Cities: Skylines – Oh mijn busroutes

Cities: Skylines

Cities: Skylines is mijn laatste game-obsessie. Na SimCity in bijna elke incarnatie (behalve de laatste) was ik wel weer toe aan een echt goede stads-simulator. En Cities: Skylines is dat. Ik heb ondertussen al 47 uur verspeeld, niet verspild, aan dit spel. Dat is nog niet de helft van wat ik aan Tropico 4 besteedde, maar dat komt nog wel. En één van mijn favoriete onderdelen is het aanmaken van busroutes. Alles is leuk in deze game, maar de busroutes brengen iets in mij naar boven.

Het heeft er vast mee te maken dat ik zelf veel met de bus reis. Sinds de invoering van de ‘sneldiensten’, waarbij haltes worden overgeslagen en de dienstverlening dus eigenlijk achteruit is gegaan maar als vooruitgang wordt gepresenteerd, is er maar één bus die mij rechtsreeks naar mijn werk brengt. De sneldiensten stoppen namelijk niet bij ‘mijn’ halte en niet bij de halte bij mijn werk. Dus ik moet óf twee keer overstappen óf zorgen dat ik vijf minuten later binnen kan komen. Ik geef toe, in C:S laat ik de bussen misschien té vaak stoppen. Maar dat komt door die blije smileys die omhoog vliegen als ik een bushalte neerzet. Zo zou ik me ook voelen!

Cities skylines bussen
Buslijnen!

Vrolijke bussen

Om de lijnen een beetje uit elkaar te kunnen houden, kun je ze allemaal een ander kleurtje geven. Lekker vrolijk, al die gekleurde bussen in je stad. En na de bussen kun je ook wel metro’s aanleggen, maar die zie je niet. En je ziet ook geen mensjes op de metro wachten. Wel bij de bushaltes. Soms staat die helemaal vol, en dan hoop je maar dat er snel een bus komt, waar ze allemaal in passen. Ik geef wel om mijn ‘citizens’, hoor. Daarom is er ook zo min mogelijk vervuiling in mijn stad. Alles gaat op wind- en zonne-energie, lekker veel parken en leuke wandelpaden. ‘t Zou leuk zijn als er ook fietsers in de stad zouden zijn, maar die heb ik niet gezien…

Mijn buslijnen zijn ook heel rendabel. Meestal vervangen ze 60-80% van de autoritjes. Daarom is het in mijn stad ook best rustig op de weg! En daardoor kunnen er lekker veel bussen doorrijden! Plus, wat ook een voordeel is, er wordt niet aan de weg gewerkt. Dat is in Amsterdam standaard: is het mooi weer, dan gaat er ergens een weg open. Waardoor de bussen en trams minimaal 20 minuten vertraging oplopen. Niet in mijn stad.

Bushalte in Cities: Skylines
Een bushalte met wachtende … eh citizens?

Meer weten? Kijk via mijn Steam-account naar mijn Achievements .


5 reacties op “Cities: Skylines – Oh mijn busroutes”

 1. Wat een ontzettend leuk spel zo te zien!
  Ik heb hem afgelopen zomer gekregen van zoonlief in de Steamsale maar om eerlijk te zijn heb ik er nog niet mee gespeeld. Het is een beetje veel gevraagd van mijn oude pc en ik ben de laatste tijd veel met bloggen bezig 😉

  • Dit spel komt het dichtsbij SimCity, meer nog dan de laatste versie van SimCity zelf. Dus alleen daarom is het het wel waard om te proberen. Er zijn ook allerlei (gratis) updates geweest, dus het spel speelt nu ook iets beter nog dan een paar maanden geleden.
   Maar ja, het is inderdaad het bloggen waardoor ik ook iets minder speel. En ik heb laatst Caesar III weer ‘gekregen’ (want ik heb dat spel al zo veel gespeeld, maar kon het niet op deze pc draaien: pc te nieuw 😛 Het is ook altijd wat.)

   Als je pc oud is, dan is het misschien wel waard om je zoon eens te laten kijken naar een upgrade. Want dan heb je niet het nieuwste en het duurste nodig: misschien een nieuwe grafische kaart of wat meer geheugen. En omdat prijzen van ‘oudere’ versies van onderdelen snel zakken, is dat iets om in het achterhoofd te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *