Puppypakket: de puppy spullen die we hebben

De pup is er nog niet. Maar natuurlijk hebben we al puppy spullen in huis! Eerst heb ik vrij lang nagedacht over wat we echt nodig hebben en wat leuke extraatjes zijn. Daarna ben ik gaan zoeken naar de produkten die we ook echt willen en gaan gebruiken. Zo hebben we een eigen puppypakket samengesteld. We hebben eigenlijk alles besteld en laten bezorgen. Want als je zelf geen vervoer hebt, is het thuisbezorgen van een aantal spulletjes wel heel handig.

Puppypakket: noodzakelijk of niet

Een puppypakket is een beetje hetzelfde als een kraammand, heb ik bedacht. Alleen heb je voor een nieuwe pup niet echt een kraambezoek-moment. Om er voor te zorgen dat we alles in huis hebben wat we nodig hebben voor de nieuwe pup, hebben we dus een eigen puppypakket samengesteld.

Ik kwam de de puppy trainer pads tegen. Het zijn een soort luiers die je op de grond legt. Op zich kun je een pup prima zindelijk krijgen met een stapel kranten, maar we hebben ook katten met een scherpe neus. De pads absorberen het voch, en dat vinden de katten misschien ook wel hygiënischer. Onze kattenprinses is erg netjes en houdt ab-so-luut niet van vieze dingen. We hebben ook twee kattenbakken, omdat mevrouw niet op een al te vaak gebruikte bak wil. Onze rode kater maakt het niet uit: die doet gewoon zo snel mogelijk zijn ding en gaat dan weer verder. Waarschijnlijk met slapen.

Hondenmand of kattenmand

De hondenmand stond nog maar een dag en de rode kater had hem al in beslag genomen. De mand én het speeltje. De mand is helemaal zacht-omrand. Omdat het in een vacuumzak binnenkwam is het een beetje uit de vorm geraakt. Misschien dat ik hem nog eerst was, voor de pup binnenkomt. Hopelijk krijgt de mand dan ook weer de juiste vorm terug. Een wasbare zachte mand is ook handig voor als er een ongelukje is. Je zou ook kunnen kiezen voor een plastic mand die makkelijk schoon te maken is.

Onze mand heeft 2 flapjes die je over de hond (of kat) kan leggen. Ik maak daar zelf nog iets van knoopjes of lintjes aan, zodat je de flappen ook echt ‘dicht’ kan houden. De pup kan er dan lekker onderkruipen. En ik vind het ontzettend schattig dat de mand verder op een knuffelbeertje lijkt.

Hondenriem en harnas

Naast twee hondenriempjes en een harnasje, hebben we nog een kleedje met een rubberen onderkant gekocht. De rubberen onderkant houdt het kleedje op de plaats. Hij is groot, en ik knip hem in tweeën. Eén deel kan in de bench, en één deel kan … nou ja, ergens anders. Of voor als het andere deel in de wasmand zit.

Puppypakket

Wat we nog gaan bestellen is een puppyren. Van de fokkers krijgen we een puppypakket, met voer en een speeltje mee. We gaan eerst kijken hoe het met dat voer gaat, en dan kijken of we willen veranderen of dat we daar bij blijven.

6 comments on “Puppypakket: de puppy spullen die we hebben

  • Het is niet altijd het juiste moment. En het is juist goed er lang over na te denken. Want het zijn handenbindertjes en het is een kostenpost (hoewel je het ook weer zo duur of goedkoop kan maken als je wil). En het moet wel in je gezinssituatie passen. Voor ons was gewoon het moment bereikt dat alle ‘nadelen’ niet meer zo zwaar wogen.
   En dan nog! Je weet het niet! Kan wel helemaal niet lekker gaan met de katten. Maar goed. Daar komen we ook wel weer uit.
   Ik ga er in ieder geval van genieten. Ik mis het echt, een hond. Daar klikt míjn biologische klok nou voor 😉

   Reply
  • Jaa! Ik kan haast niet wachten. Het is net of kerst, sinterklaas én pasen op één dag vallen en ik dan het allerallerbeste kado ooit krijg!
   Ik moet mezelf af en toe tot de orde roepen, want het blijft natuurlijk ook hard werken, en niet alleen maar op een roze wolke zitten met de pup 😉

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>