Poppenhuis in elkaar zetten

Ik wist natuurlijk wel dat het bouwen en inrichten van een poppenhuis een enorme klus was. En daarnaast moet ik me ook houden aan mijn maandelijkse budget. Dus heel erg snel gaat dit project niet. Maar ondertussen is het huis in elkaar gezet en zijn de plafonds ook behangen. En natuurlijk heb ik daar foto’s van!

dh05_build01

De panelen zijn stevig! De zijkanten zijn natuurlijk één stuk, maar de tussenschotjes tussen de kamers moeten er wel apart ingezet worden. Elk tussenschot heeft een deuropening, maar geen deur. Dat lijkt me wel zo handig als dit een echt speelpoppenhuis wordt. Deuren zijn leuk, maar ik kan me voorstellen dat ze ook weer kwetsbaar zijn. De trappen kun je er los in hangen, maar ik zet ze wel vast als ik de vloerbedekking ga leggen.

dh05_build02

Overigens wil ik de trappen ook eerst nog even schilderen. Lekker wit lijkt me wel prima. Ik doe dat met gewone acryl verf, met een laag vernis erover heen. Als de trappen eenmaal vastzitten, verwacht ik niet dat ze nog vaak bijgewerkt hoeven worden. En daarbij, uiteindelijk ziet een ‘gebruikte’ trap er ook wel weer leuk uit.

dh05_build03

Er zitten heel veel schroefjes bij het pakket! Toptip, wat ik van Ikea had moeten weten: sorteer éérst de schroeven en ga dan pas aan de slag! De kleine schroefjes lijken erg veel op elkaar. Je moet dus echt oppassen dat je de juiste schroeven voor de juiste onderdelen gebruikt.

dh05_build04

Ja. Ze zijn héél erg klein. Ik had ze dan ook in een kleine schroevendoos gedaan, want er hoeft maar een kat mee aan de haal te gaan en ik ben ze kwijt.

dh05_build05

Na het in elkaar zetten heb ik eerst de plafonds met behang behangen. Dit is het behang wat we zelf in de keuken tegen de muren hebben. Omdat de plafonds witschilderen me een rotklus leek, besloot ik dus met behang aan de gang te gaan. Helemaal netjes is het niet, maar ik heb mijn best gedaan. En ik weet dus wat ik de volgende keer echt anders doe. Toch maar eerst behangen en dan pas in elkaar zetten.

dh05_build07

Daarna kon ik me toch niet beheersen en zette ik de achterpanelen er ook tegenaan. Nu lijkt het écht op een poppenhuis! Ik wacht nu op het behang voor de buitenkant en op de volgende maand, want dan kan ik binnen mijn budget behang voor de aparte kamers gaan bestellen.

dh05_build08

24 comments on “Poppenhuis in elkaar zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>