Bookshelf Tour 2015: Proloog

Pas heel recent ben ik tegen het online fenomeen Bookshelf Tours, of Shelvies, aangelopen. Op A Dance with Books, de boekensite van Sigourney, zag ik haar prachtige boekenplanken. Eerlijk gezegd deed het me denken aan mijzelf op die leeftijd, toen ik net aan mijn boekenverzameling was begonnen. Hoewel, er heeft altijd een gevulde boekenkast in mijn kamer gestaan. Het werd pas een serieus probleem toen ik een jaar of 24 was. En dat is dus ongeveer een half leven geleden. Moving on …

books1De laatste keer dat ik een ruwe inschatting maakte van hoeveel boeken ik had, was toen ik een jaar of 30 was. Ik kwam toen op 2500 boeken. Misschien had ik dat wel te ruim ingeschat, maar misschien ook niet. Ik heb 7 Billy-kasten en 2 Benno’s die ook met boeken gevuld zijn. Ik heb boeken op mijn nachtkastje, en boeken in laatjes, en boeken in de tv kast, en in de keuken. Ja: kookboeken, ja. En twee Billies hebben dubbele rijen boeken op de plank.

Wat er lastig is aan zoveel boeken is, is dat het moeilijk is om ze juist te categoriseren. Want op alfabet in de kast: dat gaat niet lukken. Op kleur ook niet, want dan vind ik niets meer terug. Dus ik probeer op onderwerp en genre te plaatsen. Maar het zijn zoveel boeken, en het pas niet altijd. Dus deze Bookshelf Tour is ook een poging om alle planken eens langs te lopen en opnieuw in te richten. Want nieuwe boekenkasten komen er wel aan, maar voorlopig nog niet.

Deze proloog is dus de voorloper van de eigenlijke Epische Tocht langs Dae’s Boekenplanken, 2015-2016 (want ik denk niet dat ik dit voor het einde van het jaar afkrijg). Als ik niet zo veel boeken had, dan zou ik me meteen in deze tour storten. Sommige reizen dien je echter goed voor te bereiden.

books2

 

12 reacties:

 1. Allemachtig wat een verzameling boeken zeg! Ik kan me voorstellen dat dat hÊÊl lastig te ordenen is.

  • Ja, het liep een beetje uit de hand. Maar ik vind het wel heel gezellig staan, van die volle boekenkasten. Dat is toch de boekenliefhebber in mij. 😉

 2. Bookshelf tour, wat een leuk fenomeen! Dat kende ik nog helemaal niet.

  Toen we naar het platteland verhuisden heb ik een heleboel boeken weg gedaan… Maar ik heb nog steeds een paar volle boekenkasten over gelukkig.

  • Bij eerdere verhuizingen ben ik wel steeds door mijn voorraad boeken gegaan, Ik heb uiteindelijk (nog steeds) een stapel van 10 boeken die ik weg wil geven. Maar zelfs dat is lastig. Elk boek betekent iets voor me, en dan is het lastig om boeken weg te doen.

 3. Wauw, super dat je de tour gaat doen. Ben erg benieuwd om de posts te gaan zien. En mooi dat je op deze manier ook even alle planken langs kan gaan en op nieuw in te richten, want met zoveel boeken ga je dat niet zomaar omgooien.

  Succes. 😉

  • Nee, het is een hele klus. Ik doe het ook in stukjes. Hoeveel boeken het precies zijn, daar ben ik ook benieuwd naar. En misschien dat ik toch nog boeken tegenkom die ik weg wil geven.

 4. Wauw, wat een hoop boeken! Ik vind dat dus altijd lekker sfeervol en heel veel over iemand zeggen wanneer er een grote boekenkast staat. Leuk om te zien!

 5. Wow wat veel boeken! Ik ben gek op shelvies, dus kom maar door haha!

 6. Oh, wat leuk! En wat een mooie verzameling heb je! Vind je het goed als ik dit ideetje van je pik – ik wil al heel lang eens iets bloggen over mijn kinderboekenkastje, en daarna misschien over alle “grote mensenboeken”- binnenkort wil ik toch wel heel graag, 2 jaar na verhuizing, boekenplanken maken in de huiskamer, en alle dozen uitpakken……

  • Het is niet echt ‘mijn’ idee 🙂 Er zijn heel veel mensen en blogs die hun boekenplank tonen. Ik heb het zelf van A Dance with Books. Het is ook echt heel leuk om te doen! En een goeie manier om (eindelijk) eens boeken uit te pakken 🙂 Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *