal in kan verliezen 🙂

  • En soms is 20 minuten gewoon genoeg. Maar ik herinner me wel dagen dat ik thuiskwam en meteen een boek indook, en dan rustig 3 of 4 uur achter elkaar door las. Dat lukt me niet meer. Die tijd heb ik niet meer over.

 3. Wat een gezellige foto’s heb je van die boeken gemaakt.
  Zelf houd ik niet van fictie, maar nu ik die sfeervolle foto’s hier zo zie, denk ik: Ik moet er vanavond ook maar weer eens voor gaan zitten, gezellig met een kaarsje aan en een kopje thee erbij…

  • Dank je 🙂 Die rode stoel is ook fantastisch om in te zitten als je een boek leest. Je kunt je altijd even inlezen in honden en puppies 🙂

 4. Brandon Sanderson is echt een geweldige schrijver!! Ik vond Het Laatste Rijk van hem echt geweldig (ik gaf het vijf sterren), en ben ontzettend benieuwd naar Elantris.
  Trouwens, dat kattenbeeldje op de eerste foto is súperschattig!

 5. Wat heerlijk dat je weer zin in lezen hebt. En met deze boeken kun je even vooruit. Wel een hele verandering zeg, van 3 boeken per week naar 3-4 boeken per jaar. Ik ken echt geen van deze boeken (maar ik lees dan ook geen fantasy). Maar ik ben erg benieuwd wat je er van vind.

  • Het lijkt me leuk om weer eens een in-depth bespreking te doen van een boek, dus ik denk dat ik zeker wel ga vertellen hoe ik ze vond.
   Eéntje heb ik er al uit! Dat was in twee dagen gedaan, dus ik kán nog steeds flink doorlezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.