Wat we samen kijken

Om nog even aan te stippen wat een vervelend en klef stel we zijn: mijn gozer R. en ik kijken eigenlijk altijd dezelfde films en series. Meestal. Als er al iemand alleen kijkt, dan ben ik het. Maar waar kijk je dan naar, als stel? Naar films en series die je allebei leuk vindt. En eerlijk gezegd, wij vinden dat geweldig.

“Maar als je allebei hetzelfde doet en meemaakt, dan heb je toch niks meer om met elkaar over te praten?” Jawel, hoor. Stel dat we uiteenlopende smaken hadden, en hij graag martial arts films keek en ik niet (ha, ha! Ik heb geloof ik meer martial arts films gezien dan hij! Maar even als voorbeeld…), en als ik daar nou echt helemaal niks mee had. Dan zou het me toch geen reet interesseren dat hij daar over gaat vertellen, wat hij daar dan leuk aan vindt? Nee, liever praat ik met mijn gozer over de plots van films en series die we allebei leuk vinden, maar misschien wel anders tegenaan kijken. Ik vind Arya geweldig, hij is meer een Tyrion aanhanger. Ik heb meer met Jadzia Dax en Worf, hij meer met Archer en Tuvok. Sterker nog, als wij niet allebei van Star Trek hadden gehouden, dan hadden we elkaar nooit ontmoet. Maar dat terzijde.

Star Trek

tv_sttng80s

We zitten in het laatste seizoen van Voyager. Voor de tweede keer. Tenminste, R. heeft alles al een keer gezien, ik heb de helft van de afleveringen gemist en ook nooit de laatste serie gekeken. En we zijn ook The Original Serie weer aan het kijken, maar moeten nodig het tweede seizoen aanschaffen. Samen hebben we weer alles van TNG en DS9 gezien, en hij heeft me zover gekregen dat ik ook Enterprise keek. En dat viel best mee.

Zie ook de IMDb pagina van Star Trek TNG.

Castle

tv_castle

Deze detectiveserie is op dit moment favoriet. Castle gaat over een thriller-schrijver die zich aansluit bij een aantal politiemensen om inspiratie op te doen voor zijn nieuwe boek. Hij gaat nooit meer weg. De zaken zijn misschien niet altijd even interessant, maar het spel tussen de hoofdpersonen dan weer wel. Er zit voor ons ook veel humor in. Nerds die we zijn.

Zie ook de IMDb pagina van Castle.

Farscape

tv_farscape2

Ik verwacht niet dat iemand in Nederland deze serie kent, dus als je het wel kent: yay! R. dacht dat dit een soort van Muppets in Space was. Want de creatures komen uit de Henson workshop. Maar Farscape is een uitzonderlijk stuk tv. Ja, het is science fiction, en ja, er komen rare wezens in voor. Maar Farscape gaat verder dan dat. Hoe moet ik dit uitleggen … De aardling John Crichton komt door een wormhole in een ander deel van het universum terecht, wordt achtervolgd door iemand die zijn kennis wil jatten, en die daarom een neurale kloon in zijn brein heeft achtergelaten. Vervolgens wordt John zelf ook weer gekloond, of ‘gedeeld’, in twee identieke Johns, waarvan er eentje met de mooie Aeryn Sun afdrijft en de ander met de ruige D’Argo op zoek gaat naar de aarde. Volg je het nog? Het is spannend, slim geschreven (niet altijd natuurlijk) en er zit enorm veel humor in. De scene waarin ze John en zijn brein-kloon in een achtbaan filmden staat op dit moment bij mij op nummer één.

Zie ook IMDb’s Farscape pagina.

The Simpsons & South Park

Iedere keer kopen we weer een seizoen. En dit seizoen is een beetje raar … Maar! Toch blijf ik de Simpson familie leuk vinden. Ik herken me het meest in Lisa, overigens. Maar dan zonder saxofoon. Van een heel ander kaliber is South Park. De humor is scherper, het is meer over-the-top en … het is gewoon grappig. Van beide series hebben we redelijk wat seizoenen die we ook nog wel eens willekeurig kijken.

South Park en The Simpsons op IMDb.

tv_steptoeson

Steptoe & Son

Een oude Britse comedyserie, waar ook een Nederlandse versie van is geweest. Deze serie ligt nu op de stapel om weer eens her-keken te worden. Het is een vrij ongecompliceerde serie, met nog steeds leuke humor. De oude vader die voddeman was, en die nu door zijn zoon wordt opgevolgd, terwijl vader nog steeds de touwtjes in handen houdt. En zoon wil niets liever dan zelfstandig leven. Maar door allerlei omstandigheden, economisch en emotioneel, zit hij aan zijn vader vast. Zelfs een leuke vrouw vinden wordt daardoor moeilijk.

Zie ook de IMDb pagina van Steptoe and Son.

10 reacties:

 1. Farscape klinkt wel grappig maar had er inderdaad nog nooit van gehoord. Castle heb ik wel eens op tv gezien maar vond hem een beetje irritant eigenlijk.
  Samen series kijken vind ik trouwens ook veel leuker! Dan heb je inderdaad iets om samen nog over na te praten als het heel spannend is etc.

 2. Wij kijken ook altijd series samen.. nogal verslaafd in die zin dat wij iedere avond wel een paar afleveringen achter elkaar kijken. Zeker wanneer er een grote cliffhanger is.. nog eentje dan..? 🙂

 3. Ik kijk helemaal niets samen met manlief, kijk sowieso alleen af en toe een serie of een film op tv. Divorce en familie Kruijs keken mijn oudste en ik samen en ik genoot volgens mij nog meer van het samen naast elkaar op de bank zitten dan van de series.

 4. O ja, Farscape. Heerlijke serie.
  Wij zijn hier ook van de series kijken waar nog nooit iemand van gehoord heeft. De meest gekste en mafste science fiction hebben we al gezien.

  En ik ben het met je eens. Samen series kijken is ontzettend leuk. Zeker om het naderhand nog eens na te bespreken.

 5. Er worden hier veel series bekeken, alleen (Downton Abbey, call the midwife bv.) of samen . Samen kan met man alleen zijn maar vaker is het iets van wie er toevallig in de kamer / in de buurt is (5 thuiswonende kinderen 16 tot 24 jaar). Wat die aan series op hun kamers zien tel ik dan niet eens mee. Eureka, Rubicon, person of interest, game of thrones, banshee, en idd ook Castle (vond ik steeds ongeloofwaardiger worden, minder leuk fantasievol)

 6. Ik ken alleen Castle, dit keek ik vroeger ook. Tegenwoordig door de blog heb ik geen vrije tijd meer over voor TV. 😉

 7. Iedere vrijdagavond kijken wij een (nieuwe) film, en dan eten we gelijk…het is de enige avond dat we dan samen aan de salontafel eten, avond voor ons samen! Series kijken wij ook wel, alleen nu met het mooie weer veel minder. Maar wij kijken dan het liefst naar Scandinavische series en ook bv Hous of Cards. Tv kijken doen we zelden!

 8. Nog nooit van Farscape gehoord, maar het klinkt eigenlijk heel tof! Die gaat op mijn lijstje. 😀 Ohja, en Star Trek wil ik ook al heel lang zien. Too much to see, to little time..

 9. Ik ken ze allemaal niet (behalve South Park en The Simpsons!). Ik keek met ex-man ook samen series, vond ik wel gezellig. Toen wachtten we ook de hele week echt op de volgende aflevering. Nu kijk ik soms met Dochterlief (Pretty Little Liars) of met de kleinste man (Once Upon a Time) maar wanneer we series op Netflix kijken dan mis ik de spanning van het wachten wel een beetje 🙂

  • Hoewel ik het eerst niet nodig vond, hebben we sinds kort ook Netflix. Maar ik heb er niet zo heel veel moeite mee om maar één aflevering te zien en dan de tv uit te zetten. Dat doen we ook met onze discs. … Behalve met Battlestar Galactica, want die eindigde altijd met vreselijke cliffhangers, en dan keken we ineens 3 afleveringen achter elkaar :S
   Maar ik merk dat ik dan meer consumeer dan kijk. Je moet een aflevering ook wel een beetje laten bezinken, vind ik. Voor mij, dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *