Poppenhuis kiezen

Ik geniet er echt van om online te zoeken naar leuke huizen, en tegelijk ook alvast te kijken wat er aan miniaturen en meubeltjes te krijgen is. Het poppenhuis is echter waar het mee begint, dus ik ga eerst daar naar op zoek. In dit berichtje zet ik met name voor mezelf even op een rijtje welke huizen ik leuk vind, en waar ik ze gevonden heb. Hopelijk krijg ik zo een overzicht van wat er is, en kan ik mijn keuze bepalen. Ik zoek naar de standaardschaal van 1:12.

dh02_house1

Mijn eerste keuze was toch wel dit Starters Dollhouse. Het plaatje is een beetje misleidend, want de kelder moet je nog apart aanschaffen. Het zijn 4 kamers, op twee woonlagen. Het is ongeveer 70 cm breed, dus ook niet overweldigend groot. Het komt als pakketje binnen, en dan moet je nog de buitenkant voorzien van verf of papier met steentjes-effect.

dh02_house2

Op een Nederlandse site, Poppenhuiswinkel, vond ik dit huis: The Exmouth. En die vind ik ook wel leuk. Ook ongeschilderd, maar wel met alle onderdelen die je nodig hebt. …Ik vind dat balkonnetje zo leuk. En de erkertjes. Ik kijk nu dan ook nog even niet naar de prijs.

dh02_house3

Glenside Grange is ook leuk, en die drie dakraampjes vind ik ook wel erg leuk. Deze is natuurlijk weer wat duurder, maar zoals ik al zei, daar kijk ik nu even niet naar. Ik ben nog niet met mijn budget bezig. Voordeel is dat dit huis wel gelakt is, en dus aan de buitenkant af is. Dit is ook een leuke site, die wat persoonlijker gerund wordt. Hoewel ik het daar niet op af laat hangen.

dh02_house4

Newnham Manor ziet er ook aantrekkelijk uit, maar doet wel een beetje Amerikaans aan. Er staat alleen niet bij hoeveel kamers er zijn. Ik ga ervan uit dat er op elke verdieping 2 kamers zijn, en een trap, maar ik zie geen binnenkant. Deze hoeft ook niet afgewerkt te worden aan de buitenkant.

dh02_house5

Maar eigenlijk wil ik ook wel iets typisch Engels. Een cottage bijvoorbeeld. Pippin Cottage lijkt me ook heel erg leuk. Met twee verdiepingen en en zolder en mooie trappen. En die schoorsteen aan de zijkant vind ik ook erg leuk. Stiekem zie ik mijn stoeltje daar al voor het raam staan.

Ik zie wel dat ik vrij traditioneel ben: er zijn namelijk ook wel huisjes die meer hoog dan breed zijn, of eruit zien als een sprookjeshuisje. Ik ben eigenlijk nog helemaal geen moderne huizen tegengekomen. Misschien zijn die wel te saai. Misschien zijn de meeste poppenhuisbouwers en verzamelaars wel meer op nostalgie uit dan in miniatuur weergeven wat je nu ziet. Hoewel, ik heb al een paar mini-ikea meubeltjes gezien, die wij ook hebben. En onze koelkast. En flatscreen tv’s, en pc’s. Op dit moment heb ik jaren 50 in mijn hoofd, en al deze huizen passen daar wel bij.

Vooral die laatste, he?

12 reacties:

 1. Dat zou ik ook heel erg moeilijk vinden, om die keuze te maken. Ik denk dat ik moeilijk zou kunnen kiezen tussen de eerste en de laatste. Voor die andere zou ik niet kiezen omdat die wat meer tierlantijnen hebben. Ik zou eerder gaan voor iets wat neutraler, zodat ik misschien zelf nog tierlantijntjes zou kunnen toevoegen, als ik dat nodig zou vinden.
  Ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden!

 2. Wat grappig om een poppenhuis uit te kiezen! En nog best lastig om die keuze te maken. Ik vind de laatste heel erg leuk!

  • Er is zoveel keus, dat het ten eerste erg leuk is om al die huizen te zien, en ten tweede ook best lastig is om zonder ervaring een huis te kiezen waar je mee aan de slag gaat. Maar het is me gelukt te kiezen πŸ˜‰

 3. Die groene, die groene! Die vind ik echt prachtig. En niet eens zo duur zeg. Wat een leuke hobby om te hebben lijkt me zo. En goedkoper dan op Funda kijken ; )

  • Véél goedkoper πŸ˜€ Het allerleukste lijkt me om uiteindelijk een heel huis zelf te ontwerpen en te maken. Maar eerst zo’n bouwpakket om er een beetje in te komen.

 4. op die sites staat ook een “Malibu house” Die lijkt een stuk moderner maar wel meer amerikaans. Leuke sites om bij weg te dromen over wat nu te gaan maken en hoe kamers in te richten.

  • Ja, dat malibu huis is ook heel leuk, en modern. En er zijn ook best veel moderne meubeltjes waar je dat huis mee kunt vullen. Zoveel mogelijkheden!

 5. Ik ben nooit echt bezig met poppenhuis, wel ken ik oude dames die een hele collectie hebben. Ik ben een keer met mijn buurvrouw langs haar huis geweest. Die zit vol met poppenhuizen en poppen met meubels dat zij zelf allemaal maakt. Typisch Engels. Een cottage dat lijkt mij super schattig en Zwitserse stijl ook.

  • Ik weet niet of ik echt veel huizen wil verzamelen. Want dat neemt ook veel plek in. Maar het zelf bouwen van meubels, dat lijkt me ook erg leuk πŸ™‚ Dan heb je wel een houtzaagplekje nodig. Dat komt nog wel.

 6. Oh wat onwijs leuk zeg! Doet me denken aan mijn barbiehuis, die was ook een beetje in die stijl, zo leuk! Liefs.x

  • Ahh, Barbie πŸ™‚ Mijn poppenhuis was te klein voor Barbie. Dat is meer op een schaal van 1:18. Ik heb wel eens een barbie-huis van een kartonnen doos gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *