Dublin, 2011

Dublin, 2011

In 2011 waren we twee weekjes in Dublin. Oh, wat hadden we ons daarop verheugd. Leuk self-catering appartementje, net buiten het centrum van de drukke stad en geen slecht weer verwacht. Het perfecte moment om een klein griepje met koorts te krijgen. Gelukkig was er een fijn bed, een fijn dekbed en een fijne stoel en bank, waarop ik hing, onder invloed van paracetamol en citroen kijkend naar alweer een James Bond film, terwijl R op zoek was naar makkelijke magnetronmaaltijden, want al die leuke restaurantjes bezoeken zat er ook niet in. Gelukkig hebben we toch nog foto’s gemaakt.

bridge

Dublin is wel een mooie stad, met een dierentuin midden in een prachtig stadspark zo groot als ehm … de binnenstad van Amsterdam? Groot, in ieder geval. Het soort park waar je het idee hebt niet meer in een stad te zijn. Daar gingen we op de eerste dag heen. Het was mooi en zonnige weer, maar ook best koud met 16 graden. De lucht was helder blauw, met mooie wolken. De dieren in het park hebben ook enorm veel ruimte. Dublin Zoo is wel een van de meest ruim-opgezette dierentuinen die we bezocht hebben. Dat maakt het lastiger voor bezoekers om de dieren te zien, maar … dat is ook alleen maar goed voor de dieren.

Dublin collage van fotos, park, gebouwen en dierentuin

Dublin met stadspark

Edit: om even aan te geven hoรฉ groot het stadspark is waar de dierentuin is: www.phoenixpark.ie. Het Phoenix Park is meer dan 700 hectare. Het Vondelpark net 47 hectare. Dierentuin Artis is 14 hectare, en Dierenpark Emmen wordt 22 hectare. Dublin Zoo is 28 hectare groot. De dag daarna was ik ziek. Ja, ja, ik weet het. Als het zonnig is en maar 16 graden moet je dus wel een jas aan als je de hele dag buiten bent. Ja. Stom.

Daardoor maakte ik kennis met Lemsip (in het nederlands verkopen ze iets dergelijks onder de naam hotcoldrex). Met Lemsip op kon ik rustig vier uur door de stad banjeren voor ik me een vaatdoekje voelde. Gelukkig zaten we weer in een self-service appartement, en konden we zelf koken. Er zijn ook twee of drie dagen geweest dat we (ik) de hele dag binnen zaten, omdat ik koorts had. Dat was zondags niet zo erg, omdat er op zondag vrij weinig te doen was.

Het is een bizarre ervaring om met bijna-koorts door het museum met opgezette dieren te lopen. Heel raar. Maar het was een herinnering aan tijden dat dit de enige manier was om bijzondere en exotische dieren te tonen aan een groter publiek. We zijn in nog meer musea geweest, maar daar kan ik me weinig van herinneren. Wel hebben we uiteindelijk ook wel leuk geschopt, en een mini-rugby bal gekocht voor de kat. We hadden toen alleen nog maar M. De rooie kat die bij ons appartement rondhing was wel een teken. Nadat we terugkwamen van vakantie, gingen we naar het asiel en haalden we E op. Een rooie kater.


26 reacties op “Dublin, 2011”

 1. Wat tof dat je in Dublin bent geweest! Wat vervelend dat je ziek raakte! Fijn dat je ondanks dat toch nog wel leuke dingen hebt kunnen doen! De foto’s zien er super gaaf uit!

  • Soms moet je er gewoon het beste van maken. ๐Ÿ™‚ Ierland is heel erg mooi, en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Zeker in Dublin. En de stad heeft zowel oude als nieuwe gebouwen, veel groen en ook mooie architectuur. Dan is het makkelijk om mooie foto’s te maken.

 2. Wauw, een dierentuin zo groot als de binnenstad van Amsterdam? Vergeleken daarbij is Artis dus niks!
  Nu weet ik niet wat ik zou moeten in zo’n grote dierentuin, hoor. Zelfs Artis krijg ik niet op รฉรฉn dag gedaan.

  • Nou, het stadspark was zo groot als de binnenstad van Amsterdam. Ik had er even een linkje in moeten zetten: http://www.phoenixpark.ie/maps/
   “The Phoenix Park at 707 hectares (1752 acres), is a historic landscape of international importance and one of the largest designed landscapes in any European city. ” Maar ook de dierentuin daarin was heel groot. Groter dan Artis!
   Het Vondelpark beslaat een kleine 47 hectare (470.000 m2) … En dat vind ik al een groot stadspark. En Emmen heeft zo’n 16 (straks 22) hectare tot hun beschikking.

 3. Ik wil heel graag nog een keer naar Dublin, het ziet er prachtig uit! Wel heel jammer dat je ziek was, hopelijk heb je er toch nog een beetje van kunnen genieten.

  • Het is ook wel weer bijzonder om ergens heel ziek te zijn geweest. Dublin is echt de moeite waard, Rowan. Er is van alles te doen.

 4. Dat klinkt als een goede smoes om nog een keer terug te gaan ๐Ÿ˜‰
  Mijn man is helemaal weg van Dublin. Ooit als we weer geld hebben word ik daar dus ook mee naartoe gesleept ๐Ÿ˜›

  • Ik denk dat je het niet erg gaat vinden ๐Ÿ™‚ En Dublin is ook niet zo’n heel erg dure bestemming, dus vast snel binnen bereik! Ik wil in ieder geval zeker nog een keer terug!

  • Ik voelde me er best ongemakkelijk. Helemaal duidelijk wat het ooit een manier was om mensen kennis te laten maken met dieren die exotisch waren. Maar sommige dieren zagen er ook een beetje eng uit :S

 5. Balen zeg dat je ziek bent geworden met zo’n uitje. Maar niets aan te doen. Een self-service appartement vind ik ook altijd handig. Je kan zelf bepalen wat je doet zeker als je geen zin hebt om steeds uit eten te gaan. Uit eten kost ook een berg geld, wij zijn met z’n vijf mensen. Leuk nog een rooie erbij. ๐Ÿ™‚

  • Als het even kan nemen we een appartementje, zelfs met zijn tweetjes! Maar eerlijk is eerlijk, we hadden ook een heel leuk klein hotelletje in Londen.
   En ja: rooie katers zijn echt speciaal. ๐Ÿ™‚

  • Het is echt een aanrader. MIsschien geen flitsende stad, maar mooi, echt, en tegelijk warm-vriendelijk en op sommige plekken ook hard getroffen door een slechte economie.

 6. Jaaa wat leuk! Nog meer Dublin ๐Ÿ™‚ bedankt voor de tip van de dierentuin, die moet ik gewoon zien! Jammer dat je ziek was maar zo te zien heb je je toch nog prima vermaakt. Haha ging je niet ijlen van die opgezette dieren met koorts? Rode katers zijn the best. Heb er hier ook een (dikke vette)

  • Ja, het had wel iets van een koortsdroom in dat museum! De levende dieren waren leuker ๐Ÿ™‚ Heel veel plezier, het is een fantastische stad, ook voor de pubs!

  • De meeste foto’s zijn van de eerste dag en de laatste dag ๐Ÿ™‚ Ik heb daar wel goed gebruik van gemaakt, en het was prachtig helder weer.

 7. Afgelopen zomer was ik in Dublin. Mooie stad, maar ik ben er qua bezienswaardigheden niet verliefd op geworden zoals op sommige andere steden. Wel fijn: het pubvoer en de laidbacksfeer.

  • Het is misschien minder een ‘wereldstad’, maar door de gemoedelijke sfeer en de leuke musea en parken vond ik het wel gezellig. Maar je hebt gelijk: het is geen spetterende exotische stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.