Dierenspeelgoed: tunnel

Net als mijn gozer en ik, houden ook onze huisdieren van spelen en spelletjes. Je hoeft niet aan te komen met dikke spelhandleidingen of kleine pionnetjes. Dobbelstenen gooien gaat ze ook niet goed af. Maar ook voor de huisdieren hebben we een aardige doos vol met dierenspeelgoed. De doos zelf is ook onderdeel van een spel, wat met name door de katten gespeeld wordt. En soms heb je speelgoed wat voor de katten bedoelt is, maar waar de hond zich meer mee vermaakt. Als kadootje hadden we een kattentunnel gekregen van familie en die valt bij alle huisdieren in de smaak.

chi_tunnel1

De rode kater heeft er het meeste plezier in. Hij gaat graag door één van de ingangen naar binnen en steekt dan af en toe een kop of een poot eruit. Daardoor wordt Chi weer enthousiast en probeert E. eruit te ‘blaffen’.

largex_tuxedocat2

Simpel speelgoed

De rode kater is groot liefhebber van dozen. Hij is overtuigd dat elke doos aan katten toebehoord. Toen we ooit Chi de hond in een doosje zette, kon de kater dit niet aan. Zijn wereld stond op z’n kop. Een hond, in een doos? Do not want! Pas toen we Chi er weer uit haalde kalmeerde hij. Met de tunnel is hij wel wat rustiger, want Chi mag er ook in. Maar het is wél zijn tunnel. Natuurlijk.

Naast de tunnel hebben we ook allerlei balletjes en piepbeestjes als dierenspeelgoed. Ik vind het vooral belangrijk dat het speelgoed veilig is. Een doos is op zich ook veilig en is het meest simpele dierenspeelgoed. Als de doos groot genoeg is, knip ik er gaten in zodat de katten er in en uit kunnen kruipen.

cats_etunnel1

Kattentunnel

Deze tunnel is opvouwbaar, waardoor je hem makkelijk kan opbergen als hij even in de weg ligt. De kater is een grote dikker kater en die past er makkelijk is. Aan beide kanten hangt een balletje, zodat katten gestimuleerd worden om daar op onderzoek uit te gaan. Als het balletje beweegt, springen ze er opaf. De kattenprinses is minder enthousiast over de tunnel, maar dat komt ook omdat ze niet graag heeft dat de kater haar ziet spelen. Want dan raakt ze een beetje verlegen en hij wil dan met haar spelen. En dat loopt niet goed af.

Ik denk dat de rode kater denkt dat deze kattemtunnel een ronde doos is. Hij geniet er in ieder geval van. En het staat dan ook wel weer wat leuker dan een afgekloven kartonnen doos. Mooi is ook dat als ze klaar zijn met spelen, dat de tunnel dan kan worden opgevouwen. Hij kan dan netjes worden opgeborgen in de doos met dierenspeelgoed.

11 comments on “Dierenspeelgoed: tunnel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>