Pups groeien snel

Ook bij een kleine hond zie je dat een pup eigenlijk ontzettend snel groeit. Pups eerste weken vlogen voorbij en Chi is nu al 12 weken jong. In de eerste weken is chi niet alleen fysiek gegroeit, maar gedraagt hij zich elke dag een klein beetje volwassener. Hij is nog steeds onweerstaanbaar puppy-achtig, hoor! Hoe gaat het nu met hem?

chi-chew01

Puppylessen

Chi is nu dus 12 weken en gaat al snel naar zijn eerste puppyles. Niet dat we bewust gewacht hebben tot hij wat ‘groter’ was, maar pups moeten bepaalde entingen hebben gehad voor ze aan de puppyles mogen deelnemen. Omdat Chi een klein hondje is, wilde de dierenarts de kennelhoest-druppels pas doen als Chi iets groter was. Je wil zo’n ukje ook niet te veel dooie anti-stoffen geven ter bescherming. En hoewel het eerst leek alsof Chi toch echt niet zoveel groter zou zijn, 3 weken later, is hij het ineens toch.

Chi wordt groter

Het puppy-vet gaat er langzaam af. Net als bij aankomende tieners, zie je dat de pootjes langer worden, de bewegingen ziijn meer gecontroleerd en de manier van de wereld verkennen is ook doelgerichter. Hij heeft, ook al weer zoals tieners, soms weer een terugval in jonger gedrag. Alsof hij nog niet echt wil opgroeien. Dan zoekt hij weer veiligheid en is alles buiten eng. Maar wij verwachten toch dat hij zich niet meer zo vaak als echt kleine pup gedraagt. En als je dat verwacht, dan wil hij daar ook wel aan voldoen. Zelfs de katten helpen mee. De kattenprinses vindt Chi leuker nu hij niet meer zo klein is. De rode kater probeert รณf enthousiast met hem te spelen, of geeft hem een mepje als hij te vervelend is. En daar luistert Chi nog het beste naar. Hij verandert dus ook geestelijk langzaam in een volwassen hond.

chi-up02

Pups eerste weken

In de eerste weken heeft Chi al veel honden ontmoet. Andere honden zijn meestal heel lief tegen kleine puppies. En Chi vindt andere hondern erg leuk gelukkig. We beginnen dus aan puppyles terwijl hij al heel veel zelf heeft gedaan. Van allerlei soorten andere honden ontmoeten, tot met de bus reizen en ook heel veel andere soorten mensen zien. Groter, volwassener en zoveel ervaringen rijker in drie, vier weken. Het gaat snel. “If you don’t stop to look around, you just might miss it.” Daarom geniet ik zo van die puppytijd.

largex_chi2

20 reacties:

 1. Zo schattig die fotocollage. Ze groeien inderdaad snel. Ik verschiet daar ook van. Wel leuk om die verschillende fases te zien.

  • En dit is nog maar van een maand ๐Ÿ™‚ Als hij straks nog 2 maanden verder is, met een half jaar, dan wordt hij steeds meer ‘puber-achtig’.

 2. Oehh geniet van deze periode! Vliegt voorbij.

 3. Ach, wat een schatje! Vooral die 2de foto is erg cute<3
  Tsja en gaat hard he… Onze poezels worden ook alweer 'oud' ..

 4. Ik vind die foto van de twee honden samen zo lief.

  • Ja, het duurde even, maar na een kwartiertje speelden ze leuk samen. Gelukkig zijn we tot nu toe ook alleen nog maar leuke honden tegengekomen. Je weet hoe het kan gaan als je รฉรฉn keer een hond tegenkomt die je eigen hond aanvalt.
   Ik zou het ook vreselijk vinden als Chi lelijk zou doen tegen een andere hond.

 5. Wat een schatje zeg! Zo leuk als ze zo speels zijn ๐Ÿ™‚

 6. Wat een schattige puppy, daar ga je nog veel plezier aan beleven.

  • Het is ontzettend fijn om eindelijk een hond te hebben die echt van ‘ons’ is. ๐Ÿ™‚ Kunnen we hem eindelijk ook opvoeden zoals wij dat willen (niet heel erg streng, hoor ๐Ÿ˜‰ )

 7. Wat een dotje, zeg, wauw! Echt een aanwinst, lijkt mij!

 8. Een lief geschreven blog.
  Ik ben meer een hondenliefhebber dan dat ik iets met katten heb.

  Diervriendelijke groet,

 9. Wat een mooi hondje en dit zeg ik niet snel ๐Ÿ˜‰ Ik ben meer catwoman.
  Geniet ervan want volgens mij gaat deze fase zo voorbij.

  • Tot ze een jaar zijn, zijn het nog echt pups, maar inderdaad vanaf 6 maanden worden het een soort pubers. Dan is het hele kleine baby-achtige er wel af ๐Ÿ™‚

 10. Heel schattig, en ik hou van honden en katten, en ze zijn zo vriendelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *