Belofte maakt schuld

Ja. Ik beloofde weer te gaan bloggen en dan doe ik het niet meteen! Nee, in plaats daarvan ging ik wel helemaal los op comments op andere blogs, met lappen tekst waar een gemiddelde blogger blij mee is als blogpost. Het kwam ook allemaal een beetje in het gedrang door een aantal zaken die ineens samenliepen. En dan nu de clickbait zodat je verder leest: ik ga je helemaal uitleggen wat er gebeurde.

Begin december keek ik weer eens naar Tuxedo Cat en dacht: jeetje, het is al meer dan een jaar geleden dat ik iets blogde! En ik heb eigenlijk best wel veel leuke dingen te melden. Reisje naar Italië, Chi ging mee naar Arnhem, we hebben nieuwe bureau’s en ik zet regelmatig iets heel lekkers op tafel wat ik best wil delen. En Instagram is ook maar beperkt. Dus ik besloot om weer actief te gaan bloggen.

Opschudding

Ik had het nog niet besloten of een beslissing gooide mijn hele plan overhoop: mijn contract werd beëindigd op mijn werk en ik had werkloosheid in het vooruitzicht. Mijn prioriteit werd dus bijgesteld van ‘ff wat bloggen’ naar ‘wat ga ik nu doen??’. Eigenlijk ging mijn focus meteen naar wat ik écht wilde doen. Ik ben tenslotte van een bepaalde leeftijd: moeilijker om aan werk te komen boven de 40 en vrouw zijnde, en ik doe eigenlijk al heel lang iets wat ik wel kán, maar waar mijn passie niet ligt. Omdat iedereen altijd zegt dat je vooral moet doen waar je hart sneller voor gaat kloppen, besloot ik om nu, als soort van midlife-crisis, eindelijk te gaan voor een baan waar ik 100% blij van wordt.

Wat is dat dan? Eigenlijk heel all-round web development. Niet alleen bloggen of internetcontent schrijven, of eens een headerimage maken, of foto’s bewerken voor mijn blogje. Nee, echt weer met code, HTML, CSS en JavaScript aan de slag. Geen standaard theme meer voor WordPress, maar eindelijk de tijd hebben om een prima theme zelf op te bouwen. Want dat kan ik, dat vind ik leuk, maar ik heb er nooit de tijd voor vrijgemaakt. En niet omdat ik het niet leuk vind! Ik maakte er geen tijd voor, omdat ik het té leuk vind. Hartbrekend leuk, zodat ik in staat ben om op een werkdag om 5 uur op te staan om nog een uurtje of twee aan code schrijven er tegen aan te gooien. Dat moet je niet doen als je daarna nog moet werken. Geloof me.

Richting toekomst

Ik heb rondgekeken. Eerst bij een klassikale cursus van 11 weken in Amsterdam, waar ik te horen kreeg dat ik, ondanks dat ik kon aantonen dat ik de skills en het koppie ervoor had, eigenlijk gewoon net aan de verkeerde kant van de 40 jaar zat: ik ben te oud *. Oh boy. Toen gekeken wat ik via internet kon doen om mijn beetje verlepte kennis weer bij te spijkeren. Nu doe ik een online cursus Javascript developer waar dingen voorbij komen die ik al wist én waar zaken geintroduceerd worden die nieuw zijn. En ik vind het heerlijk. Dit kán ik en dit vind ik leuk!

Dus zie deze blog post als een nieuw begin van Tuxedo Cat. In maart gooi ik dit theme er af en ga ik mijn eigen theme bouwen. Je mag het in real time meemaken. Ook zal ik meer bloggen over webdesign, websites bouwen, HTML/CSS en JavaScript foefjes. En en passant zal ik ook bloggen over hoe ik een nieuwe baan ga vinden. Of dat ik misschien als freelancer of zzp-er aan de slag ga. Want ergens wil ik ook niet meer afhankelijk zijn van een baas. Zoveel zekerheid heb je dan namelijk ook niet meer. En als het allemaal niet meer lukt, heb ik het in ieder geval geprobeerd, toch? Daar krijg ik vast geen spijt van.

*Naschrift 7 maart: ik ben toch niet te oud! Ik heb opties gekregen van de opleiding en ik mag nog meedoen. Volgende belofte: ik zal zeker verder bloggen over omscholing naar iets heel anders!

13 reacties:

 1. Hé, dat is lang geleden zeg. En nu weer gewoon frequent wat plaatsen. Oké?

  Succes met de opleiding

 2. Ik vind het oprecht erg dat ze je doodleuk meldden dat je te oud bent voor die klassikale cursus. Niemand is te oud om te leren, toch? Blij voor je dat je die onlinecursus fijn vindt. Veel succes! En inderdaad, mocht het niet lukken, heb je het tenminste geprobeerd. Dat kan je jezelf dan in geen geval verwijten.

  • Niemand is te oud om te leren, maar bij de klassikale cursus zat wel een baangarantie. En daaruit haalde ze de kosten terug op je toekomstige werkgever. Hun idee was dat werkgevers mij geen kans zouden geven vanwege mijn leeftijd. Dan zouden ze hun geld niet terug verdienen.
   Maar goed, online kan ik hetzelfde leren, voor minder en zonder reiskosten! Plus, ik heb hier een geweldige ‘kantine’ thuis. 🙂

 3. Fijn dat de online cursus goed bevalt, heel veel succes ermee! Wel bizar dat ze je niet in de klassikale cursus niet aannemen vanwege je leeftijd.

  • Het voordeel van bijvoorbeeld javascript leren is dat als je het maar succesvol kunt toepassen en je goed in teamverband kan werken, dat je dan heus wel wordt aangenomen. Het is ook een beetje een rare reden, zeker omdat het bij mijn aanmelding niet gemeld werd dat ik misschien ‘te oud’ was. Maar goed. Dit is beter zo.

 4. Welkom terug in het land van de bloggers. Fijn dat je cursus bevalt, je bent nooit te oud om iets nieuws uit te proberen. Zelf ben ik net begonnen met een cursus creatief schrijven en wil daarna misschien sociaal management gaan doen. Het houdt je geest scherp, vind ik.

  • Ja, het is gewoon leuk om nieuwe dingen te leren. Merk je ook dat het nu veel leuker is dan vroeger op school? Dat vind ik zo gemeen, ergens. Zadelen we pubers op met stomme schoolzaken, omdat we het als volwassenen best leuk vinden om iets nieuws te leren? Nou ja, je moet toch wat met je tijd als je pubert.
   Leuk: creatief schrijven! Wie weet rolt er wel een boek uit je vingers!

 5. Heel veel succes met je cursus :-). Je bent nooit te oud!

  Leuk dat je weer gaat bloggen!

  • Leuk, dank je! Ik kan deze blogpost alweer een beetje aanpassen, want op dit moment lijkt mijn leeftijd uiteindelijk toch geen bezwaar! Wordt dus allemaal vervolgd!

 6. Tof dat je weer meer gaat bloggen (al waardeer ik natuurlijk je lange reacties, obviously)! Jammer van je baan, maar dit biedt ook weer nieuwe kansen. En dan vooral doen waar je je echt goed bij voelt. Want als je toch in onze leeftijdscategorie zit, realiseer je des te meer dat het zonde is van je tijd om die te verspillen met dingen die je toch niet leuk vindt. Veel succes!

  • Dat klopt, Shiela! Ik moet er ook meteen bijzeggen dat het lezen van jouw blogposts, en die op andere blogs, me gesteund hebben in eindelijk kiezen voor wat me boeit, in plaats van wat ik met mijn ogen dicht wel kan doen. Uiteindelijk is je werk veel bevredigender als het je boeit en uitdaagt; en minder als je het werk ook kan doen als je half slaapt.

 7. Pingback:Wat er gebeurd als ik weer vaker wil gaan bloggen - Tuxedo Cat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *