Dierenspeelgoed: tunnel

Net als R. en ik houden ook onze huisdieren van spelen en spelletjes. Je hoeft niet aan te komen met dikke spelhandleidingen of kleine pionnetjes, en dobbelstenen gooien gaat ze ook niet goed af. Maar ook voor de huisdieren hebben we een aardige doos vol met speelgoed. De doos zelf is ook onderdeel van een spel, wat met name door de katten gespeeld wordt. En soms heb je speelgoed wat voor de katten bedoelt is, maar waar de hond zich meer mee vermaakt. Als kadootje hadden we een kattentunnel gekregen van familie, en die valt bij alle huisdieren in de smaak.

chi_tunnel1

E. heeft er het meeste plezier in. Hij gaat graag door één van de ingangen naar binnen en steekt dan af en toe een kop of een poot eruit. Daardoor wordt Chi weer enthousiast en probeert E. eruit te ‘blaffen’.

largex_tuxedocat2

E. is groot liefhebber van dozen. Hij is overtuigd dat elke doos aan katten toebehoord. Toen we ooit Chi in een doosje zette, kon E. dit niet aan: zijn wereld stond op z’n kop. Een hond, in een doos? Do not want! Pas toen we Chi er weer uit haalde kalmeerde hij. Met de tunnel is hij wel wat rustiger, want Chi mag er ook in.

cats_etunnel1

Maar het is wél zijn tunnel. Natuurlijk.

Deze tunnel is opvouwbaar, waardoor je hem makkelijk kan opbergen als hij even in de weg ligt. E. is een grote dikker kater en die past er makkelijk is. Aan beide kanten hangt een balletje, zodat katten gestimuleerd worden om daar op onderzoek uit te gaan, als het balletje beweegt. M. is minder enthousiast over de tunnel, maar dat komt ook omdat ze niet graag heeft dat E. haar ziet spelen. Want dan raakt ze een beetje verlegen, en E. wil dan met haar spelen. Loopt niet goed af. Ik denk dat E. denkt dat dit een ronde doos is. Hij geniet er in ieder geval van. En het staat dan ook wel weer wat leuker dan een afgekloven kartonnen doos.

11 comments on “Dierenspeelgoed: tunnel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>