Simpele week maaltijden

Soms heb je ineens zoveel in je voorraadkast staan, dat je beter wat spullen kunt gaan opmaken voor je weer nieuwe voorraad aanlegt. Dat bedacht ik me toen ik een pak pizzadeeg tegenkwam. Dus ik heb 5 dagen gepland met maaltijden die ik bijna direct uit de kast kan plukken. Aan boodschappen hadden we alleen verse sla, tomaten, komkommer en Mozzarella nodig. That’s it! De rest hadden we gewoon op voorraad!

food_salad1

Vrijdag – Maaltijdsalade

Het simpelste is het zelf maken van een maaltijdsalade. Toch kiezen we nog wel eens voor een snelle gekochte salade. Want dat is soms zo veel makkelijker, denk je dan. Maar ik zette deze salade op tafel in de tijd dat het duurde om de pasta te koken. In nog gen 15 minuten hadden we een ruime salade voor ons neus staan. Met verse ingrediënten. Een halve krop ijsbergsla, wat overgebleven sla uit een half-gebruikt zakje, een halve gele paprika, 2 tomaten, pasta en een salade dressing. Makkelijke avond, zo na het boodschappen doen.

Zaterdag – Wraps met bonen

Wraps is altijd een go-to recept. Je mikt gewoon wat in een pan en dan vul je je wraps er mee. In dit geval een overgebleven tomaat, een blik mais, een groene paprika en een potje gemengde bonen. Simpel, met een beetje overgebleven sla van de vorige dag.

food_wrap1

Zondag – Curry met worteltjes en tuinerwtjes

Curries vind ik lekker. Bij het Indiase restaurant heb ik wel eens een behoorlijk hete curry besteld, en dat was nét te doen. De thuis-variant wordt wel minder kruidig en heet, maar dat is dan ook weer fijn voor mijn maag.Bij de curry maak ik zowel rijst als naan-brood. En als ik niet vergeet om kip uit de vriezer te halen, dan wordt het een kip-curry. En anders een vegetarische. Want de erwtjes en worteltjes en de peultjes zijn op zich ook voldoende om de curry mee aan te vullen. Ik reken op kliekjes!

Maandag – Pizza!

Pizzadeeg uit een pakje is heel makkelijk. Maar het kan ook goed met gewoon meel en (verse) gist. We maken twee aparte pizzaatjes, rond natuurlijk. Er zijn tomaten, olijven, ui, salami, mozzarella, geraspte kaas: we kunnen lekker variëren. En misschien nog wat ananas-blokjes!

food_fish1

Dinsdag – Vispakketjes

Kabeljauw met citroen, sla, tomaat en ui uit de oven. Verwarm de oven voor op 175-180 graden, leg op ene vel bakpapier een laagje gemengde sla, met een beetje olie eroverheen, peper en zout, stukjes tomaat. Dan de (ontdooide) kabeljauw, met een of twee schijfjes citroen, en nog een beetje olie. Ook wat peper en zout op de vis, naar smaak. Dan 25-30 minuten in de oven, afhankelijk van hoe dik de kabeljauw is. De kabeljauw moet bijna uit elkaar vallen, dan is hij goed. Dit serveren we wel met gebakken aardappeltjes. Alle groenten zitten al in het pakketje, maar sperzieboontjes erbij is ook een idee.

Woensdag is kliekjesdag, en donderdag wordt er voor ons gekookt (luxe, hoor). En dan is het alweer vrijdag en tijd voor een nieuwe week met nieuwe gerechten en recepten.

24 reacties:

 1. Héél creatieve ideetjes om je voorraad eens op te maken en nog slechts een klein aantal boodschapjes te hoeven doen ter aanvulling. Het ruimt lekker op, het is gezond, je eet eens wat anders (en toch nog steeds erg lekker) en… het biedt de portemonnee ook eens wat ‘verlichting’!

 2. Wraps en salade eten wij ook regelmatig, goed idee trouwens om er ook mais in te doen. Ga ik onthouden voor de volgende keer 🙂
  Wij eten ook regelmatig zelf gemaakte shoarma.

 3. Super gedaan. Het is zeker een mooie manier om de kast eens lekker op te ruimen. Eigenlijk hoort ieder huis zo iets eens te moeten doen. De mijne zeker. 😉 Van het laatste gerecht krijg ik water in mijn mond.

 4. Hmm, wat eet jij lekker zeg!

 5. Die vispakketjes zijn helemaal mijn ding… yummy

  En leuk hè als er voor je wordt gekookt.
  Als manlief weg is naar het buitenland durf ik mezelf bij mijn ouders uitnodigen met de kindjes 😉

  • Da’s ook gewoon gezellig. Mijn moeder vindt het een prima excuus om onze pup dan maar op te halen, voor het avondeten. Hij heeft daar zelfs zijn ‘eigen’ eten staan.

 6. Wat een fijne tips! ik ben zelf nogal een luie koker en ook nog eens heel vergeetachtig met boodschappen doen, dus het gebeurt me behoorlijk vaak dat ik iets moet maken van de dingen die nog in huis zijn. Mijn favorieten zijn; maaltijdsalade, couscous salade en een roerbakgerecht van groente en tonijn (uit een blikje) 🙂

  • Okay, dan moet ik toch echt dat berichtje afmaken van hoe ik mijn boodschappenlijstje maak 🙂 Ik denk dat je daar misschien ook wel wat aan hebt!

 7. Wat een lekkere tips ook! Salade maak ik ook altijd graag zelf, lekker vanalles door elkaar mikken en kijken of het wat wordt haha. Liefs.x

 8. Lekker hoor allemaal! Ik maak graag soepen, kun je twee dagen van eten, gezond en hoeft niet veel werk te zijn!

  • Voor twee dagen koken, waar ben ik altijd fan van! Soep is dan weer niet mijn ding, maar ik maak nog wel eens ‘broths’ of stews (stoofpotjes). Die zitten wel vaak tegen soep aan.

 9. Ziet er erg lekker uit. Wij kijken ook wel eens wat we eigenlijk nog hebben, maar al te lang ligt zonder er wat mee te doen.

 10. Oh lekker die vispakketjes, die ga ik onthouden! Ik ben een snelle koker (tegenwoordig – vroeger niet, toen kon ik uren in de keuken staan, heerlijk – mis het ook wel een beetje) dus o.a wraps staan hier ook regelmatig op het menu en wat ik ook vaak even snel maak is rijst met linzen en uitjes en een yoghurtsausje. Hoef je ook bijna geen boodschappen voor te doen 🙂

  • Er zijn momenten dat ik het leuk vind om langer in de keuken te staan, maar meestal wil ik gewoon met een half uur zitten te eten 🙂 Dus snel is altijd goed voor mij. Rijst vind ik ook lekker, en daar kan je ook van alles mee doen!

 11. vita mientje

  Goed idee alles opmaken en aanvullen met verse groenten

 12. Mmm, pizza :-). De laatste tijd eten wij ook veel wraps, veel grote mager vlees, hopelijk is het een beetje gezond ;-).

 13. Pingback:Maaltijdplanning doe je zo - Tuxedo Cat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *