Masters of Sex, de serie

Deze serie volgen we nu al een poosje, en we vinden het allebei erg leuk. Masters of Sex is een serie die gaat over de baanbrekende studie naar menselijke seksualiteit, door het onderzoeksduo Masters en Johnson. Dit onderzoeksduo heeft écht bestaan, maar de serie is een beetje geromantiseerd om het vooral leuk kijkplezier te maken. De kern blijft dat het onderzoek veel los maakte en ook op tegenstand stuitte. Want praten over seks, dat deed je niet. Daarom was er ook zo weinig bekend. Want onderzoek doen naar seksualiteit was een beetje pervers, dachten veel mensen. Waarom is deze serie zo leuk, ook al zit er minder seks in dan de gemiddelde aflevering van Game of Thrones?

masters_duo

Natuurlijk dacht je dat dit een serie was waar alleen maar seks, seks, seks, in zit! En ja, het gaat de helft van de tijd over seksualiteit. Maar het is ook het persoonlijke verhaal rond de hoofdpersonen waardoor de serie zo interessant is. Er zijn afleveringen die eindigen met dat alles voor alle personages zo beroerd uitpakt, dat je echt denkt dat de bom nu barst. Maar zoals in het echte leven gaat alles toch gewoon verder, ook als iemand een affaire begint, of ontdekt dat iemand een dubbelleven leidt. Alle personages dragen ook echt de consequenties van hun daden. En het zijn juist de perikelen die buiten het onderzoek lopen, waardoor je ziet hoeveel we van menselijk gedrag zijn gaan begrijpen, juist omdat we seks nu beter begrijpen.

masters_cast

Dr. Bill Masters is gynaecoloog en start een onderzoek naar menselijke seksualiteit. Hij wordt bijgestaan door zijn secretaresse Virginia Johnson, die hem veel ideeën aanbiedt en oplossingen zoekt voor de problemen waar Dr. Masters tegenaan loopt. Virginia is een slimme vrouw, die als alleenstaande moeder, gescheiden ook nog, een lastig leven leidt in de bekrompen jaren 50. Dr. Masters is juist bezig om een keurig gezin te stichten met zijn vrouw Libby. Ware het niet dat kinderen krijgen niet vanzelf gaat. Libby wil heel graag zwanger worden, en met hulp van dr Masters’ methodes gaat dat misschien lukken. Maar Dr Masters’ echte kindje is dus dat onderzoek. Maar welk ziekenhuis gaat hem toestaan om mensen te observeren die seks hebben, of die masturberen?

masters_women

Er zijn ook nog wat bijfiguren, zoals de provoost van het ziekenhuis en zijn vrouw, de rokkenjagende dokter die maar al te graag meedoet aan het onderzoek, zodat hij met zijn favoriete typiste in bed kan duiken: voor de wetenschap, natuurlijk! Maar ook een ex-prostituee die ontdekt dat zij geen kinderen kan krijgen. En het is verbazingwekkend hoe weinig echt intieme handelingen je ziet.  Geen serie om met je kleine kinderen te zien, maar er zit niets aanstootgevends in deze serie. Bovenal is het gewoon erg goed geschreven en geacteerd. Kleine dialogen die duidelijk maken wat er speelt. Overgangen die haaks op elkaar staan. Personages die op het randje van fatsoen handelen, en waar je toch sympathie voor hebt.

Echt een leuke serie dus. Watch it if you can.

Foto’s afkomstig van IMDb.

 

 

15 reacties:

 1. Het is altijd issue dat je niet over seks vrij kunt praten. Grappig als deze serie met deze titel minder seks sense heeft dan Game of Thrones. Ik denk ook niet dat ZKH snel toe juicht dat hij mensen observeert die seks hebben of die masturberen. Het lijkt me leuke serie dit.

  • Het is nog steeds een onderwerp waar men niet makkelijk over praat. Gelukkig is dit een serie waar je ook wel een beetje om kan lachen, en zo hoort het ook. Seks is soms ook gewoon grappig.

 2. Destijds (toen ik psychologie studeerde), heb ik veel onderzoeken van Masters & Johnson gelezen. Maar ik heb er nooit bij stilgestaan binnen welke context die onderzoeken hebben plaatsgevonden en wat de geschiedenis daaromheen was.
  Leuk, deze serie!

  • Ik ben wel geneigd om steeds te kijken naar de wiki page over de hoofdpersonen, om te kijken wat nou ‘echt’ gebeurd is, en wat geromantiseerd is! Maar dat doe ik wel als de serie afgelopen is.
   Lijkt me wel leuk om eens te kijken hoe schokkend de onderzoeken en resultaten waren, en wat men ook liever niet wilde onderzoeken in die tijd.

 3. Ah helemaal super!
  Ik kwam deze geregeld tegen, maar had eigenlijk geen idee of het wat was. Hoorde er ook nooit iemand over, maar deze kan dus ook op mijn watchlist :)!

  Liefs.x

  • Ik ben er ook weinig over tegengekomen, terwijl het echt gewoon een goed geschreven serie is! Ik denk dat het wel met het onderwerp te maken heeft. Seks mag dan tegenwoordig wel, maar je moet er ook niet té enthousiast over schrijven 😉

 4. Oh deze moet ik dus gaan kijken 🙂 Klinkt leuk. Al dat gedoe over sex en dat je daar over zou kunnen praten. Je zou denken dat dat inmiddels verleden tijd is maar ik hoor en merk nog vaak dat dat echt niet zo is. Jammer wel want het is toch een leuk gespreksonderwerp 🙂

  • Soms denk ik dat we geen stap verder zijn gekomen dan de jaren 50 😛 wat betreft praten over seks. Het is of heel belerend, of heel giechelig. En natuurlijk is seks naast leuk en lekker ook grappig, maar toch praat men er weinig over.

 5. Je hebt me overtuigd! Ik ga deze serie zeker proberen!

 6. Ik ben naar aanleiding van deze blog gaan kijken en meteen enthousiast. Gelukkig staan er 3 seizoenen op Netflix dus dat wordt binnenkort binge watchen 🙂

 7. Wow, klinkt als een leuke serie 🙂 Ga binnenkort beginnen met kijken.

 8. Pingback:Wat we samen kijken - Tuxedo Cat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *