London, 2014

London, 2014

Dit jaar heb ik mijn vakantiedagen opgespaard voor het werk aan het huis en de pup. Vorig jaar waren we een weekje in London. Londen is een stad waar R vaker naar toe gaat dan ik. Toch heeft Londen voor mij ook een speciaal plekje. Ik vind toch altijd dat Londen het grotere broertje is van Amsterdam. Maar dan ook echt groter. Londen is een echte wereldstad, en hoe hard Amsterdam het ook probeert, het blijft een klein provinciedorpje vergeleken bij deze metropool.

largex_travel1

We waren toevallig in Londen rond dezelfde tijd dat er ook een science fiction conventie was. Waar we toevallig ook nog kaarten voor konden krijgen. Bijna hadden we G.R.R. Martin gezien, maar die zaal liep natuurlijk net iets sneller vol dan de andere zalen. Toch was het heel leuk. Verder zijn we naar London Zoo geweest, hebben we door de stad gewandeld, en zijn we naar Forbidden Planet en andere comic- en games shops geweest.

En natuurlijk naar Waterstone’s, waar ik aardig wat boeken scoorde. Nu we de pup hebben, zullen we niet zo snel meer even een weekje weg gaan. Dat moet wel weer een jaartje of twee wachten. Maar Londen zien we zeker nog eens.

inthegarden1

Een klein hotel in Londen

Het kan best duur zijn om in Londen in een hotel te verblijven. Wij hadden wel een leuke, klein en betaalbaar hotelletje gevonden. Toch een ruime kamer, maar bescheiden. Lekker centraal gelegen bij een station en een leuke winkelstraat. In Londen hebben we wel veel gelopen, wat gelukkig ook kon met het mooie weer. Ik ben zelf nogal hopeloos met de metro (mijn gozer zegt natuurlijk ‘underground’). Ik begrijp weinig van het netwerk en kijk wel op de kaarten maar stap dan alsnog op de verkeerde metro. Het was best fijn dat we vanuit ons hotel, na het ontbijt, gewoon de stad in konden lopen en op verkenning konden gaan.

Hoewel het hotel wel een leuk ontbijt aanbood, zijn we voor het diner buiten de deur gaan eten. Natuurlijk ook bij een fish and chips shop. Hoewel die niet zo goed was als een van de chips shops die we in het noorden van Engeland kennen. Londen heeft, net als Amsterdam, veel restaurants met eten uit andere landen. En dan dus ook meer dan alleen een pizza. We hadden er de enige Indonesisch restaurant gevonden en dat was ook weer anders dan die je in Nederland vindt. Wel lekker, maar duidelijk op z’n Engels.

Fijne stedentrip

We hebben genoten van ons korte tripje naar Londen, samen. Mijn gozer verwacht wel weer voor zijn werk alleen naar de stad te gaan. Maar wie weet: kan ik nog een keertje mee?


4 reacties op “London, 2014”

    • Het is echt een leuke stad. Heel druk, heel groot, heel divers. Er zit van alles. We zijn bij het enige Indonesische restaurant daar geweest, en dat is dan toch weer anders dan in Nederland. Maar of je nou van musea, parken, shoppen of eten houdt, er is echt van alles te doen en te zien. Het is maar een uurtje met het vliegtuig (minus reistijd naar het vliegveld, natuurlijk). Als je de kans krijgt: gewoon eens doen 🙂

  1. Mijn moeder en ik roepen al een paar jaar dat we eens met z’n tweeën naar Londen willen gaan, maar er komt altijd wel iets tussen waardoor dat reisje op de lange baan wordt geschoven. Komt wel, ooit, denk ik dan.

    • Ik zou bijna zeggen: doe dan een Kerstuitstapje! Want Kerst in Londen, en dan ook de periode ervoor, is ontzettend leuk. Maar ook druk. En als je gaat, zoek dan ook op bed&breakfast in plaats van hotel. Die zijn wat goedkoper, maar worden vaak net zo goed gerund als duurdere hotels.
      Ik duim voor jullie dat het binnen een jaar lukt om dat reisje te maken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.