Dae Zero Project update 1

We zijn een maand verder en hoe staat het met mijn 101 doelen voor de komende 1001 dagen … waar nu dus 31 dagen van voorbij zijn?

Mijn Dae Zero Project (Day Zero Project) gaat redelijk. Ik heb onbewust een aantal zaken al gedaan, waarvan ik het niet bewust gepland had. Op dit moment ben ik bezig met deze doelen:

007: Kledingkast uitzoeken
Ik heb te veel kleding die ik niet draag. Het is nu zo erg, dat er gewoon veel tussenhang wat ik niet meer pas. Het is te groot, te oud, te … niet-mij-meer. Ik ben echt ‘gutted’ – teleurgesteld – dat er kleding in hangt die ik lang achter de hand hield ‘voor als ik er ooit weer in pas’. En er nu achterkomen dat ik er welgeteld 2 maanden heb ingepast en dat het nu te groot is, waar het eerst te krap was! Twee van mijn lievelingsbroeken! Die kunnen naar de kledingbak. Want ik zal er nooit meer in passen, denk ik zo. Ik moet maar accepteren dat kleding vergankelijker is dan ik dacht. Iemand zal vast wel blij worden van mijn nu ‘vintage’ spijkerbroek en ribbroek.

032: Maaltijdplanner in JS maken
Elke week vind ik het weer lastig om 7 willekeurige recepten te kiezen voor de maaltijden van de aankomende week. Het leek me dus wel handig om een webpagina te maken die dat uit zichzelf deed als je op een knop klikt. En dan wel met de recepten die we vaak maken. Ik ben dus begonnen met een maaltijdplanner in JavaScript te maken. En die werkt ook. Maar … tijdens mijn opleiding heb ik geleerd over React. En dus wil ik de maaltijdplanner nu upgraden.

034: Opleiding afronden
Mijn opleiding staat even op pauze. Maar het is nog niet afgestreept als niet-haalbaar.

059: Lees The Arabian Nights (het zijn er 1001, toch?)
Het boek is geopend en ik heb de opzet van het verhaal gelezen. Dat een Shah door zijn vrouw bedrogen wordt met de paleiskok, dat hij bij zijn broer gaat uithuilen. Dat zijn broer hem verzekerd dat zijn eigen vrouw wel deugd. Maar dat de Sha vervolgens ziet dat zijn schoonzus aan een orgie deelneemt, waar zijn broer niet bij is. Ja, deze klassieker zet een fijne toon en is natuurlijk ook meer dan het verhaal van Alladin of Alia Baba: het is soms regelrechte erotica. Waarbij vrouwen die sexueel actief zijn dus niet deugen. Maar goed. Ik ben begonnen!

065: Alle figuurtjes schilderen van het spel Descent
Ik heb er nu aardig wat geschilderd, maar mijn gozer blijft nieuwe uitbreidingen bestellen van het spel Descent. Het schilderen van de mini’s is wel heel erg leuk.

077: Het strijkwerk bijhouden
Dit lukt aardig, omdat ik de afgelopen vier weken het strijkgoed genegeerd heb. Met de opleiding had ik er gewoon geen tijd voor.

087: The Dark Tower serie uitlezen
Ik ben bij deel 4 en het gaat traag. Dit deel springt ineens terug naar het verleden van Roland. Daardoor voelt het als een stand-alone boek. Wel heel leuk.

Behaalde doelen

De volgende doelen zijn behaald! Ik heb ze niet bewust gedaan omdat ze op de lijst stonden, dus ze zijn spontaan vervuld. Dat is eigenlijk wel het leukste voor mij.

002 101 doelen opstellen voor DZP
Ja, Duh!

069 Een nieuwe Happy Planner
Mijn huidige Happy Planner kwam aan zijn eind. Dus toch een nieuwe aangeschaft, want ik vind ze wel erg leuk.

078 Gelato halen bij de ijssalon
Al een poosje roepen we dat we het Italiaanse ijs wel eens willen proberen dat bij onze ijssalon wordt verkocht. Afgelopen zondag was het redelijk weer en dus stapten we op de bakfiets en reden we er heen. Tot mijn vreugde zag ik dat ze puur chocolade ijs hadden! Dat was mijn favo smaak in Florence! In combinatie met mocca is het verrukkelijk! … Natuurlijk werd ik teleurgesteld. Want de Nederlandse mond houdt alleen van chocola dat voor de helft uit suiker bestaat. Dus ik hapte in een berg suiker in plaats van heerlijk bittere ijskoude chocolade. Ergens in de suikermassa proefde ik iets wat op koffie leek, maar ik heb de helft van het ijs teleurgesteld weggegooid. Volgende keer wil ik eerst proeven voor ik kies. Dat kan in Italië, dus dat kan hier ook.

Op naar de volgende maand!

2 reacties:

    • Ja, best leuk zo! 🙂 Zeker omdat het zo ongemerkt gaat! Mijn DZP is meer een to-do lijstje geworden waarvan ik steeds dingen kan afstrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *