Ik mis het schrijven

Ik weet dat dat een rare titel is, maar tot ongeveer een jaar of wat geleden schreef ik regelmatig fictie. Eigenlijk is dat mijn basis online: fictie schrijven, het liefst in groepsverband. Maar ook in mijn uppie schreef ik voldoende om me te vermaken. Het schrijven van berichtjes op Tuxedo Cat, en eigenlijk ook wel op Films en Series Gezien, is heel iets anders. En nu merk ik dat ik het mis. Zoals voor veel dingen, heb ik er weinig tijd voor. Maar als je iets wil, dan moet je er maar tijd voor maken.

nostalgia_fnd1

Wat heb ik dan al zoal geschreven, vraag je je af. Ahh, laten we eens langs de weg der nostalgie lopen. Helaas is er niets meer bewaard van het eigenlijke begin: de USS Pioneer roleplaying game by E-mail (PBEM – play by e-mail). Destijds was er een groep Star Trek fans, die onder leiding van één speler, allerlei avonturen beleefde op een fictief ruimteschip, de Pioneer. Er was een Cardassian (niet een Kardassian) die onder de naam Dukat bekend was, Phil Smith van de Aarde, een ex-borg onder de naam Five of Eleven en een bartender die Daenerys Bradley heette. Na een paar maanden werden we steeds minder actief. Maar ondertussen was de vonk tussen Five en Dae al overgeslagen en hadden deze schrijvers elkaar al eens in het echt ontmoet ook. Omdat de Pioneer meer dood dan levend was, besloten deze schrijvers een eigen forum op te richten. Inderdaad: Five is R., en ik ben dus Dae. Mijn online nicknaam veranderde ik in de loop der tijd naar Daenelia. Omdat: Game of Thrones.

nostalgia_fndsh

We hebben hier en daar nog vaker pogingen gedaan om RPG’s te schrijven. Via ons eigen domain, via andere Star Trek sites, en uiteindelijk ook via Steamhawke. Daar ben ik nog steeds heel trots op. Zo’n anderhalf jaar liep deze site erg goed, maar natuurlijk was er op een gegeven moment stront aan de knikker. Zoals wel vaker in een groep gebeurt, waren niet alle schrijvers het uiteindelijk eens met onze regels, en vonden ze dat ze het zelf beter konden. Prima natuurlijk, maar dan niet op mijn site, dacht ik. Je zal maar op een verjaardagsfeestje komen en zelf bepalen dat alle activiteiten die bedacht zijn niet jouw ding zijn, en dus dat jij met je vriendin lekker zelf een spel bedenkt: in de slaapkamer op het bed springen. Elke gastheer gooit je vervolgens uit huis. Wij lieten zaken te lang doorsudderen. Maar ondanks dat, hebben we geweldige stukken geschreven, met meerdere personen.

nostalgia_fndpio

We hebben nu een nieuwe Pioneer site, voor ons tweetjes. Het schrijven daar gaat te langzaam, misschien ook omdat we maar met z’n tweetjes zijn. Je doet toch meer je best als je met meer mensen schrijft. En daar zit het nou net in: ik mis het schrijven wel. Daarom ben ik ook begonnen met Tuxedo Cat, en Films en Series Gezien. Fictie schrijf ik op dit moment dus niet. Nou ja, afgezien van wat ik op Wattpad gooi, en wat niet echt denderend goed is. Ik moet er dus echt tijd voor maken, en ook wat kritischer zijn. Misschien dat ik Daenelia.com wel aan schrijven ga wijden, ik weet het nog niet.

Hoe dan ook, ik wil weer schrijven. Hoe ik dat ga doen, dat zie ik nog wel.

 

13 reacties:

 1. Dat lijkt mij nou heel erg leuk, fictie schrijven. Het is iets wat ik totaal niet kan (of althans nooit geprobeerd heb).

  Ik hoop dat je de tijd weer vind om te gaan schrijven.

  • Time management kan best veel tijd opleveren 🙂 En heel veel tijd voor schrijven heb ik niet nodig. Zoals veel zaken is het een kwestie van doen.

 2. Het schrijven van fictie lijkt mij bijzonder moeilijk. Ik heb veel bewondering voor mensen die dat goed kunnen.
  Maar als je het mist, dan zou ik zeggen: Gewoon weer gaan doen. Wat houdt je tegen?

  • Ik leg de lat ook niet zo heel hoog, hoor. Want als je te veel van jezelf verwacht, dan doe je ook niks. Dus ja: ik doe het gewoon.

 3. Fictie schrijven lijkt me niet heel makkelijk maar als het iets is wat je leuk vind en graag doet en je mist het moet je er zeker tijd voor vrij maken.

  • Yep 🙂 En dat geldt voor veel dingen. Soms moet je alle excuses het raam uit gooien en gewoon doen waarvan je weet dat je het graag wilt doen.

 4. Lijkt mij lastig maar ook een uitdaging. Gewoon weer beginnen, dan krijg je de feeling waarschijnlijk ook weer te pakken. Succes!

 5. Veel plezier! Ga gewoon maar lekker aan de slag :-).

 6. Oh wat cool zeg! Ik heb zelf nooit fictie geschreven, lijkt mij ook best pittig. Als je het mist zou ik het zeker weer oppakken, dus : go for it (again :p). Liefs.x

 7. Goed dat je het schrijven weer oppakt, als je het zo mist! Veel succes!

 8. Pingback:Kriebel! - Tuxedo Cat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *