Songs die de wereld beter maken

Oh jee, wat een heavy titel. Maar ‘indulge me’, sta me toe een paar liedjes te posten die de wereld beter maken.

Love is all – Roger Glover

Everybody’s got to live together, all the people got to understand. So love your neighbour like you love your brother, come on and join the band. Love is all. Niet alles wat je nodig hebt, maar alles wat er toe doet, alles wat er is, het enige wat er toe doet. Ik blijf liever in liefde geloven dan in haat. Hippie die ik ben 🙂

Lean on Me

Lean on me, when you’re not strong, and I’ll be your friend, I’ll help you carry on. For, it won’t be long, ‘till I’m gonna need somebody to lean on. Omdat je elkaar toch nodig hebt, en je altijd wel iemand op een bepaalde manier kan helpen. If we are wise, we know there’s always tomorrow.

Imagine

Het wordt bijna afgezaagd. Maar kom op, dit is toch mooi. You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one. I hope someday you’ll join us, and the world will be as one.  En vergis je niet, je moet veel sterker zijn om te dromen, dan om te vernietigen. Wees nog een beetje sterker en maak dromen waar.

 

19 reacties:

 1. Oh wauw, fantastische nummers vind ik dat! Dat nummer van Roger Glover was mijn lievelingsliedje toen ik heel klein was. En aan de hand van Imagine van John Lennon heb ik Engels geleerd. De tekst van Lean On Me zit in mijn geheugen gegrift en zou ik zo kunnen opdreunen.
  Van jouw voorkeur voor games begrijp ik geen snars, maar in je muzieksmaak kan ik volledig meegaan!

  • Mooie liedjes zijn voor mij een combinatie van melody en tekst. Niet dat ik niet lekker mee kan neuriën met nietszeggende popliedjes, maar op een gegeven moment besef ik wat ik dan zing, en dat dat nergens over gaat. “I’m blue, bladieda bladiedee …” “I want it that way …” (wat dan?) En dan hoeft het niet meer.
   Maar dit, dit kan ik eindeloos meezingen (behalve het laatste couplet van Lean on Me, dat wil er niet in).

 2. Mooie muziek allemaal 🙂 Leon on me had ik al lang niet meer gehoord!

 3. Mooie nummers met fijne herinneringen. Vanmorgen hoorde ik een lied van Enya voorbij komen… Only Time, ook zo mooi!

 4. Je hebt hele mooie nummers uitgekozen zeg met mooie boodschappen!

  Liefs.x

  • Ja, en ik voel me altijd wel weer wat beter als Lennon zingt “You may say I am a dreamer, but I am not the only one”, daar haal ik in deze tijd veel moed uit. We zijn niet de enige die dromen van een normale vreedzame wereld.

 5. Ja de eerste is echt heel erg tof<3

  • Ik geef toe, als ukkie viel ik voor de tekenfilm-video 🙂 Maar man, toen ik oud genoeg was om de tekst te begrijpen, werd het wel weer een lijfliedje van me.

 6. Ja, dat is waar. Deze songs maken de wereld inderdaad een stuk mooier!

  • Het mooie is dat er altijd mensen zijn geweest die dit soort gedachtes op papier of in songs zette. Hoe rot de wereld ook lijkt, ergens zit dus die parel van hoop in ons allemaal, denk ik dan.

 7. Ja, mooie nummers. Imagine misschien een beetje afgezaagd maar blijft zo mooi. Ook een favoriet van mijn dochter trouwens. Ik hoorde vandaag toevallig weer Earth song van Michael Jackson. Dat nummer maakt de wereld zeker niet mooier dus ik weet eigenlijk niet waarom ik erover begin. Ik vond het gewoon een hele mooie. En van happy word ik happy.

  • Ik twijfelde over Earth Song, omdat ik aan de ene kant echt wel begrijp dat Jackson een statement wilde maken. Maar het is zo onvolwassen en kinderlijk, dat het hele lied eigenlijk een beetje in duigen valt. Dan is Man in the MIrror net iets beter, maar ook dat is net te sentimenteel om echt over te komen.
   Happy is leuk, Lucky vind ik beter 🙂

 8. Wat een mooie liedjes! Leuke invalshoek!

 9. Imagine, is niet afgezaagd. Het is gewoon een prachtig nummer!

 10. Image is een mooi nummer, maar vind het een beetje jammerlijk dat het nu zóveel gebruikt wordt .Kan ik me dan weer aan irriteren ofzo haha. Maar goed, doet niets af aan het nummer!

 11. Erg hé ik ken alleen Imagine van The Beatles. Andere nummers ga ik zo luisteren. Lean on me, tenminste de naam is al goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *