Bookshelf Tour 2016: Star Trek en meer

Eindelijk alle kinderboeken laten zien in vier delen van de Bookshelf Tour! Ik ben maar op dezelfde verdieping gebleven, want tot de oude keuken is afgebroken hebben we geen plek om de boekenkasten in de woonkamer te zetten. Dus staan er nu 3 boekenkasten naast mijn kant van het bed. Ik vind dat natuurlijk wel gezellig. Maar ik kijk er wel naar vooruit om alle boeken netjes onder te brengen in een nieuwe, mogelijk op maat gemaakte, boekenkast. Tot die tijd staan ze dus nog even in dubbele rijen naast ons bed. Niet gesorteerd, dus we kijken wel wat we tegenkomen.

booktour18_topshelf1

Als eerste de allerbovenste plank met een hint van mijn science fiction, fantasy en literatuur voorkeur. Het is een ratjetoe, met Louis Couperus’ Eline Vere, de Encyclopedia of Science Fiction, Geore R.R. Martin en een boek met de titel 100 dingen waar je geen man voor nodig hebt! Eén van mijn favoriete series is Tad William’s  Memory, Sorrow and Thorn serie. Het zijn drie boeken, maar het laatste deel werd in tweeën gesplitst. Dat gebeurt nu wel vaker. Sandkings heb ik trouwens nog niet gelezen, bedenk ik me nu. Dat boek is van R. En dan de prequel nog van Dune: House Atreides, geschreven door de zoon van Frank Herbert. Ik vond het niet zo’n succes.

booktour19_suprise

Maar kijk! Daarachter, daar ligt ook nog een stapeltje boeken! Peter Straub, een minder bekende, maar zeer solide horror schrijver, en Clive Barker, en ook boeken van Stephen King. Had ik deze verstopt? Neen. Ik had gewoon niet genoeg plaats. Dan ga je al snel boeken dubbelrijig in de kast zetten, en ik heb niet echt uitgezocht welke boeken ik nou voor-  of achteraan wilde. Needful Things van Stephen King is trouwens erg goed, en is ook redelijk goed verfilmd. Naast Dune zie je nu nog 3 boeken staan: Son of the Circus van John Irving, Ian Graham’s Monument (heb ik nog steeds niet uitgelezen) en een boek van Fiona McIntosh, waar ik niet echt veel aan vond. In totaal op deze plank … 21 boeken.

booktour20_lowershelf

Dan op de volgende plank: Boldly go where no one has gone before! Star Trek pockets! Dat zijn er nogal wat, want er is zoveel keus: je hebt de original serie, met Kirk, Spock en Bones. En je hebt The Next Generation, met Picard, Data en Q. En dan Deep Space Nine en Voyager ook nog. En Enterprise! Mijn favoriete serie is denk ik toch de Day of Honor serie, die de Klingon feestdag vanuit verschillende hoeken belicht. Eén boek van elke serie, behalve Enterprise. Er ligt ook een boek tussen van William Shatner: Man o’War. Shatner speelde Captain Kirk. LeVar Burton speelde de engineer Geordi LaForge in TNG en schreef ook een boek: Aftermath.  Hier liggen ook de eerste boeken uit de serie Thomas Covenant van Stephen R. Donaldson, echt een serie die ik weer eens moet herlezen. Deze plank is echt een ratjetoe, want daar staat een verzamelbundel van Edgar Allen Poe, en een verzamelbundel grappige poezie en rijmpjes.

Dan een serie van 12 boeken die een inter-actief verhaal vertellen. Door dobbelstenen te gooien en te beslissen of je noord of zuid gaat, kom je een heel ander verhaal tegen. Er staan er hier 11, want ik was weer eens met deel 1 bezig. Dan een boek van Mary Renault, een historische schrijfster, met een gebundelde trilogie over Alexander de Grote. Avond over Albion is een historische roman over het oude Engeland. The History of the Rune Staff is een fantastisch boek van Michael Moorcock, groot fantasy schrijver. En dan een andere grote naam in fantasyschrijven: Jack Vance. Dit is het laatste deel van de Lyonesse trilogie, die ik wel allemaal gelezen heb, maar niet allemaal in mijn bezit heb.

Maar wacht? Wat is dat? Er liggen wéér boeken achter deze boeken! Houdt het dan nooit op?

booktour21_behindshelfOkay. Deze boeken heb ik wel ‘verstopt’. Het zijn een aantal ‘esoterische boeken’ van mijn periode dat ik daarin geïnteresseerd was. Voorspellingen van Nostradamus, die echt zo ruim geïnterpreteerd kunnen worden, dat je er alle kanten mee op kunt. Wat boeken over ‘wicca’ en heksen. Een boek over PC Gaming. En Jean M. Auels lang verwachte, teleurstellende deel 5 uit de serie over Ayla, het holenmeisje met helende gaven.

booktour22_behindshelf

En nog meer Star Trek! En een Star Wars boek! En een Star Trek/X-Men crossover boek. En Quantum Leap. En maar weer even tellen op deze plank. 42 + 6 + 28 = 76. Van deel 4 had ik er 439. Plus 21 is 460, en plus 76 is een totaal van: … 536!

En dat na twee planken, terwijl ik er nog 15 te gaan heb.

Zaten hier nog boeken bij die je wel eens van ‘dichterbij’ wil zien? Want dan kan ik wel eens een berichtje doen over een paar specifieke boeken.

13 reacties:

 1. Wat een indrukwekkende verzameling! En het valt me op dat jij blijkbaar een grote fan bent van Star Trek.
  De enige titel die mij hier echt aansprak, is “100 dingen waar je geen man voor nodig hebt!”, maar… toen ik even ging opzoeken waar dat boek over gaat, vind ik het ineens een stuk minder interessant. 🙁 Daar zou ik jaren geleden anders over gedacht hebben, maar ik ben er inmiddels achter dat ik het klussen en doe-het-zelven beter kan overlaten aan mensen die daar geoefend in zijn.

  • Dat klopt. Maar sommige dingen kun je echt net zo goed zelf doen! Ik ga vandaag de thermostaat vervangen 🙂 Zelf. Daar spaar ik 100 euro installatiekosten mee uit. Het zijn 2 draadjes! Twee!

   • Vaak zijn die dingen inderdaad een stuk simpeler dan gedacht en wanneer ik me ertoe zet om zoiets zelf te doen, dan kom ik iedere keer tot de conclusie: ik kan het eigenlijk best zelf. Maar er zijn ook van die dingen die ik maar niet blijf kunnen. Lijstjes ophangen, bijvoorbeeld. Die komen bij mij ALTIJD scheef te hangen, terwijl iemand die een beetje handig is en daar bedreven in is ze mooi recht hangt. En ik heb toch liever dat mijn lijstjes recht hangen. 😉

 2. Oh heerlijk al die boeken! Houses with no doors is een titel die mij intrigeert en nieuwsgierig maakt. Ik ben alleen geen fan van Peter Straub en dat weerhoudt me dan weer.

  • Houses without Doors is een verhalenbundel. Ik hou wel van korte verhalen, en misschien maakt dat ook wel dat Straub wat beter te verteren is? Je hoeft je niet in een heel boek vast te leggen. Je kunt het ook na een verhaal of twee wegleggen als het niet bevalt.

 3. 100 dingen waar je geen man voor nodig hebt, dat is pas een interessant boek. 🙂 Volgens mij lezen wij andere soorten van boeken. Ik lees meer romans zoals Twilight hihi. Ik heb zelf ook veel boeken. En ligt ook overal, maar ik denk dat jij wint. 😉 OMG… wat heb je veel boeken.

  • Hoho, we zijn nog niet bij mijn plank romance novels aangekomen. En voor Twilight las ik al Anita Blake. Dan ga je geen Twilight meer lezen 😀
   Da’s net of je eerst een Dali schilderij koopt en dan nog eens een Nijntje poster ophangt.

 4. Wauw, wat een verzameling zeg!
  Nu ben ik vast een sukkel, maar ik had geen idee dat er ook boeken van the X files waren joh haha.

  Liefs.x

  • Dit zijn ‘naslag’ werken waarin de achtergronden van de monster episodes worden besproken en nagepluisd. Veel is namelijk gebaseerd op getuigeverslagen en mythes en urban legends. Die worden in die boeken uitgelegd.

 5. Wow wat heb je veel boeken! Er staan er heel veel tussen die ik nog graag eens zou lezen 😀 en super tof dat je de Encyclopedia of Science Fiction hebt. Ik gebruikte die voor mn scriptie en moest iedere keer naar de bibliotheek 😉

  • 😮 Jouw scriptie moet wel heel gaaf zijn 🙂 Ik heb ook wel veel naslagwerken. Soms inderdaad omdat ik geen zin had naar de bieb te gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *