Sometimes it snows in April

Het wordt hier steeds leger en ongezelliger. Prince is er niet meer. Ik krijg niet meer de kans om hem nog eens te horen spelen. En dat is niet eerlijk. But sometimes, sometimes, all good things, they say, never last.

Ik zie het nog wel eens voorbij komen op ‘bucket lists’: dansen in de regen. En ik vind dat dan eigenlijk een beetje … jammer. Want nooit, nooit, nooit, zal iemand ooit dansen zoals ik in de regen danste, tijdens een concert van Prince in de Kuip, tijdens een onweersstorm. Jullie zullen dat nooit, nooit, nooit beleven. En niet tien minuutjes gek doen, omdat het zo leuk staat op een lijstje. Nee, écht dansen, omdat je de muziek voelt, en er ondanks al die mensen in het stadium niemand is die je er raar op aankijkt. Dance like nobody’s watching.

Zo zal ik ook nooit meer dansen.

sad_sometimesitsnows

Prince is niet meer.

 

10 reacties:

 1. Wat mooi geschreven. Koester de herinnering!

  • Dank je. Het was ook best wel gaaf 🙂 Da’s het mooie van ouder worden. Je hebt die hele doos herinneringen altijd tot je beschikking.

 2. Mooi geschreven.
  Zelf heb ik niet heel veel met Prince, maar Tommy was er gisteren wel even geschokt van. Zal de generatiekloof zijn denk ik.

  • Ik ben denk ik toch ook wel ouder dan Tommy? R. is ruim tien jaar jonger dan ik en heeft ook pas in de laatste 15 jaar Prince ontdekt. Je weet nooit of er misschien wel iets bij zit wat je leuk vindt, want Prince heeft zoveel gemaakt. Tommy kan je vast wel op weg helpen. En anders moet je misschien eens kijken naar de superbowl show die Prince gaf 🙂 Briljant, ook als hij nummers van anderen covert.

 3. Wat een prachtige herinnering en zo’n mooie voor op jouw bucketlist of te hebben gevinkt.

  • Nee, ik héb geen bucket list. Dat is juist mijn punt, Je moet dingen doen, niet op een lijst zetten, en niet doen omdat ze op een lijst staan.
   Ik heb een enorme hekel aan bucket lijsten.

 4. Wauw, wat heb je dat mooi geschreven zeg.

  • Dank je 🙂 Kwam ook wel een beetje uit mijn hart.
   … wacht maar tot Wiliam Shatner doodgaat. :S Dan komt er een heel essay online met wat hij en Star Trek voor me betekend hebben.

 5. Oh wat een prachtige herinnering, heel bijzonder!

  Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *