Kip! Koop een kip pakket is binnen

Vorig jaar hadden we voor het eerst een pakket met rundvlees besteld via Koopeenkoe.nl. Dat werkt voor ons, met z’n tweetjes, prima, want alles is voor 2 personen verpakt, en je kunt het invriezen. Toen zei ik al ‘als ze ook kip gaan verkopen …’ en dat doen ze nu op Koopeenkip.nl (net als varkensvlees via koopeenvarken.nl). Helemaal enthousiast bestelden we dus een pakket kippenvlees. En het is weer heerlijk.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik kip het lekkerste stukje vlees. Kip. Mmm. In dit pakket zit natuurlijk kipfilet, met en zonder vel, drumsticks, maar ook hele haantjes, en kipdij-filet. Je moet dus wel wat meer willen dan alleen makkelijke stukjes kipfilet. Maar dat geldt ook voor het rundvleespakket. Je krijgt een samengesteld pakket, waardoor je meer uitgedaagd wordt om eens iets anders te proberen.

koop_kip1

In de doos zit een handig lijstje met alles wat je binnen hebt gekregen. Je plakt dit tegen je koelkast aan en streept af wat je gebruikt hebt. Het idee is natuurlijk dat je dan ziet wanneer je een nieuw pakket moet bestellen, maar op zich is het helemaal geen gek idee om te noteren wat er nog in je vriezer ligt.

koop_kip2

Alles is, net zoals bij het koe-pakket, apart ingepakt voor twee personen. Nou kun je steggelen over de porties, maar voor ons zijn de porties goed. Mijn moeder vond de porties kippendij iets aan de kleine kant, maar goed, dit is dezelfde moeder die gourmetvlees op tafel zet voor 15 personen als er maar 5 mensen aanschuiven. Het staat iedereen overigens vrij om zoveel te eten als men wil. Dan ben je wel sneller door je pakket heen.

koop_kip3

Het is biologisch vlees. De kippen worden goed verzorg, en ook de haantjes, die normaal nadat ze uit het ei komen vernietigd worden omdat ze geen eieren leggen, zitten in dit pakket. Je wordt je er heel bewust van dat je levende wezens eet, want op het moment dat je kippen geslacht gaan worden krijg je een berichtje. En net als met de koe is dat wel even slikken voor een dierenliefhebber zoals ik. Maar dat is de consequentie van vlees eten. Er moet iets dood gaan.

koop_kip4

Deze kippen en hanen hebben daarvoor een zo goed mogelijk leven gehad. Niet in een hokje, volgepropt tot ze de juiste afmeting en gewicht hebben, maar gewoon, zoals een dier zou moeten kunnen leven, rondscharrelend. Het vlees is ook niet opgespoten met water, of volgepompt met conserveringsmiddelen. Dit is zo puur als je het kunt krijgen. Het is ook niet ingevroren geweest, dus als het bij je aankomt kun je het zelf meteen invriezen en blijft het een jaar goed. Met supermarktkip kun je dat niet doen. Dat is al ingevroren geweest en mag dus eigenlijk niet nog eens worden ingevroren. Het is dan minder lang houdbaar.

koop_kip5

Het pas inderdaad in een la in de vriezer. Nou hebben wij een grote vriezer, maar ook in een normale la past dit. Als je dus zowel rundvlees als kip (of varkensvlees) wil, zou je kunnen overwegen de pakketten met iemand anders aan te schaffen, en die dan te verdelen over twee huishoudens.

En is het lekker? Eigenlijk was het voor mij een beetje dezelfde beleving als met het koe-pakket: het is lekkerder dan wat ik ooit gegeten heb. Ik ben niet zo gek op drumsticks, maar deze waren erg lekker. Veel vlees, weinig ‘gristle’, en het braadde prachtig. Ook de dij-filet was heerlijk, en doet het goed op de gourmetplaat. Maar ook in een wrap, of uit de grilpan, of als saté. Er zit overigens wel saté kipstukjes bij, met twee houten stokjes. Maar die hebben we nog niet uitgeprobeerd.

Koopeenkip.nl is alweer een aanrader. En ja, dit pakket hebben we op eigen initiatief besteld en betaald.

21 reacties:

 1. Wat leuk!! Ik kende dit helemaal niet! Ik ga me er eens in verdiepen!

 2. Ik wist helemaal niet dat zulke pakketten bestonden! Het lijkt me inderdaad wel handig, maar ik denk dat ik dan eerder voor een pakket met rundvlees zou gaan, omdat ik niet zo graag kip aan het bot eet 😛

  • Als het goeie kip is, dan valt het ook makkelijker van het bot. En je kunt het zelf ook nog ‘fileren’. Het rundvleespakket heeft wel hele lekkere hamburgers en biefstuk 🙂

 3. Ik heb geen grote vriezer meer, maar dit is zeer handig. Je hebt kip altijd in je voorraad. Fijn dat het zo lekker is. 🙂 Wel goed idee om samen te kopen met ander gezin. Ik blijf zelf gewoon in de supermarkt kopen, omdat mijn vriezer zit al bomvol.. 😉

 4. Wat een leuk idee zo! Ik ken dit helemaal niet, en van die koe en het varken ook niet. Zo word je inderdaad ‘gedwongen’ om eens wat anders te eten. Op die site staan overigens ook heerlijke recepten. Ik ga het vanavond eens even aan manlief laten zien. Kijken of hij het ook leuk vindt (aangezien hij het waarschijnlijk klaar moet maken, haha).

 5. “En net als met de koe is dat wel even slikken voor een dierenliefhebber zoals ik. Maar dat is de consequentie van vlees eten. Er moet iets dood gaan.”

  Ik kan dit dus niet begrijpen.. Helemaal als je er al van moet slikken en jij je er zo bewust van bent dat er een dier dood moet gaan voor jouw plezier.. Waarom eet je het dan?

  • Omdat het voor mij natuurlijk gedrag is. Ik heb twee katten en een hond, en die eten ook vlees. Mijn katten zullen echt doodgaan als ze geen voedingstoffen uit vlees krijgen, en mijn hond … vindt het gewoon lekker, die kleine wolf.
   Ik eet vlees. Ik ben parttime vegetariër en daar ben ik tevreden mee.
   Als iemand er voor kiest om geen vlees te eten is dat ook prima.
   Overleven is geen plezier, dat is een levensdrang. Dus je gebruik van dat woord vind ik een beetje .. raar 🙂

   • In deze maatschappij hoef je helemaal geen vlees te eten om te overleven. Je eet het dus alleen maar omdat je het lekker vindt, dus het is voor je eigen plezier. De woordkeuze klopt dus als een bus 🙂

    Ik ben het er mee eens dat een kat/hond vlees moet hebben om te overleven. Jij hebt de keuze.

 6. Klinkt als een mooi idee. Ik ben laatst op een biologische varkensboerderij geweest, dit heeft me ook aanzet om beter op mijn eten te letten.

  • Iedereen is natuurlijk vrij om te doen en laten wat ze willen. Maar als je weet waar je eten vandaan komt, draagt dat toch bij tot bewust worden van wat je gebruikt of eet. (En het is volgens mij dus ook lekkerder. 😉 )

 7. Wat ontzettend leuk! Ik ken het concept niet maar het lijkt mij wel wat om ook eens te proberen.

  • Dit is natuurlijk niet de enige vlees- of kippemleverancier, maar wij hebben er echt goede ervaringen mee. Ook met bezorgen, echt stipt op tijd. Of, had ik begrepen, als ze niet komen, dan lossen ze het op door af te spreken het te bezorgen op een moment dat het jou uitkomt.

 8. Wat grappig, ik wist geeneens dat er zoiets was (die url’s ook koopeenkip en koopeenkoe, ik dacht serieus even dat je een levende kip had gekocht).
  Goed idee ook om eens op te schrijven wat er in mijn vriezer zit, kom af en toe iets tegen wat ik compleet vergeten was! Liefs.x

  • Kippen zijn best leuke dieren om te houden, en ook het enige ‘vee’ wat ik denk dat ik nog wel zelf zou kunnen slachten. Maar ik denk dat mijn buren niet blij zouden worden van levende kippen in de tuin 😛 Toch he, verse eitjes. Is ook wat voor te zeggen.

 9. Dit klinkt goed zeg! Hoeveel kost zo’n pakket?

  • Het komt op 80 euro voor 6,5 kilo kippenvlees.Het is wel een uitgave in één keer (zeker als je zoals wij normaal 500 gram kipfilet kopen). Het rundvlees pakket is wel duurder, en is er in twee varianten: eentje is wat luxer en duurder. Er zijn ook andere initiatieven die zoiets aanbieden waarbij je zelf meer keuze hebt: een kleiner of groter pakket samenstellen bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *