De keuken

Sinds een week wordt er hard gebouwd aan de nieuwe keuken. Het is niet alleen een nieuwe keuken, hij komt ook nog eens in een andere kamer op een andere verdieping. Daardoor zitten we nu een beetje in de puinhoop. De keuken wordt namelijk ook nog eens helemaal met de hand op maat gemaakt. Gedeeltelijk ook door onze handen, want morgen gaan we de kasten en deuren in de was zetten. Ondertussen staan een deel van onze meubels opgeslagen, en ligt er overal zaagsel in huis. En natuurlijk gaat het gepaard met de nodige overlast.

Wat je in zo’n geval doet, hebben wij ook gedaan. We hebben netjes briefjes bij onze buren in de bus gedaan, met daarin de te verwachten overlast en in welke periode. Met de verzekering dat men altijd met ons contact op kon nemen als men overige klachten had. Plus de toezegging dat er koffie en gebak klaar zouden staan aan het einde van de verbouwing. Maar ja, leuk is het natuurlijk niet voor ze. Wat kan je nog meer doen dan dat? De verbouwing maar afzeggen en je huis laten verslonzen omdat je buren niet tegen werkgeluiden kunnen?

De was geeft ook kleur aan het hout.

De was geeft ook kleur aan het hout.

Het wordt een mooie, compleet houten keuken. Handwerk. Stevig. Gemaakt van gerecycled hout, ook een bewuste keuze. Ik ben er nu al heel blij mee. Er zit ook echt werk van ons bij. We hebben het hout in de was gezet. De kleur is aan de donkere kant van een lichte houtkleur. Door de was komen alle groeven en details van het hout heel mooi naar voren. Nog twee dagen en dan is hij echt af. En dan nog een kattenluik installeren, de lichten ophangen, de muren behangen, de meubels neerzetten en alles netjes afwerken. Drukke zomer, dus.

 

4 reacties:

 1. Zo .. dat is een hele onderneming ! Leuk dat je langs kwam op Noeps.nl

  Ik ga even lezen bij jou πŸ™‚
  Maar een keuken, zelf gedeeltelijk maken begrijp ik, en op een andere verdieping .. das is nog eens verbouwen πŸ™‚

  gr Elise

  • Dat klopt, het is een enorme klus die nog niet helemaal af is. Maar we kunnen nu tenminste koken in deze nieuwe keuken. Nu de oude nog afbreken πŸ˜›

 2. Wat gaaf. Het hout van de kastjes is prachtig!

  • En het is steigerhout, wat gebruikt is. De was die we gebruikt hebben komt in verschillende kleuren (bruin, uiteindelijk, maar lichter of donkerder, roder of grijzer). Deze kleur heet dan Tudor. En het voordeel is, dat als bijvoorbeeld de katten er aan krabben, je dat ook makkelijk weer kan herstellen: opschuren en was inwrijven. En dan is het weer als nieuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *