Mijn Favoriete Kerstafleveringen

Bijna elke serie heeft wel een kerst-aflevering in een seizoen zitten. Er zijn een aantal afleveringen die ik dan ook het liefst met kerst nog eens wil zien. Het liefst ga ik alle series af en kijk ik álle kerstafleveringen, maar je wilt met kerst toch wel meer doen dan alleen achter een beeldscherm zitten. Toch? En we moeten eerste kerstdag ook koken, en spelletjes spelen, en afwassen, en de honden uitlaten, en de tafel mooi dekken, en … Er is veel te doen, maar voor de onderstaande afleveringen moet ik wel tijd kunnen vinden. Er zijn tenslotte twee kerstdagen!

Bottom

Rik Mayall is niet meer. Maar deze aflevering van Bottom is mijn all time favorite christmas aflevering. Na het uitpakken van de kadootjes, door Richie ingepakt, volgt het kerstmaal, met spruitjes, hardgekookte aardappelen en een kalkoen die niet meer te eten is. Daarna volgt het traditioneel uitbuiken voor de tv, maar Richie ontdekt een onverwachte bezoeker voor de deur. Een achtergelaten baby. Richie voelt zich meteen verantwoordelijk, terwijl Eddie het maar niks vindt. Richie’s gedachtengang is makkelijk te volgen, als Eddie en de twee vrienden met papieren kroontjes op hun hoofd gebogen over het wiegje staan …

Community

Community is één van onze favoriete series van de afgelopen tijd. Een studiegroep op een community college maakt de meest rare en absurde dingen mee. Zo ook een musical aflevering, waarin de glee club probeert Kerst over te nemen. Abed wordt door hen ingelijfd om zijn studievrienden over te halen mee te doen met de kerstshow. En hij begint met Troy, die als Jehove getuige niets met Kerst heeft. Maar wat als hij undercover gaat om Kerst van binnenuit te vernietigen?

The Royle family

The Royle Family is een voor mij klassieke Britse comedy. Het draait om een Noord-Engelse familie, waarvan de vader in de jaren 80 werkeloos is geworden, zoals veel mannen in het Noorden in die tijd. Het gezin heeft het dus niet breed, en heel erg geraffineerd zijn ze ook niet. Maar er is wel veel gevoel, ondanks dat de familie het niet altijd goed met elkaar kan vinden. Oma en Vader liggen vaak overhoop, dochter Denise heeft niet veel verstand en haar man ook niet. Moeder probeert het gezin nog een beetje in het gareel te houden, en zoonlief wil gewoon zo snel mogelijk weg uit het gezin en de stad. In deze kerstaflevering komt familie-vriend langs, die net uit de gevangenis komt. “Het eten was niet zo goed als vorig jaar, moet ik zeggen.” Dus blijft hij maar eten bij de familie.

 

12 reacties:

 1. Zo grappig om te zien als het series zijn die jezelf totaal niet volgt.

  • Ja, je moet er ook wel een beetje van houden. En dit zijn eigenlijk ook best ouwe series. Ik hoop dit jaar weer wat nieuwe kerstafleveringen te kunnen zien van nieuwere series 🙂

 2. De Royle family heb ik wel eens met mijn ouders gekeken met kerst, zo heerlijk flauw.

  • Da’s het mooie, en dan ineens zo’n moment dat je herkent, waarin familierelaties ineens allemaal toch hetzelfde blijken te zijn. Jim, die zo bezorgd is om zijn dochter als ze zwanger is, of die uiteindelijk toch begrijpt dat Nanna foor Barb zo belangrijk is.

 3. Deze series ken ik totaal niet ;-). Ik denk dat wij Suits en de Big Bang Theory gaan kijken :-).

 4. Wat een leuke invalshoek zeg! Het zet me helemaal aan het denken over kerstafleveringen. Die laatste lijkt me vooral erg leuk.

  • The Royle Family is erg grappig, en hun kerst is altijd net even erger dan de ergste kerst met je eigen familie, dus dan valt kerst altijd mee. 🙂

 5. Samen voor de buis zitten kan ook gezellig zijn, toch 😉 Ik ken al die afleveringen nog niet. De Big Bang Theory vind ik wel een leuke serie, echt grappig. Mijn man en mijn zoon zijn er dol op.

  • ‘Gaan zitten’ is het niet echt 🙂 We kijken Bottom altijd in bed, en deze kerst in twee-en, want de hond moest ’s morgens uit XD Dus de ene helft in de ochtend gezien, en de tweede helft voor het slapen gaan. En dat was het.
   Wél de Doctor Who kerstspecial gezien, natuurlijk 🙂

 6. ik heb volgens mij vorig jaar de Sherlock special gekeken, daarnaast nog nooit een echte kerst special XD ja soms heeft Veronica in mei ofzo ineens een verdwaalde TBTT kerst special LOL. voor mij hoort bij kerst Lord of the Rings en Harry Potter <3

  • Die worden inderdaad wel vaak rond kerst uitgezonden. Voor mij is LotR een film voor het hele jaar door. Als er dan al een niet-kerst kerstfilm is, dan is dat voor mikj The Sound of Music. Dat wordt ook vaak rond kerst uitgezonden. Of werd, iig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *