Dierenspeelgoed: tunnel

Net als R. en ik houden ook onze huisdieren van spelen en spelletjes. Je hoeft niet aan te komen met dikke spelhandleidingen of kleine pionnetjes, en dobbelstenen gooien gaat ze ook niet goed af. Maar ook voor de huisdieren hebben we een aardige doos vol met speelgoed. De doos zelf is ook onderdeel van een spel, wat met name door de katten gespeeld wordt. En soms heb je speelgoed wat voor de katten bedoelt is, maar waar de hond zich meer mee vermaakt. Als kadootje hadden we een kattentunnel gekregen van familie, en die valt bij alle huisdieren in de smaak.

chi_tunnel1

E. heeft er het meeste plezier in. Hij gaat graag door één van de ingangen naar binnen en steekt dan af en toe een kop of een poot eruit. Daardoor wordt Chi weer enthousiast en probeert E. eruit te ‘blaffen’.

largex_tuxedocat2

E. is groot liefhebber van dozen. Hij is overtuigd dat elke doos aan katten toebehoord. Toen we ooit Chi in een doosje zette, kon E. dit niet aan: zijn wereld stond op z’n kop. Een hond, in een doos? Do not want! Pas toen we Chi er weer uit haalde kalmeerde hij. Met de tunnel is hij wel wat rustiger, want Chi mag er ook in.

cats_etunnel1

Maar het is wél zijn tunnel. Natuurlijk.

Deze tunnel is opvouwbaar, waardoor je hem makkelijk kan opbergen als hij even in de weg ligt. E. is een grote dikker kater en die past er makkelijk is. Aan beide kanten hangt een balletje, zodat katten gestimuleerd worden om daar op onderzoek uit te gaan, als het balletje beweegt. M. is minder enthousiast over de tunnel, maar dat komt ook omdat ze niet graag heeft dat E. haar ziet spelen. Want dan raakt ze een beetje verlegen, en E. wil dan met haar spelen. Loopt niet goed af. Ik denk dat E. denkt dat dit een ronde doos is. Hij geniet er in ieder geval van. En het staat dan ook wel weer wat leuker dan een afgekloven kartonnen doos.

11 reacties:

 1. Ideaal dat die tunnel opbouwbaar is. Zo ruim je hem inderdaad makkelijk weer op na gebruik.

 2. E vermaakt zich wel zo te lezen :-). Dat de tunnel opvouwbaar is lijkt me erg fijn!

  • E. is ook echt een stoere kater die dan ineens als een kitten kan gaan liggen rollen van plezier. Geen gezicht soms, maar wel heel aandoenlijk.

 3. Wat een leuk ding, grappig! Onze hond houdt ook van spelletjes, vooral verstop-spelletjes vindt hij leuk, wij verstoppen iets en hij moet het zoeken…zo leuk!!

  • Ik probeer dat ook wel eens met Chi, maar hij heeft dat spelletje nog niet zo goed door. Hij volgt mij gewoon, en begrijpt niet wat ik wil. Misschien eens met snoepjes proberen…

 4. Ongelofelijk wat voor speelgoed hebben ze tegenwoordig voor dieren. Echt leuk dit, ze verdienen het ook.

  • Ja, voor sommige mensen zijn hun dieren net kinderen. En het is belangrijk dat ze zichzelf bezig kunnen houden. Niet alle speeltjes vinden ze even leuk hoor. Ook net als kinderen, denk ik dan 😉

 5. Wij hebben een tunnel voor de kindjes – even veel plezier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *