Het is tijd

Nu ik alweer twee weken op pauze sta van mijn studie, en ik dus nog twee weken over heb, is het tijd voor mijn plan om een eigen WordPress theme te maken. Dit is een mooie afleiding en een leermomentje voor mij. Ik heb wel eerder themes en skinning voor forums gedaan. Ik weet waar ik aan begin. Maar het betekent wel dat de site er even raar uit gaat zien. Want ik doe het irl, live, zodat jullie op elk moment van de ontwikkeling kunnen zien hoe het er voor staat. Eng, he?

Perfectionisme

Normaal gooi je je site pas live als alles perfect is. Dan ‘deploy’ je je uiteindelijke product en dat moet er gelikt uitzien. Maar Tuxedo Cat is mijn hobby site! Ik doe dit dus met name voor mezelf. En ik heb er geen moeite mee als bezoekers er een probleem mee hebben dat mijn site niet perfect is. Eigenlijk denk ik zelfs dat het wel interessant zou kunnen zijn, om te zien hoeveel werk het is om zelf een theme te maken. Hoe ziet dat eruit, waar loop ik tegenaan, hoe los ik dingen op? Die weg is nooit perfect: ik zal zeker fouten maken. Dat is okay.

Vandaag doe ik nog niets. Maar morgenochtend, 1 mei 2018, gooi ik dit thema er af. Geniet er dus nog even van!

Wish me luck!

6 reacties:

  1. Gaaf dat jij dat kan. Doe je dat ook in opdracht? Ik wil iets anders.

    • Ik heb met de huidige wordpress versie nog geen theme gemaakt. Dus wacht even af hoe mijn projectje hier afloopt 😉 Als je nog geinteresseerd bent, dan kunnen we wel iets afspreken!

  2. Hoe heerlijk als je dat zelf kan. Ik ben stiekum een beetje jaloers, maar ga zeker je vorderingen volgen.

    • Het is veel minder ingewikkeld dan je misschien denkt 🙂 En je hebt er ook niet speciale programma’s voor nodig, eigenlijk. Het helpt natuurlijk wel als je programma’s gebruikt die web developers ook gebruiken, maar het kan ook met kladblok of notepad!

  3. Ik ben benieuwd, succes! Ik vind knutselen aan websites heel erg leuk, maar ik kan er zo vervelend van worden als er één klein rotdingetje niet zo werkt als ik wil 😉

    • Ik ben wel eens 2 uur bezig geweest met een vergeten haakje te zoeken! Maar verder is het juist hartsikke leuk om dingen op te bouwen. Daar kijk ik naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *