Stokstaartjes, vaste prik in de dierentuin

Ik ben gek op dierentuinen bezoeken. Hoewel alle dierentuinen anders zijn, en sommige het beter doen dan anderen in mijn ogen, is er nog geen enkele dierentuin die ik bezocht heb, waar ik mijn favoriet niet gezien heb. Stokstaartjes, of ‘meerkats’ in het Engels, zijn mijn favoriete dieren in een zoo. Ik weet niet wat het is. Ze hebben een hoge schattigheidsgraad, ze zien er slim uit, en ze lijken vaak zo op hun gemak in een dierentuin. Een dierentuin waar de meerkats zich niet laten zien, of waar ze heel nerveus zijn, dat is een plek waar ik niet snel terug zal komen. En nu wil ik even heel veel foto’s delen van stokstaartjes.

zoo_meerkats1_e

In Emmen was het prachtig weer toen ik deze foto’s maakte. De stokstaartjes lagen ook her en der in het zonnetje uit te rusten, maar deze dappere uitkijk hield alles in de gaten. Soms vloog er een vogel over, en dan keek hij ook echt omhoog. Dus hij wist echt wat hij aan het doen was. Ik vraag me ook wel eens af of er ook vogels zijn die in een dierentuin proberen om een klein stokstaartje op te pikken. Ik bedoel, er zijn roofvogels in Nederland, dus je weet het niet. Of zou een stokstaartje te exotisch zijn, dat vogels die normaal kleine knaagdieren pakken, of wezels,  dit niet doen. Rare konijnen zonder oren, denken ze misschien.zoo_meerkats2_e

Ook in London Zoo waren er stokstaartjes. Het was die dag bewolkt en de stokstaartjes hebben al een schutkleur. Hun vacht verdwijnt echt bijna tegen de achtergrond van de stoffige grond. Er kwam een gezin bij ons staan, terwijl ik foto;s maaakte. Vader, moeder, zoontje van een jaar of 8, dochtertje een jaar of 6. Dochtertje vroeg: ‘Wat zijn dit?”, vader las voor ‘Meerkats’. Dochtertje: ‘Ja, maar wat zijn het?’ Vader leest niets en zegt ‘Een soort panda beertjes’. Dan moet ik echt op mijn tong bijten.

zoo_meerkats3_l

Stokstaartjes zijn mangoesten. En dat ligt dan weer dichter tegen een civet aan, bijvoorbeeld, dan tegen een panda, die een beer is. Het zijn eigenlijk ook verwanten van de katachtigen. Of het is een katachtige, maar dan van een andere lijn. Maar het is géén kleine beer. Het is dan nog eerder een kleine leeuw…

zoo_meerkats4_l

Misschien als we weer foto’s gaan ophangen, dat ik dan eens 3 mooie foto’s van stokstaartjes uitprint om in te lijsten. Want ik heb nergens foto’s van ze staan of hangen. Toch raar, als ik er zoevel foto’s van gemaakt heb.

Lievelingsdier in de dierentuin, of liever geen bezoek aan dierentuin?

11 reacties:

 1. Stokstaartjes hebben zeker een opvallende verschijning. Het heeft toch iets interessant en stoute uitstraling, maar ook lief. Een kleine leeuw dat zou ik niet op het eerste gezicht zien. Het geeft mij wel rust om naar de plaatjes van dit dier te bekijken. P.S. Ik vind je reactie niet beter weten hoor. 😉 Er is verschil tussen beter weten en je standpunt maken.

 2. Stokstaartjes zijn inderdaad heel leuk, grappig ook vind ik ze. Ik zie ze over het algemeen alleen op tv want ben geen fan van de dierentuin.

 3. Zijn zeker leuke beestjes! Doet me ook elke keer aan the Lion King denken haha. Zelf ben ik into de aapjes, maakt me niet uit welke vind ze allemaal leuk :p. Liefs.x

 4. Bij mij ook! Ik vind ze echt geweldig! Dat geldt trouwens ook voor prairiehondjes :-).

 5. Ik vind ze een beetje eng moet ik bekennen. Die aapjes op de Apenheul vind ik ook griezelig.

 6. Ik vind ze zoooo leuk…die kraaloogjes, schattig!!

 7. Hahha ik vind stokstaartjes zo leuk! Echt mijn favoriete afdeling in de dierentuin 🙂

 8. Ik hou van dierentuinen en stokstaartjes zijn mijn favoriete dieren om te gaan bekijken daar. We hebben ook een groot beeldje van stokstaartjes aan de kant bij de boekenkast staan. En ik heb boekenleggers ervan enzo, haha. Ze zijn gewoon zo leuk om te zien. Alleen toen we vorige week naar Burger’s Zoo gingen regende het keihard en zaten ze verstopt in hun holen. 🙁

  • Ik vindt het ook leuke dieren, op de gang heb ik diverse beeltjes en aanzichtkaarten,
   ik ga ze allemaal verzamelen, zelf zou ik voor in de huiskamer een mooi groot beeltje willen hebben, ongeveer 50 à 60 cm hoog

 9. Ik vind dierentuinen echt superleuk. De stokstaartjes zijn ook altijd zo schattig, net als die kleine aapjes en de giraffes. I love them!

 10. Stokstaartjes! Ik vind ze ook zo leuk! Kan er ook tijden naar staan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *