Uitpakken! Het huis is er!

Eindelijk is het poppenhuis er. Uiteindelijk ben ik voor het lieve Pippin Cottage huisje gegaan, met schoorsteentje. Het weegt aardig wat, in de doos die bij de buren is afgeleverd. Voor mij is dit een geweldig ‘kado’, en ik heb er dan ook echt voor gespaard. Ik heb zelfs een spreadsheet met mijn budget voor het huis en de inrichting. Het kan een dure hobby zijn, maar ik wil er geen kapitalen aan uitgeven. Hopelijk kan ik dan ook veel zelf in elkaar knutselen. Van mijn moeder heb ik al de toezegging dat ze de gordijntjes maakt. Maar hoe ziet het er tot nu toe uit? Eerst uitpakken.

dh03_unbox2

Chi lag rustig te knabbelen aan zijn botje, terwijl ik de doos (ik schat zo’n 9 kilo?) de trap op sjouwde. Het was goed verpakt, want het zou natuurlijk zonde zijn als het beschadigd was binnengekomen. En ik ken PostNL. Die jongens zijn niet altijd even voorzichtig. Dit keer wel, overigens. Eerst dus het karton eraf gehaald en toen kwam de eigenlijke doos tevoorschijn. Het was net zo’n fopkadootje. Alleen dat er gelukkig echt iets in.

dh03_unbox3

Dit is geen speelgoed. Het poppenhuis komt als bouwpakket binnen, en dus staat er een waarschuwing op de doos over scherpe schroefjes en kleine onderdelen. Maar toen ik 9 was kreeg ik ook gewoon handenarbeid op school, en mocht ik hameren, schroeven en figuurzagen. Dus 14+ vind ik dan ook wel weer overdreven. Misschien is dat meer iets om de volwassenen niet het idee te geven dat ze iets kinderachtigs doen? En daarbij, is dit niet hartstikke leuk om samen te doen met een jong kind?

dh03_unbox4

Dakkapelletjes! Dit woord even onthouden voor Scrabble. Zijn ze niet lief? Best veel details, zo te zien. En de dakpannen zitten er ook al op. Die moeten alleen geschilderd worden. Rood, denk ik. Lekker traditioneel. En dan van die kleine gordijntjes ervoor… Awwwww.

dh03_unbox5

De trapleuning! Met zo’n klein knopje, en van die kleine spaakjes. Wel even bijschuren, en schilderen, of in de was zetten. We hebben nog was over van de keuken. Dat zou wel leuk zijn, in dezelfde kleur. De kleine trapjes die hierbij horen zijn ook zo klein en lief en schattig. Awwwww!

dh03_unbox6

En dan het grote pak uit de doos schuiven. Het is een gigantische berg hout. Met raampjes. En een schoorsteen. En hoewel het een klein poppenhuis is, is het toch ook wel weer erg groot. 64 cm breed en 70 cm hoog. Ik moet er ook even over nadenken waar ik dit in elkaar ga zetten. Duidelijk is wel dat het makkelijker is om eerst de muren (en de vloer) te decoreren voor ik het in elkaar zet. Want anders kom je er zo moeilijk bij.

dh03_unbox7

De instructies beslaan 1 A4tje. Oh. Maar het is wel duidelijk. Ik kan niet wachten tot ik kan beginnen. Maar niet nu. Daar wil ik toch wel een weekendje voor hebben. Eerst maar eens kijken hoeveel behang ik nodig heb. En of ik dat niet gewoon kan maken en uitprinten. Met Mod Podge kan ik dat dan sealen op het hout. En ik moet ook eens kijken naar leuke schilderij-framepjes. En een keuken setje samen stellen. Gelukkig kan ik alles bijhouden op mijn spreadsheet! Inclusief hoeveel geld er nog in mijn budget zit.

Dit pakket heb ik op eigen initiatief besteld bij Verspaget Poppenhuizen. Dit is geen gesponsord artikel.

18 reacties:

 1. Tjonge jonge… Daar kun je strakjes je hartje mee ophalen.
  Veel plezier met in elkaar zetten en inrichten. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden!

  • Ik hou je op de hoogte. Het is wel een heel karwei, besef ik, maar ik geniet er wel van. Ook het zoeken naar leuke meubeltjes is al leuk, en ik heb nog niet eens iets gekocht! Dat kan ik pas echt doen als het huis in elkaar staat en grotendeels af is.
   … Het is niet zo anders dan verhuizen. Dan wil je ook eerst verven en behangen.

 2. Dit is geen sponsor post haha. Leuk. Hier ben je eigenlijk een tijdje zoet mee. Het zou niks voor mij zijn, maar lijkt mij super cadeau als je interesse hierin ligt. Geniet ervan.

 3. Veel plezier met het in elkaar knutselen van het huis! Ik ben benieuwd naar het resultaat πŸ˜€

 4. Oh wauw! Ik heb een poppenhuis in de kringwinkel gekocht.
  Ik ben zo vreselijk benieuwd naar het resultaat nu!

  • Als ik er eentje was tegengekomen in de kringloop had ik hem ook gekocht πŸ™‚ Wie weet wordt dat een volgend project: een oud poppenhuis opknappen.

 5. Tof, ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Eerst maar even lekker knutselen.

  • Het is echt heel leuk πŸ™‚ Volgende week komt er absoluut meer! Maar bij ieder stapje zie ik hoeveel er nog gedaan moet worden.

 6. Oh wat leuk dat ie er is! Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat ennehh.. succes met bouwen ;).
  Liefs.x

 7. Wow, wat een leuk project. Na het opbouwen kun je je nog uren vermaken :-). Plaats je tussendoor foto’s?

  • Je, er komen natuurlijk tussentijdse updates πŸ™‚ Het is veel te leuk om hier geen foto’s van te nemen. Volgende week al de eerste update.

 8. Haha en ik was helemaal trots op mezelf dat ik een Lego helikopter in elkaar had gezet πŸ™‚ Toen ik in Amsterdam woonde was er een winkeltje om de hoek met allerlei miniatuurdingen, van meubels tot aan gebruiksvoorwerpen zoals boeken en potjes jam en ik stond er altijd met grote ogen naar te kijken – zo mooi en gedetailleerd!

  • Een lego helicopter is ook geweldig! En het leuke van lego is natuurlijk dat je het steeds weer uit en in elkaar kan halen/zetten.
   Maar ja, ik heb ook wel iets met miniatuurtjes. Ik weet niet wat dat is, maar als iets klein is, vind ik het geweldig.

 9. Wat spannend zo’n groot pakket! Die instructies vind ik er verschrikkelijk uitzien. Daar zou ik niets mee kunnen. Dus ik vind het geweldig om te lezen dat jij er zo’n zin in hebt.

  Altijd weer leuk om te zien hoe verschillend mensen kunnen zijn : )

  • Ieder zijn eigen ding. πŸ™‚ Ik heb weer moeite met haakpatronen en er zijn legio mensen die dat dan weer even snel doen. Overigens kan ik misschien wel een klein projectje haken voor het poppenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *