Penvriend(inn)en gezocht

Heb je ooit een penvriend of vriendin gehad? Het is namelijk best leuk om brieven uit te wisselen. Maar gek genoeg tegenwoordig best lastig om leuke mensen te vinden die ook willen schrijven en posten. Dus ik dacht: waarom zet ik zelf niet een website op? Heel egoistisch: om zelf een leuke penvriend of vriendin te vinden. Maar ook voor anderen!Vroeger, voor het internet, had ik wel penvrienden. Een Nederlands meisje, de dochter van kennissen natuurlijk, en een Engelse Star Trek fan. Ooit probeerde ik nog via school aan een penpal van een ‘bevriende’ school uit het buitenland te komen, maar ik werd uitgeloot, terwijl mijn vriendinnen wél een penvriend kregen toegewezen … maar er niks mee deden!

Waarom? Omdat ik ten eerste heel veel leuke creatieve spullen heb om leuke brieven mee te maken. Ja. Stickers, stempels, papier; ik wil er iets leuks mee doen. En ten tweede omdat ik het met de hand schrijven aan het verleren ben. En ik geef wel toe: mijn handschrift is al niet zo netjes.

tc_post_promo

Lijkt het je leuk om de site eens te bekijken en wellicht je aan te melden? Ik weet dat dat ‘eng’ is, want je weet niet waar je in stapt. Maar ik ben vrij betrouwbaar, en je hoeft natuurlijk niet míjn penpal te worden. Plus: je kunt je eigen gegevens erg goed afschermen, als je daar behoefte aan hebt.

Waar is die site dan? Post at Tuxedo Cat (de naam kan nog wijzigen. Feedback mag altijd, graag.). Het staat nog erg in de kinderschoenen en zonder andere leden heeft het natuurlijk geen bestaansrecht. Toch heb ik er wel lol in, om het een beetje uit te bouwen. Misschien zie ik je daar wel?

11 reacties:

 1. Wat een goed idee. Hopelijk vinden veel mensen hierdoor een leuke penvriend(in).

 2. Wat een leuk idee!. Ik heb mij meteen ingeschreven.

 3. Wat een leuk idee zeg!
  ‘Vroeger’ had ik ook penvriendinnen, de meeste zijn verwaterd, maar met 1 heb ik nog contact, alleen veel te weinig contact helaas. Liefs.x

 4. Wat een super leuk idee! Ik had er vroeger een. 🙂

 5. Leuk initiatief, hoor.
  Zelf kan ik de tijd gewoon niet vinden om naast het bloggen ook nog te gaan corresponderen via de post.
  Alleszins veel succes gewenst!

 6. Al doe ik niet mee. Ik vind ook een leuk initiatief van je, zoals gewoonlijk. Je bedenkt vaak een plan en voert het uit. Ik had vroeger penvriendinnen en ik schreef veel brieven. Dat was de tijd dat geen FB, IG enzovoort. 😉

 7. Wat leuk! Jaaaah… ik heb altijd penvriendinnen gehad. Het begon op de basisschool. Dan leerde je iemand kennen tijdens de vakantie en daar schreef je dan jaren mee. Geweldig. Zo anders dan nu, als je er over nadenkt. Kinderen blijven in ‘contact’ via IG enzo, maar dat gaat nooit zo persoonlijk als die brieven. Best een gemis. Nu schrijf ik natuurlijk al jaren met een Amerikaanse gevangene. Maar nog steeds vind ik schrijven erg leuk. Ik heb wel minder tijd als vroeger om te schrijven (8 kantjes vol gingen er altijd in een envelop), maar leuk vind ik het nog steeds. Jammer dat de postzegels zo duur zijn geworden. Maar ik vind het een heel leuk idee. Dus ik ga zeker eens naar je website kijken en me misschien aanmelden.

 8. Ik had als kind enorm veel penvrienden. Een heel internationaal gezelschap. Het was echt superleuk. Ik weet niet of ik het nu zou doen, meer door tijdgebrek dan door iets anders maar ik ga wel binnenkort eens kijken op je site!

 9. Wat een leuk idee. Ik had vroeger inderdaad ook penvriendinnen en dan altijd Didl briefpapier gebruiken 😉

 10. Wat een leuk idee!
  Ik kan niet zeggen dat ik echt een penvriend of penvriendin gehad heb, al heb ik geloof ik wel een tijdje geschreven naar een vriendin van de camping. Ik had daarintegen wel penvrienden/penvriendinnen online! Ik kan herinneren dat ik een tijdje een penvriend heb gehad die in Zuid-Afrika woonde, maar hij sprak geloof ik wel Nederlands en dan stuurde we telkens mails heen en weer. En ik spreek met veel mensen over de hele wereld via whatsapp enzo, dat vind ik heel tof! Daarbij zou ik sowieso niet meer kunnen schrijven door mijn bindweefselaandoening, dus dat is denk ik ook de reden dat ik heel blij ben dat ik wel nog kan typen en het dus lekker online doe, maar wel heel leuk dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *