Okay, Netflix, je hebt me

Het heeft een poos geduurd, maar ik heb wel altijd gezegd dat Netflix er pas in zou komen bij ons als ze Star Trek gingen uitzenden. Dat deden ze het afgelopen jaar natuurlijk. We hebben ons eerst gelaafd aan de oude series (die we natuurlijk op DVD en Bluray hebben, maar goed) en daarna de nieuwe serie Star Trek: Discovery. Heerlijk! En als je het hebt, dan kijk je ook meer dan je misschien wilt. Ik heb er echt wel een paar leuke series en films gezien. Misschien dat je deze ook kent?

Black Mirror

Natuurlijk kijken we Black Mirror. De eerste aflevering hadden we in Engeland gezien, maar we vielen er toen later in en Channel 4 is niet in Nederland te ontvangen. Dus toen de serie op Netflix kwam, zijin we er meteen ingedoken. Tenminste: ik. Want mijn gozer was een weekje weg. Ik heb alletwee de seizoenen er in 4 dagen doorgeen gegooid. En dat is dan ook meteen de enige serie die enigszins gebinged is. Ik wist namelijk dat ik alle afleveringen nog eens ging zien als hij weer thuis was.

Black Mirror is een collectie op zichzelf staande afleveringen die zich min of meer in dezelfde toekomstige wereld spelen. In elke aflevering wordt een onderwerp uitgelicht en wordt daar een verhaal omheen verteld. Bijvoorbeeld hoe het zou zijn als je je ervaringen kon opslaan in een chip in je hoofd? En dat je die dan kan terugkijken wanneer je wilt? Of als iemand overlijdt en je zou die persoon als een soort android terugkunnen krijgen? Of wat als je in het dagelijks leven continue beoordeeld wordt en je op basis van je boordelingssterren behandeld wordt?

Het is science fiction, maar wel heel dicht bij huis. Het komt dicht bij ouwe series zoals The Twilight Zone of The Outer Limits. En die vonden we ook erg leuk.

Dynasty

Mijn gozer kende de originele Dynasty serie niet en dat hebben we rechtgezet door een paar jaar terug de serie op dvd aan te schaffen. Gelukkig vond hij het ook leuk. Toen Netflix aankondigde dat er een reboot bij hen te zien zou zijn, deed ik even een sprongetje. En oh man, de reboot is zo leuk! Er zit iets meer humor in dan in het origineel, maar net zo veel drama en over-de-top situaties. En dat alles in een mooi groot huis, met prachtige kostuums en kleding en … Fallon.

Dynasty gaat ove een superrijke familie die ondanks al hun geld ontzettend veel lastige problemen heeft. Blake is de vader en eigenaar van een groot bedrijf, waar zijn vrouw ook werkt. Zijn dochter doet het met de chauffeur en begint haar eigen bedrijf. Zijn zoon probeert zijn leven op de rails te krijgen en uit de schaduw van zijn vader te komen. En dan is er nog de arme familie van zijn vrouw, die hier en daar opduikt, net als de familie van zijn aartsrivaal, Cecil Colby. Het is allemaal te ingewikkeld om het hier snel uit te leggen. Ga kijken!

Voltron

Onze zaterdagochten-cartoon-fix. Voltron is een op het oog simpele cartoon over een groepje aardlingen die gerecruteerd worden door aliens die vechten voor hun vrijheid. Samen moeten ze leren te vliegen in robot-leeuwen (! Hoe cool is dat?). En die robotleeuwen kunnen dan ook nog eens een superrobbot vormen!

Naarmate de seizoenen vorderen leer je meer over de achtergrond en de verhaallijn rond de intergalactische oorlog en de robot-leeuwen. En geloof me: dat is niet zo heel simpel. Dit is een cartoon waarbij ik echt niet weet welke kant het opgaat, en wat de schrijvers van plan zijn.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Deze comedy serie is echt iets voor ons. Kimmy is een jonge vrouw die jarenlang in een schuilkelder gevangen heeft gezeten. Nu moet ze proberen te overleven in de moderne tijd, terwijl ze in haar hoofd nog in de jaren 90 leeft. Ik ben naast Kimmy-fan ook groot fan van Titus.

 

Ash vs Evil Dead

WAARSCHUWING: Ash vs Evil Dead is een horro-komedie-serie met emmers blood en ingewanden. Perfect voor onze zondagochtend, maar niet voor iedereen geschikt. Kijk de trailer op eigen risico…

Nuff said. Bruce Campbell is erg grappig als Ash, de man die zijn hand verloor en verving door een motorzaag. Samen met zijn ‘gang’ probeer hij het leger van de ondode zombies tegen te houden. Jammer dat hij de herseninhoud van een pinda heeft.

Zijn er nog series die ik echt niet mag missen?

2 reacties:

  1. Ik heb ze allemaal nog niet gezien. Star Trek staat ook nog op mijn lijstje. Ik weet nog dat ik dat vroeger al leuk vond, maar van mijn ouders mocht ik het niet kijken, al is me nooit duidelijk geworden waarom niet. Ben benieuwd of ik de reden nog kan achterhalen als ik nu ga kijken.
    Ik vond Stranger Things erg leuk.

    • Stranger Things hebben we ook gzien, maar bij de tweede serie haakten we toch af. En Star Trek is prima gescikt voor jongere kijkers. Zeker de originele serie en TNG, DS9 en Voyager. Discovery is net iets harder en donkerder, dus daar zou ik niet zo snel een 8-jarige naar laten kijken. The Next Generation juist wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *