Andere koers met mijn opleiding tot Web Developer

De vier weken pauze zijn bijna voorbij, dus deze week nam ik maar eens contact op met de mensen bij de opleiding. Ze hadden mij tenslotte gezegd dat ik in principe na vier weken weer kon beginnen, maar daar had ik geen bevestiging van gekregen. Maar ze hadden ook geen contact opgenomen om me af te wijzen, op grond van onvoldoende progressie. Raar vond ik het. Net zoals ik het raar vond dat ze ook 3 weken nodig hadden om te beslissen of ik (vanwege mijn leeftijd!) wel mee mocht doen. Toen kreeg ik het ook anderhalve week voor de start datum te horen. Mijn klasgenoten waren ondertussen fijn aan het doorleren, waar ik ook wat van meekreeg. Ik sta namelijk nog wel in contact met hen. Kortgezegd: de opleiders wilden liever van me af, vanwege het financiele risico. Ze denken dat ik de opleiding niet goed kan afronden en/of het is toch weer mijn leeftijd. Met daarnaast natuurlijk de familie-omstandigheden. Maar goed, er zijn meer wegen die naar Rome (of web development) leiden.

Duidelijkheid is fijn

Ik had wel graag eerder gehoord dat ik niet terug hoefde te komen, want dan had ik mijn ‘vrije’ dagen anders ingericht. Nu was ik ook bezig met opzoeken en bijhouden wat me nog te wachten stond tijdens de bootcamp. Ik verdeelde mijn tijd tussen dingen voor mijzelf uitzoeken, zoals voor mijn WordPress Theme, en lezen over databases, scripts en programma’s. Daarnaast volgde ik ook nog de cursussen op Team Treehouse. Nu ik weet dat ik niet terug hoef, kan ik me meer richten op wat ík wil doen! Dus dat is fijn. Maar ik had het graag eerder gehoord.

Hoe nu verder?

Ik weet nu wel wat ik wil. En dat ik het kan. En dat ik het ook heel breed in kan zetten. Daarom denk ik er nu heel hard over na om toch als ZZP-er/freelancer aan de slag te gaan, na een aantal projecten van Treehouse af te maken. Ik kan mijn portfolio opbouwen op mijn eigen manier en mijn eigen tempo. Ik kan verder werken aan mijn Etsy winkeltje en van mijn ‘vrije tijd’ gebruik maken door weer eens meer te fotograferen. Maar als ik een perfecte baan met traineeship tegenkom, zeg ik daar geen nee tegen.

Tuxedo Cat WordPress Theme

Ik ben er mee bezig en hoop al snel een eerste versie te kunnen tonen. Het zal nog niet veel toeters en bellen hebben, maar wel bruikbaar zijn. Dan bouw ik er langzaam meer functionaliteit in. Tot nu toe heb ik het in ieder geval al repsonsive gekregen! Er wordt een andere indeling getoond als de site via een klein telefoonschermpje bekeken wordt dan als je een brede monitor gebruikt. Daar ben ik best wel trots op. Ik ben alleen nog niet helemaal blij met de kleuren, maar die kan ik natuurlijk altijd nog veranderen.

Persoonlijke omstandigheden

Eerder deelde ik al dat een familielid ernstig ziek is. De behandeling wordt in de komende weken gestart. Natuurlijk is het fijn dat ik nu even geen verplichting heb om naar een klaslokaal te gaan of naar mijn werk. Ik hoef geen mantelzorg te verlenen, maar ik verwacht wel (en dat wil ik ook) dat ik hier en daar bijspring wanneer het nodig is. Het is niet anders. We komen er wel doorheen.

Dus dat is de update tot nu toe. Ik blijf optimistisch en vol vertrouwen dat ik er wel kom. Hoe dan ook.

4 reacties:

  1. Het is een cliché, maar waar er één deur sluit, gaat er weer een andere open. Als je maar positief blijft, dan kun je op dit gebied volgens mij best goed auto didact zijn ook. En focussen op de belangrijkste dingen natuurlijk, sterkte met je familie!

    • Cliche, maar volgens mij ook waar. Het zou te erg zijn als je stil zou blijven staan als de doorgaande weg ineens is afgesloten. Gelukkig zijn er voor web development genoeg online cursussen te volgen en die kan je dan ook weer versterken door allerlei (officiele) certificaten te halen. Uiteindelijk kan ik laten zien wat ik kan, daar heb je je portfolio voor 🙂
      (En dank je, voor je steun. Het mooie is dat we nu echt van elk moment genieten van elkaar. Ook zo cliche, maar naderend onheil brengt je gewoon dichter bij elkaar. )

  2. Wat heb je mooie tekeningen in je winkeltje… daar zit meer in…

    Bedankt ook voor je uitvoerige reactie op mijn blog over de schoolcarrière van ons zoontje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *