Hij is thuis – puppys eerste dag

Eindelijk is de pup dan thuis! Gelukkig was het maar een kort autoritje van de fokkers naar ons huis, maar lang genoeg dat Chi er erg van onder de indruk was. Maar eenmaal in huis was hij ook al snel echt ‘thuis’. Puppys eerste dag was natuurlijk heel spannend, voor hem en voor ons. Hij zag zoveel interessante dingen dat hij weinig de tijd nam om te gaan slapen. Dat had dan weer tot voordeel dat hij ’s nachts goed doorsliep. En de katten?

Katten en nieuwe pup

De rode kater was al vrij snel goede vrienden met Chi. Er moest wel wat geruziet worden over eten. Maar toen duidelijk was dat Chi zijn snoepjes niet wilde delen met de rode kater, en dat de rode kater ook niet van zijn bord mocht eten, was het goed. De rode later speelt graag babysitter, maar vindt het dan soms ook nodig om hier en daar een corrigerende tik te geven. Chi accepteert dat min of meer, nu nog wel. Natuurlijk heeft de kattenprinses zich niet laten zien, uit protest. Toch denk ik dat ze later in de week wel bijdraait.

De dagen ervoor: spanning

Ook al hadden we alles goed voorbereid, of misschien wel daardoor, werd het steeds spannender naarmate de dag van ophalen dichterbij kwam. De laatste nacht kon ik toch niet meer heel veel slapen. Er gaat dan ook door je hoofd wat er allemaal mis kan gaan. Dat de pup ons helemaal niet meer ziet zitten. Dat bij thuiskomst de pup de deur uit rent. Onder een auto komt. Dat de katten weglopen van huis. Kortom, allemaal nachtmerries terwijl je wakker ligt. Uiteindelijk viel puppys eerste dag natuurlijk ontzettend mee.

largex_chi1De pup ophalen

Het was duidelijk ook moeilijk voor de fokkers om Chi mee te geven. Ze hadden een leuke band met hem en hadden hem ook al zijn naam geleerd. Ze gaven ons een puppypakket mee, met het voer waar hij aangewend was, speeltjes en snoepjes. Het pakketje met speeltjes en snoepjes hadden we even op tafel gelegd toen we thuiskwamen. We wilden Chi eerst even meenemen de straat op. De rode kater had toen het papieren zakje al uitgepakt en stond met het zakje snoepjes in zijn bek op tafel toen we terugkwamen. Het moge duidelijk zijn waar zijn prioriteiten liggen.

Kennismaken met de katten

De kattenprinses kwam even kijken, blies een keer zachtjes en miauwde heel zielig. Toen liep ze de deur weer uit naar ‘haar’ kamer en hebben we haar de hele middag en avond niet meer gezien. De rode kater wist eerst niet of we een speeltje hadden meegenomen of een ander levend wezen. Hij probeerde het even uit, maar een speeltje was het dus niet. Hij accepteerde vrij snel dat er een nieuw lid in de familie is bijgekomen. Nu de prinses nog. En dat komt wel.

Ik kan ook trots meedelen dat op de tweede avond Chi zijn eerste drolletje buiten heeft gedaan. Daar sta je dan als een malloot te roepen dat hij zo’n knappe jongen is! Maar het begin is er, met het zindelijk worden. Puppys eerste dag zit er op.

22 reacties:

 1. Aaawh wat een droppie. Wat super zeg dat ÊÊn van de katten haar al accepteert. Geniet ervan! Ik volg je belevenissen op de voet 😃.

  • Hij is een klein dondertje, hoor! Een charmeur die denkt dat hij alles mag, omdat hij zo schattig is 😉 Maar, eerlijk is eerlijk, hij luistert ook wel goed. Ik zal volgende week weer over hem berichten 🙂

 2. Wat een schatje zeg! En wat fijn dat Chi ook goed met hem op kan schieten, dat is namelijk niet altijd zo met honden en katten.

  • Nee, het kan erg moeilijk zijn met honden en katten. Maar ook met katten en katten. Gelukkig is onze ene kat (E) heel erg sociaal, en onze andere kat (M) wat minder. Maar M komt ook al vaker naar de pup kijken. Dus het gaat steeds beter!

 3. Via via kom ik op je blog. Wat een leuke! Wij hebben sinds een paar maanden een labradorpup in huis. Thuis hadden we al een zindelijk Frans Hangoor konijn rondlopen dus hier wat het ook spannend. Het heeft even geduurd maar nu gaat het prima!
  Leest als een heel gezellig beestenspul 🙂
  Groetjes Kakel

 4. Oh, wat een dotje jullie puppy. Heel veel geluk en plezier met het kleine beestje.

  We houden het hier maar gewoon op twee poezen. Maar wie weet, ooit …

  • Er is niks mis met alleen twee poezen, geweldig zelfs als die goed met elkaar overweg kunnen. Of je een derde dier neemt, hang van zoveel factoren af… Maar deze pup van ons kwam op het juiste moment. En hij past heel goed bij ons hele ‘gezinnetje’.

 5. Wat een schatje. En wat fijn dat de katten er zo goed op reageren.
  Het is een leuke naam geworden 🙂

  • Ik kort de namen altijd af, want namen van huisdieren worden vaak gebruikt voor wachtwoorden etc. NIet die van mij, trouwens 😛 Maar M, E en Chi (en R) is voldoende. Ik had ze nicknames kunnen geven. Dan was het Catscratch, Blazingtail en Casanova geworden 😉 Want de chihuahua is echt een casanova in de dop.

 6. Wat een schatje is het. Het is precies Blixem 😍. We moeten nog even wachten tot na mijn vakantie om kennis te maken met die terroristen van mij! Maar ik kan je verzekeren dat dat een feestje wordt. Jake is al bezig met zijn dumbells om voldoende kracht te hebben :-).

  Xxxx

  • Oh, Chi doet ook zijn best om wat aan krachttraining te doen: hij hangt in zijn harnas en zet zich af, als wij proberen door te lopen. Daar heeft hij al aardige spiertjes mee getraind!
   Ik denk dat ze alledrie goed overweg kunnen! Fijna vakantie nog!

 7. Wat geweldig dat het zo goed klikt met de kat! Onze kat lijkt trouwens op die van jullie!

  • Rooie je-weet-wel-kater of Garfield? Die van ons zit er een beetje tussenin 🙂 Houdt van eten, maar vindt zichzelf soms ook heel erg zielig.

 8. Haha wat een poepie, zooo lief. Ik wil ook weer een puppy. Fijn dat het zo goed gaat met de kat samen!

  • Het is inderdaad heel erg leukom weer een puppy te hebben! Maar ook veel werk, zo in het begin. Ik ben blij dat ik er vakantie voor heb opgenomen. Gelukkig is het ook echt genieten 🙂

 9. Het moet voor je katten ook wel schelen dat je niet meteen een Deense Dog in huis hebt genomen, maar zo’n klein exemplaar. Lief, hoe gaat het nu?

  • Hehe 😛 Als ik met een Deense dog was thuisgekomen, hadden de katten meteen hun koffertjes gepakt, denk ik!
   Het gaat heel goed, E ligt op de bank met Chi, M komt nu ook weer de kamer in als Chi er is.

 10. Zo een mooi hondje. Echt wel super dat ÊÊn van de poezen zo snel aanvaardt, dat is meteen een zorg minder. Benieuwd hoe lang het zal duren vooraleer de andere ook bijdraait.

  Groetjes

 11. Wat een schattig pupje om te zien! Ik smelt helemaal 🙂
  Ik kan me voorstellen dat het wat spannend is als er een pup in huis komt als je al katten hebt. Wij hebben zelf jarenlang katten tussen de poedels gehad en dat ging over het algemeen heel er goed.

  Wat een ontzettend leuk blog heb jij zo met je lieve dieren in de hoofdrol 🙂
  Bedankt voor je lieve bezoekje want op die manier heb ik blog gevonden.

  • Poedels en katten, dat hebben we ook gehad. Je weet van mijn commentaar op jouw blog dat poedels ook een warm plekje hebben in mijn hartje. Ik zal daar maar eens een blogbericht aan wijden. Want als ik dat als reactie ga opschrijven, dan wordt het een essay!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *