De Parfum Tag

parfumflessen

Jeapiebell van Choose Beautiful tagde me, en ach, ik ben de slechtste niet, dus hup: een tag ingevuld. De Parfum Tag komt oorspronkelijk van LiveLifeGorgeous. Geuren zeggen veel over iemand, of misschien ook niet, en associeert men een bepaalde geur gewoon met bepaalde mensen. Sommige geuren brengen je terug naar een bepaald moment, of een periode in je leven. En sommige geuren zal men nooit in een flesje kunnen vangen, zoals puppy-geur (dat is een beetje als baby-geur, maar dan meer earthy.) Toch is het lastiger om geuren te omschrijven dan bijvoorbeeld een landschap of iemand’s gezicht. Een geur is ook iets wat vervliegt en voor iedereen anders is, denk ik. Benieuwd naar de tag?

Parfum flesjes

1. Hoeveel parfums heb je in je stash?

Eigenlijk maar 1. De andere zijn of te oud, of niet mijn ding. Of gewoon op. Parfum is iets wat ik wel opmaak, meestal.

2. Van welke geurnoten hou je het meest?

Ik ben niet echt heel erg vast wat betreft geuren. Maar als het maar niet te jong of meisjesachtig overkomt, en ook niet naar mijn grootmoeder ruikt. Liever geen bloemen, maar musk. Iets uit de natuur wat sterk en mooi is. Of in ieder geval, wat ik daarmee associeer.

3. Heb je naar aanleiding van een tester wel eens een geur gekocht?

Nee. Mijn gozer wel. R. heb ik eens een tester gegeven, en hij heeft daar volgens mij uiteindelijk een geurtje van gekocht. Of hij wilde het kopen. Ik val meestal gewoon ter plekke voor een geur, of iemand geeft me iets wat ze bij me vinden passen. … soms werkt dat, soms niet.

Parfum J'Adore flesjes

4. Wat is de mooiste flacon uit je stash?

IK heb J’Adore van Dior bewaard, omdat het de versie was met een volledig goudkleurig gespoten fles. Hij is leeg. Kan het niet over mijn hart krijgen om het al weg te gooien.

5. Wat is de duurste geur uit je stash?

J’Adore van Dior. Denk ik. Het is de grootste flacon die ik heb, dus vast ook de duurste.

6. Heb je ooit een geur opnieuw gekocht?

Dune, J’Adore, White Musk. Ja.

Parfumflesje met ouderwetse uitstraling

7. Wat was het eerste parfum dat je van een vriendje hebt gekregen?

*staart* Ja. Dat is dus een ding. Meneer gaf me een flesje oma-parfum. Apple Blossom geur. Kijk, ik ben ouder dan hij is. Maar jemig. Appel bloesem? Ben ik 80? Nee!

8. Wat voor geuren droeg je als tiener en wat voor herinneringen heb je aan parfums van vroeger?

Dune was mijn ding. Daarom heb ik dat flesje nog (het eerste flesje heb ik opgemaakt, natuurlijk), terwijl ik het eigenlijk niet meer draag. Maar als ik het nog eens opdoe, dan ben ik weer 14. Dat is niet altijd een goed ding. Ik word er rebels van.

Parfum Dune

9. Welke geur vind jij het lekkerst bij je man/vriend?

Geen idee. Hij ruikt altijd wel lekker, vind ik.

10. Je moet al je parfums weg doen en je mag er maar één houden… Welke zou dat zijn?

Aangezien ik dus maar één geur heb op dit moment: J’Adore. Hij is misschien wat bloemeriger dan ik vroeger zou hebben gekozen, maar er zit nog voldoende spannends in wat geur betreft dat ik me hier wel in herken.

Wie tag ik?

Dit vind ik lastig, want aan de ene kant wil ik niemand verplichten, en aan de andere kant wil ik en tag ook niet laten doodbloeden. Ik tag Bianca, van Fabulous na 40 en Bianca, van Bianca Schrijft. Beide dames (want zo;n woord hoort wel bij een Parfum Tag) hebben vast ook eigen ideeën over geurtjes en parfums. En om dan nog even een link te maken naar die 14-jarige die ik was toen ik Dune ontdekte: Eline van Eleven Roses. Rozengeur is ook lekker. Dames, meiden, voel je niet verplicht.


22 reacties op “De Parfum Tag”

 1. J’adore vind ik ook een fantastische geur, maar op een of andere manier ruikt die niet zo lekker wanneer ik om op doe, als wanneer ik ‘m ruik bij anderen. En bij mij vervliegt ie ook binnen enkele minuutjes.
  Voor mij heeft geur ook een sterk associatieve functie. Geurtjes/parfums die ik jarenlang niet meer geroken heb, en dan ineens weer eens ruik, brengen me helemaal terug in de levensfase waarin die bepaalde parfums populair waren. Dat kan zomaar plots veel herinneringen naar boven brengen, die ik allang vergeten was.

  • Kan best zijn dat de parfum te sterk is, en het eau de toilet beter bij je past, of andersom. Ik heb ook de eau, en wil nog de body cream, omdat dat wél lang blijft hangen.
   En herinneringen en geuren, dat blijft bijzonder. Zeelucht, ‘de zomer ruiken’, etensgeurtjes bij mijn ouders; allemaal fijn 🙂

 2. J’Adore heb ik ook wel eens gehad, lekker luchtje maar ik kocht ‘m toen vooral omdat ik de fles mooi vond hihi. Tegenwoordig ga ik altijd voor het zelfde luchtje, Black XS, ik ben er verliefd op 🙂

 3. Wat leuk dat je dat hebt ingevuld. Ik vind het ook echt leuk dat je een parfum hebt. J’Adore van Dior daar ben ik ook wel benieuwd naar hoe het ruikt, al vind ik wel de reclame veel te chic voor mij is. 😉 oma-parfum. Apple Blossom geur haha wat leuk. Ik moet wel zeggen dat sommige geur ook door veel oudere vrouwen gebruikt worden. Heel ouderwetse bloemige geur.

  • J’Adore is echt een fijne geur van aan de ene kant jasmijn, geloof ik, met ook wat ‘aardsere’ en stoere geuren erdoor heen. Dus ik vind het wel stoer maar ook vrouwelijk.

 4. White musk is echt heerlijk, ik kocht die ‘zomaar’ en het is echt een favoriet geworden terwijl ik normaal gesproken nooit voor zo’n geur zou gaan. J’adore is ook heerlijk, maar toch laat ik hem op de een of andere manier steeds weer staan. Ik heb trouwens echt gelachen om die oma parfum, haha!

 5. Aaah wat leuk dat je me hebt genomineerd! Ik moest wel even lachen om ‘rozengeur is ook lekker’ 🙂 Ik vind het een leuke TAG, dus binnenkort zal mijn artikel verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *