Wat er gebeurd als ik weer vaker wil gaan bloggen

‘Life is what happens when you’re busy making other plans’, toch? Eindelijk had ik tijd en inspiratie, en motivatie, om Tuxedo Cat weer nieuw leven in te blazen. Dat had ik in deze blogpost uitgelegd, nog niet zo heel lang geleden. En er staan ook heel wat drafts van posts klaar, waarbij ik nog foto’s moet toevoegen of de tekst nog even goed moet editen. En toen kreeg ik deze week een telefoontje van de opleiding die ik wilde gaan doen… (Spannend!)

Ik ben dus aangenomen bij de opleiding waar ik in eerste instantie dacht dat ik te oud bevonden was. Met excuses werd mij aangeboden dat ik half maart toch mag beginnen tegen de normale eisen en voorwaarden. Dat betekent wel dat ik nu, op het laatste moment, veel dingen moet organiseren! Opvang voor de hond is hopelijk al geregeld. Dat moet wel, want ik ben pas laat thuis. Later dan de hond volhoudt met een volle blaas. Er moet een laptop komen met Ubuntu/Linux, want ik werk op een windows pc, en die is zo lastig mee te nemen, zelfs op de bakfiets. Ik moet een proefritje maken naar de locatie met de fiets, om te kijken hoe lang ik er precies over doe. En we moeten ons systeem voor het koken in het weekend opschroeven, want ik heb natuurlijk geen zin om laat te eten omdat we nog moeten koken.

Online cursus

Gelukkig heb ik al een aantal dingen afgerond met de online cursus, die ook terugkomen in de opleiding. JavaScript heb ik recentelijk weer opgehaald en bijgespijkerd, HTML en CSS zit al goed in mijn skill set en ik heb de afgelopen weken zo goed mogelijk gestudeerd, dus het ritme zit er in. Maar die online cursus moet ik dus maar even op pauze zetten.

En de kosten. Op zich is de opleiding voor studenten niet duur. Heel goedkoop, zelfs. Maar ik heb nu geen salaris natuurlijk, en kan door de opleiding er ook geen baantje naast hebben. Gelukkig is het maar kort en is er een baangarantie, min of meer. Alleen als ik er zelf een zooitje van maak, draai ik voor de kosten van de hele opleiding op. Die zijn best hoog. De bedoeling is dat je na de opleiding aan de slag gaat bij een bedrijf dat die kosten voor jou neerlegt. Dat is het verdienmodel van de opleiding: je nieuwe werkgever betaald achteraf voor je opleiding, en je wordt gedurende een paar jaar ondersteund door de opleiding.

Maar… het bloggen?!

Ja, het bloggen. Dat gaat dan toch weer even op een lager pitje, ben ik bang. Gelukkig heb ik dus wel al een aantal blogposts bijna klaar. Dus ik kan wel even voort. En stiekem hoop ik natuurlijk wel in het weekend een uurtje of twee opzij te kunnen zetten om een stukje te schrijven. Want ik wil jullie op de hoogte houden. Laten zien dat je als ouwe vrouw (…) best een carriere-omslag kan maken. Dat je op elk moment in je leven bij kunt leren. Dat coderen en programmeren leuk is, en echt niet zo heel erg moeilijk als men soms denkt.

Ik ben dus nog steeds gemotiveerd om te blijven bloggen. Juist omdat ik nu iets ‘interessants’ doe, waarmee ik hoop iemand, wie dan ook, op een idee te brengen. Maar ook omdat de mensen die mijn blog gevonden hebben mij zo inspireren en ik best wel steun vind in de comments. Dus. Ik stop niet. Maar dan weet je waarom het misschien iets langer stil is dan je zou willen.

Vraagje: heb je zelf wel eens gedacht aan je leven radicaal omgooien? Of heb je dat gedaan?

6 reacties:

  1. Ik ben net klaar met dat radicaal omgooien. Ik ben samen gaan wonen en een paar maanden ervoor heb ik andere baan gevonden. Soms moet je gewoon doen wat er aangeboden wordt. Allicht dat je opleiding je ook weer bloginspiratie geeft toch? Heb je wel eens aan Evernote gedacht?

    • Ik heb Trello, dat werkt ook prima voor organiseren van dingen. Uiteindelijk werk ik toch vaak met gewoon een planner of een stuk papier. Iets met de hand opschrijven blijft me beter bij en dat helpt bij mijn time management!
      Ja, ik denk ook wel dat ik bloginspiratie genoeg heb. Alleen zitten er maar 24 uur in een dag…

  2. Pingback:Avonturen in Laptop Land - Tuxedocat.nl

  3. Wat fijn dat je toch bent aangenomen! Heel veel succes!

  4. Pingback:JavaScript, HTML, CSS: web development opleiding - Tuxedo Cat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *