Zwitserland, 2012

Zwitserland Luzern

Zwitserland kan in de zomer best warm zijn. Wij gingen in 2012 naar Zürich en kwamen aan in een hittegolf. We hadden een self-catering apartement, maar bij het apartmenten-complex werd ons verteld dat de gasten die er de week voor ons waren, er graag nog een week verbleven. Ter compensatie kregen we een ‘upgrade’, naar een self-catering Junior Executive Suite mét dagelijkse schoonmaak. Hoe luxe. En ook nog met airco! Zo aardig, en zo fijn. Want buiten was het 32 graden.

Zwitserland en luxe

Het klinkt allemaal super-de-luxe, en dat was het ook wel een beetje. Het apartement bestond uit een keuken, eetkamer, woonkamer en een slaapkamer, met een en-suite badkamer. Met complimentary slippers en chamber robes. Nee, die hebben we niet meegejat. Om het compleet te maken, werd elke dag onze badkamer schoongemaakt, een chocolaatje op ons hoofdkussen gelegd en de vaatwasser uitgeruimd.

Ja: vaatwasser. In de keuken. We hadden dus rustig de hele vakantie kunnen genieten van het apartement. Maar we zijn er natuurlijk ook op uit gegaan. Normaal hou ik niet zo van hitte, maar de warmte in Zürich was heel goed te doen. Het hielp dat we veel musea binnenliepen waar de airco aanstond. En dat de winkels koel waren. En dat we bij een meer en aan de rivierkant zaten. En natuurlijk zijn we ook heel even de bergen in geweest met een city-tourbus.

largex_travel2

Natuur in Zwitserland

Naast prachtige natuur, bergen en bloemen hebben we ook genoten van de cultuur in de stad. Er was een museum met een tentoonstelling over de jaren 80, met dingen als Swatches, David Bowie videoclips en moderne kunst. In Luzern gingen we naar het Transport Museum, waar allemaal mooie auto’s stonden, maar ook trams en vliegtuigen. Er was zelfs een onderdeeltje over ruimteschepen (maar niet zo mooi als in het Engelse museum).

ontheriver

We zijn ook nog naar de Zürich Zoo geweest, en dat was een uitdaging. Want de dierentuin is tegen de bergen op gebouwd. Dat is hartstikke leuk voor de herten, bokken en beren! Maar minder voor Nederlanders en Britten die een iets vlakker landschap gewend zijn. We moesten daar echt even van bijkomen in ons luxe apartement.

Wat ook leuk is in Zwitserland, met name in Zürich, is shoppen. Niet dat ik nou zo ontzettend van het winkelen ben, maar wat daar in de winkels lag was wel heel mooi. En soms ook wel heel duur. Ik heb toch mooi twee schoenen gescoord in een ‘goedkope’ outlet winkel. Wel met hele hoge hakken, dus het zijn geen schoenen die ik dagelijks aan doe. Maar dat is ook niet erg: zo blijven ze langer mooi.


2 reacties op “Zwitserland, 2012”

  1. Volgens mij heb je erg genoten van je vakantie in Zwitserland. Wij zijn er ook eens geweest op “huwelijksreis”. Bij de aanschaf van onze meubels kregen we vakantie cheques, die hebben we ingewisseld tegen een reis naar Lugano. Was ook erg mooi. Leuk is dat hè, herinneringen ophalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.