Lunchbox recepten

Lunch vind ik eigenlijk de leukste maaltijd. Als ik naar mijn werk ga, neem ik vaak gewoon simpele sandwiches mee. De reden daarvoor is dat ik die sandwiches in het weekend maak en meteen invries. Maar ik heb ook collega’s die bij de lunch een heel pakket met groenten, ei, salade en wat nog meer hebben, of ze maken lekkere tosti’s in ons tosti-apparaat. En dus maak ik ook steeds vaker een wat uitgebreidere lunch. Het kost niet eens zoveel extra tijd, als je het handig aanpakt. Wat niet wegneemt dat er altijd ingevroren sandwiches zijn, die soms de basis vormen voor de lunch. En een extra voordeel is dat ik door een goeie en leuke lunch ook minder trek heb net voor het avond-eten. Want je extraatje voor de middag zit al in je lunchbox!

lunch1_mexlunch

Maandag – Grote wrap: quesadilla met groenten en gesmolten kaas, taco chips, paprika/mais/tomaat salade.

Van een wrap maakte ik een quesadilla. Dat is een dubbelgevouwen wrap met daartussen groenten en gesmolten kaas. Bijna een tosti dus, en ook heel lekker om koud te eten. Van de overgebleven groente maakte ik een snelle salade van paprika, mais en tomaat. De taco chips hadden we nog over, en vormde een lekker tussendoortje (wel erg knapperig).

lunch2_sandwich

Dinsdag – 3 sneetjes brood / clubsandwich met kip, tomaat/geitenkaas salade en druiven.

Van drie sneetjes had ik een drie-laagse clubsandwich gemaakt. Van tomaat en geitenkaas een snelle salade, met daarop komkommerschijfjes en amsterdamse uitjes, om de sandwich af te maken. Je ziet ze niet, maar ik had zelfs twee spiesjes meegenomen, om de uitjes bovenop de sandwich vast te prikken. Als extraatje een bakje met druiven. In de potjes zaten mosterd en boter, voor de sandwich.

lunch3_wrapstomaat

Woensdag – 2 wraps met sla, tomaat, komkommer, geitenkaas, bakje restje kapucijner en tomaat, mexicaantjes

Ik had nog wraps over, dus maakte ik twee wraps met een halve tomaat, plakjes komkommer en geitenkaas op wat blaadjes sla. Tip: je krijgt mooie plakjes komkommer als je de kaasschaaf gebruikt!ย  Onder de stukjes tomaat zat het kleine restje avondeten: kapucijners. Ik deed er spicy kruiden overheen, anders was het wat flauw geweest. De gele rondjes zijn Mexicaantjes, en die vind ik erg lekker. Het waren er wel wat veel voor een lunchhapje.

lunch4_kipsandwichveg

Donderdag – ‘Kip-schnitzel-sandwich’, tomaatjes, komkommertje, mandarijntje.

Huh? Kip-schnitzel op brood? Ja. Ik kwam dat voor het eerst tegen in Zwitserland. En koude schnitzel is best lekker, op een sneetje brood. Wel met een beetje mosterd of knoflooksaus, maar zonder is ook lekker. Omdat de schnitzel wel vullend is, was de rest van de lunch een simpel mandarijntje, een mini-komkommertje en wat kleine tomaatjes.

lunch5_crackerscheese

Vrijdag – Sandwich met nagelkaas, crackers en geitenkaas, bevroren rode vruchten, tomaatjes en paprika.

Lekkere sandwich met nagelkaas. Dan crackertjes om het laatste beetje geitenkaas op te smeren. Het was heel lekker met wat stukjes oranje paprika, wat net een extra crunch gaf. Nog wat tomaatjes, en bevroren rode vruchten. Die ontdooiden lekker in de uurtjes voor de lunch.

Om een lunch samen te stellen is het handig om of kliekjes van de vorige avond te gebruiken, of om te zorgen dat je een voorraadje hebt van bijvoorbeeld die mini-groenten. Ik doe er ook nog wel eens olijven bij, of stukken kaas en appel. Er is altijd wel iets wat over blijft in de keukenkast wat ze de lunchbox in kan.

28 reacties:

 1. Wauw! Genoeg variatie zo te zien. Dit is iets waar ik wat minder over nadenk, dus bedankt voor de lekkere inspiratie!

 2. Wat een feest maak jij telkens van je lunchbox!
  Die recepten zien er stuk voor stuk heerlijk uit, iedere middag weer wat anders en nog gezond ook.

  • Nou, gezond ๐Ÿ˜› Gebalanceerd zullen we maar zeggen. Lekker is het wel, en soms heb je met de lunch gewoon zin in een klein feestje. Het breekt de dag en dat mag gevierd worden ๐Ÿ˜€

 3. Wauw! Ik krijg spontaan trek! Ziet er allemaal geweldig uit! Zelf ben ik dol op brood en salades en probeer ik ook veel te variรซren…leuke ideeรซn heb je gegeven!

  • Weet je dat je blaadjes sla heel lang goed kan houden in de koelkast, als je ze wast en dan in een velletje keukenpapier doet, in een plastic zakje? Kun je makkelijk even snel een bladsalade van maken, met wat pasta, tomaatjes en olijfjes ๐Ÿ™‚ Het is soms wel eng om te experimenteren met de lunch, want als je er niet van geniet kan je hele middag naar de barabiezen zijn.

 4. Ik vind het er altijd leuk uitzien van die uitgebreide lunch trommels en het lijkt me ook echt heerlijk maar ik ben er gewoon te lui voor denk ik ๐Ÿ™‚ Wij kunnen op het werk ook niks opwarmen en sommige dingen vind ik alleen maar lekker als het vers is. Ik stop iedere ochtend 3 boterhammen uit de vriezer in me tas, die zijn dan ontdooit als mijn lunchpauze begint en heb op het werk een bakje boter staan en een pak kaas of snijworst of iets.

  • Daarom heb ik ook altijd brood in de vriezer, belegd brood nog wel. Dat hoef ik dan alleen maar mee te nemen, en kan meteen met de lunch worden opgegeten. Geen gedoe met broodjes smeren ๐Ÿ˜›
   Maar soms, soms moet je jezelf even verwennen midden op een werkdag. En al neem je dan alleen maar een gezellig servet mee!

 5. Wauw, wat een feestmaal heb jij in je lunchbox. Ik ben daar zo slecht in. Vaak vergeet ik mijn brood op het aanrecht en dan sta ik s middags weer bij de visboer of bij de kaasboer voor een belegd broodje. Voor mij is het dus niet weggelegd.

  • Nee, als je broodjeszaken in de buurt hebt, dan is het lastig. Ik heb het ‘geluk’ dat op ons industrieterrein helemaal NIKS zit op loopafstand. Anders haalde ik ook gewoon een echt lekker stokbroodje met oude kaas ๐Ÿ˜›
   Maar een bakje met druiven is ook al heel wat. Toch beter dan maar weer paaseitjes meesnoepen bij collega’s. (mmm paaseitjes)

 6. Wow, dat ziet er goed uit zeg. Ik koop meestal een broodje of een salade in de kantine. En bijna altijd soep.

 7. Jeetje wat ziet dat er heerlijk uit! Zo wordt de lunch inderdaad ook wat leuker. Heb er trek van gekregen!

 8. Wow, dat ziet er echt heerlijk uit! Ik kan dat echt nooit! Ik ben gewoon jaloers :-).

  • Tuurlijk kun je dit ook! Je bent ontzettend creatief! Soms kan je een lunch al opvrolijken door er een leuke prikker in te steken, versierd met washi tape! Doe dat maar eens voor je eigen lunch, ook als je thuis een stapel boterhammen maakt, of een bak yoghurt neemt: steek er eens een vlaggetje in. Gegarandeerd dat je glimlacht!

 9. Ik vind dit er zo lekker uit zien. Is ook weer anders dan een saai broodje die je gauw even meeneemt. Ik heb eigenlijk geen lange dagen op dit moment, maar anders zou ik dit ook zo aanpakken.

  • Thuis kan het ook leuk zijn om je eten gewoon leuk op te maken, als het ware. Maar thuis heb je dan ook weer de tijd om een lekkere warme lunch te maken. Ik ben gewoon fan van de lunch ๐Ÿ™‚

 10. Dat ziet er lekker uit! Leuke ideetjes!

 11. Kliekjes van de vorige avond op de volgende dag opeten dat doe ik altijd, soms als ontbijt en soms als lunch. Ik vind dat je het best wel goed doet met de lunch box. Op een gezonde en op een leuke manier dan hopelijk spaar je ook een hele hoop geld. Het ziet er allemaal goed uit. Ik vind de diner de leukste maaltijd. Lunch ben ik vaak te lui voor om iets te maken…hihi

  • Daarom vries ik ook altijd belegde boterhammen in. Ik maak dan in het weekend een stapel boterhammen klaar en die vries ik in, met beleg. Door de weeks neem ik ie dan mee.
   Ik bespaar niet zo veel geld, ik heb gewoon niet de mogelijkheid om lunch te kopen die ik ook lekker en gezond vind: geen broodjeszaak op loopafstand.

 12. Jouw lunch ziet er lekker uit zeg! Heel inspirerend.

 13. die wraps, yumm! *_* hier heb ik wel wat aan, ik heb altijd maar alleen saai brood en een koekje mee XD

 14. Oeh wat ziet het er allemaal heerlijk uit zeg! Vooral de quesadilla. Doe mij nu maar een haha ๐Ÿ™‚

 15. Ohhh wat een goede ideeรซn! Ik probeer ook veel te variรซren met de lunch maar vaak wordt het toch gewoon een salade hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *