London, 2014

Dit jaar heb ik mijn vakantiedagen opgespaard voor het werk aan het huis en de pup. Vorig jaar waren we een weekje in London. Londen is een stad waar R vaker naar toe gaat dan ik. Toch heeft Londen voor mij ook een speciaal plekje. Ik vind toch altijd dat Londen het grotere broertje is van Amsterdam. Maar dan ook echt groter. Londen is een echte wereldstad, en hoe hard Amsterdam het ook probeert, het blijft een klein provinciedorpje vergeleken bij deze metropool.

largex_travel1

We waren toevallig in Londen rond dezelfde tijd dat er ook een science fiction conventie was. Waar we toevallig ook nog kaarten voor konden krijgen. Bijna hadden we G.R.R. Martin gezien, maar die zaal liep natuurlijk net iets sneller vol dan de andere zalen. Toch was het heel leuk. Verder zijn we naar London Zoo geweest, hebben we door de stad gewandeld, en zijn we naar Forbidden Planet en andere comic- en games shops geweest.

En natuurlijk naar Waterstone’s, waar ik aardig wat boeken scoorde. Nu we de pup hebben, zullen we niet zo snel meer even een weekje weg gaan. Dat moet wel weer een jaartje of twee wachten. Maar Londen zien we zeker nog eens.

inthegarden1

4 reacties:

  1. Ik ben nog nooit in Londen geweest. Wel veel over gehoord en foto’s van gezien. Mijn 2 oudsten zijn er op werkweek geweest met school. Ik zou het weleens willen zien.

    • Het is echt een leuke stad. Heel druk, heel groot, heel divers. Er zit van alles. We zijn bij het enige Indonesische restaurant daar geweest, en dat is dan toch weer anders dan in Nederland. Maar of je nou van musea, parken, shoppen of eten houdt, er is echt van alles te doen en te zien. Het is maar een uurtje met het vliegtuig (minus reistijd naar het vliegveld, natuurlijk). Als je de kans krijgt: gewoon eens doen 🙂

  2. Mijn moeder en ik roepen al een paar jaar dat we eens met z’n tweeën naar Londen willen gaan, maar er komt altijd wel iets tussen waardoor dat reisje op de lange baan wordt geschoven. Komt wel, ooit, denk ik dan.

    • Ik zou bijna zeggen: doe dan een Kerstuitstapje! Want Kerst in Londen, en dan ook de periode ervoor, is ontzettend leuk. Maar ook druk. En als je gaat, zoek dan ook op bed&breakfast in plaats van hotel. Die zijn wat goedkoper, maar worden vaak net zo goed gerund als duurdere hotels.
      Ik duim voor jullie dat het binnen een jaar lukt om dat reisje te maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *