Verwen jij je partner (m/v)?

Tags, ze zijn bijna niet te vinden op Tuxedocat. Toch zag ik deze op Janske.nl, afkomstig van Aukjeswereld.nl, en ik dacht: kom, laat ik weer eens tegendraads zijn. En dus nu een tag ingevuld. Deze gaat over hoe je je partnerschap invult, en wie wie nou eigenlijk verwend binnen je relatie. Mijn gozer en ik hebben een vrij gelijkwaardige relaties, dus dit kan erg leuk zijn.

De volgende vragen werden gesteld, en ik ben zo vrij geweest ze aan te passen omdat ik heel stiekem vind dat ze een beetje ouwerwets gesteld zijn en geen rekening houden met een niet-traditionele relatievorm. Mijn gozer en ik zijn geregistreerd partners en het niet traditionele aan ons is … ik ben ruim 10 jaar ouder.

Wie wordt er vewend?

Hoe vindt je partner de was in de kast?

Zoals hij het er zelf inlegt. Ik heb geen idee waar hij zijn shirts, hemden en truien het liefst opbergt, dus als ik het doe, ligt het altijd op een plek waar hij het niet kan vinden. Ik ruim ook het liefst zelf mijn kleding op.

Wie smeert de boterhammen?

Als ik heel eerlijk ben: als we allebei thuis zijn en samen lunchen, dan maak ik de sandwiches. Dat is meer omdat als mijn gozer brood smeert er weinig van het brood overblijft. Ik weet niet hoe hij het doet, maar hij smeert gaten in de boterhammen en snijdt ze dan ook nog eens tot krummels. Ik hou van hele boterhammen. Maar normaal doordeweeks zorgen we allebei voor onze eigen lunches. Ik maak ze wel thuis klaar, mijn gozer haalt liever iets bij de supermarkt wat hij zo kan opeten.

Kook je wel eens iets wat je partner erg lekker vindt maar wat jij zelf niet graag eet?

Tuurlijk! Ik ben niet zo gek op pasta, maar heb nu een manier gevonden om er zelfgemaakt saus bij te maken waardoor ik het toch wel te eten vind. Ik eet er alleen lang zo veel niet van als hij. Het enige wat we nooit samen eten is sushi. Hij houdt er absoluut niet van, dus is het mijn troostmaaltijd als hij weer eens een week voor zijn werk weg moet. Zo heb ik toch iets om naar uit te kijken.

Wie strijkt de overhemden en het dekbed?

Ik. Ik strijk alles wat gestreken moet worden. Dat is één van de taken die we verdeeld hebben. Het is ideaal dat ik het doe, en niet mijn gozer, want ik kan dan heerlijk een film kijken terwijl ik strijk (dat kan ik) of naar muziek luisteren. Mijn gozer doet dan weer dingen die ik niet doe, zoals de kattenbakken schoonmaken, de vuilnis wegzetten op de juiste dagen, lampjes vervangen aan het plafond (hij is namelijk veel langer) en uitzoeken wat de beste koopjes zijn. Je doet waar je talent ligt, zeg maar.

Wie regelt er wat te drinken ‘s avonds als jullie beiden op de bank zitten?

Wij. Als we ’s avonds op de bank zitten, en dat is meestal als we eten terwijl we tv kijken (Ja. Zo’n stel zijn we…), dan zet de een de borden op tafel en de ander iets te drinken. Dat wisselt. Als we aan de computer zitten of een bordspel spelen, ben ik wel degene die aangeeft dat er iets te drinken moet komen, want mijn gozer vergeet het nog wel eens. Ik denk dat hij dan 8 van de 10 keer thee maakt, of water of bier haalt. Omdat hij zo’n schat is.

Ga je ‘s ochtends wel eens met de kindjes met de hond naar beneden zodat je partner uit kan slapen?

Geen kinderen hier, maar wel een hondje dat er écht uit moet in de ochtend. (Ouders: als kind kon ik mezelf prima vermaken in de ochtend, zonder mijn ouders wakker te maken. Kunnen kinderen dat echt niet meer??? Het waren de beste momenten van de dag voor mij, zo zonder ouderlijke bemoeienis spelen.) Maar mijn gozer is een avond-mens, ik ben een ochtend-mens. De afspraak lag dan ook al vast, nog voor we Chi hadden, dat ik hem in de ochtend uitlaat. Gelukkig kan Chi nu wel wat langer uitslapen, maar tenzij ik met koorts op bed lig, ga ik er met de hond uit en komt mijn gozer een uurtje later pas naar beneden. Als het even kan, wacht ik wel met ontbijten, want het is gezellig om samen te ontbijten, vind ik.

Koop je altijd een cadeautje met speciale dagen?

Ja… maar het is wel moeilijk. Vaak is het een cadeau wat nodig is, of waar we samen wat aan hebben. Soms voelt dat dan als een ‘bowling ball’: onze term voor het geven van een cadeau aan je partner wat ze helemaal niet willen, maar wat je zelf wil. Maar omdat we zoveel hobbies gemeen hebben, is het bijna onmogelijk iets te kopen wat echt alleen voor hem interessant is.

Verras je je partner ook wel eens spontaan en zo ja, waarmee?

Nee, eigenlijk niet. Ik ben niet zo’n spontaan type. Plus: ik kan nooit een geheim bewaren, dus al heb ik iets leuks bedacht dat raadt hij al wat het is voor ik ook maar iets heb kunnen doen. Hij daarentegen is heel goed in leuke spontane dingen doen voor mij, en me verrassen. Zo heeft hij mij een tekentablet gegeven, waar ik echt niks van af wist! Maar normaal gesproken bespreken we gewoon wat we willen doen en komen dan met een gezamelijk plan.

Ruim je de zooi op van je partner?

Nee, en ja. Als ik iets opruim dan krijg je het probleem dat hij het niet kan terugvinden. Ik blijf dus liever bij zijn bureau weg, bijvoorbeeld. Maar we zorgen samen dat het een beetje overzichtelijk blijft in huis.

Geef je je partner wel eens een uitgebreide massage terwijl je daar eigenlijk geen zin in hebt?

Nee. Als ik er geen zin in heb, dan niet. Is dit een verkapte vraag over ons seksleven, vraag ik me af? Als ik niet moe ben, en zelf geen last heb van spierpijn of iets dringends te doen heb, dan doe ik niets liever dan aan mijn gozer zitten. Uitgebreide massage gaat misschien wat ver, maar als hij ergens last van heeft dan wil ik best ergens even over wrijven. Dat is vaak al genoeg.

Vind je dit een leuke tag en wil je hem overnemen? Ga dan ook even langs bij de originele tag van Aukjeswereld.nl. Daar kun je originele vragen vinden.

16 reacties:

 1. Leuke tag, ik kende hem nog niet. Vooral de eerste twee zijn erg herkenbaar.

  • Hij is ook gloednieuw 🙂 Ik vind het wel leuk om te zien hoe anderen hun taakjes verdelen in huis, gewoon, omdat ik daardoor ook weer eens gaat nadenken of alles bij ons eerlijk verdeeld is. En toegegeven: we zijn geen standaard huisje-boompje-twee-kindjes-pappa-werk-mamma-thuis-huishouden, en ik wil wel graag weten hoe zaken verdeeld zijn in die huishoudens XD Ik ben gewoon altijd ontzettend nieuwsgierig.

 2. Leuk dat je hem ook hebt ingevuld 🙂 hihi!

  • Ja, ik kon hem echt niet voorbij laten gaan! Het leuke van dit soort tags is hoe verschillend het kan worden ingevuld! Ik hou ook in de gaten waar hij nog meer wordt gepost!

 3. Oh jemig, ik zou het zo raar vinden als mijn was wordt opgeruimd. Mijn man doet het toch op de verkeerde stapel en andersom ook. Dat doen we allemaal zelf. Bij de eerste vraag wordt er al vanuit gegaan (zo komt die op mij over) dat de vrouw de was doet en opruimt. Vreselijk ouderwets. Hier is ook alles 50/50. Maakt de tag heel saai om in te vullen :). We smeren onze eigen boterhammen en strijken van het beddengoed doet niemand. En we strijken onze eigen was. Wat nauwelijks gebeurd 🙂

  • Ja, het is een klein beetje rolbevestigend. En ik strijk het beddengoed puur voor mezelf: ik vind het heerlijk om in een schoon opgemaakt bed te stappen met van die knisperend strakke lakens. Ohhhh, hemels. (Ik ga zo de bedden maar eens verschonen :D)
   Het is wel mooi dat men het ‘verwennen’ noemt, omdat het inderdaad klusjes zijn (opruimen, boterhammen smeren) die je doet uit liefde voor de ander. Maar ik zou erg kriegel worden als die verwennerij vervolgens als normaal wordt beschouwd en één van de partners echt nooit meer zijn of haar sokken in de was gooit… :S
   Het beste is om met z’n allen (ook kinderen!) te zorgen dat je gezellig in één huis kan wonen. Met name vrouwen moeten er van af stappen om hun waarde te meten aan hoe veel huishoudelijke klusjes ze voor anderen opknappen.

 4. Kids hebben tegenwoordig zoveel meer dan ik. Internet en de daarbij behorende schermen en toch vragen ze steeds aandacht. Ik keek vroeger naar ketnet mij hoorde je niet. Was er niks op dan las ik een boek. Leuke tag trouwens ik sla hem ergens op.

  • Ja, maar ik denk ook dat de ouders meer zijn afgeleid door interner en de schermen. Daarom vragen kinderen vaker aandacht, denk ik. Ik was juist blij dat ik op zaterdagochtend even een paar uurtjes voor mezelf had, zonder door mijn ouders lastig gevallen te worden 😉

 5. Haha! Leuke tag is dit. Ik prop zijn kleding ook altijd maar gewoon in zijn kast zoals ik denk dat het hoort. Andersom gebeurt dat ook. Sorteren doen we zelf wel. Alhoewel het in mijn kast meestal een minder georganiseerde bende is als in de zijne. Verassingen daar ben ik ook slecht in, andersom gebeurt het vaker. Al zou ik het best vaker willen doen.

  • Ja, ik voel me ook wel eems schuldig dat ik niet zo vaak verrassend uit de hoek kom. Maar ik ben er gewoon slecht in. Ik doe andere dingen dan weer wel 🙂

 6. Onze relatie is ook best gelijkwaardig. Wel ben ik dan weer degene die vaak boterhammen maakt en ook in het weekend uitgebreide ontbijtjes op tafel zet. Maar dat is meer omdat ik het oprecht echt leuk vind om in de keuken te staan en nieuwe dingen uit te proberen. Tja, daar klaagt mijn vriend dan natuurlijk ook niet over :p Maar verder ruimen we samen op en halen we ook allebei drinken voor elkaar. En zijn overhemden strijken doet hij maar zelf, want ik heb er een hekel aan en koop zelf altijd kleding die niet gestreken hoeft te worden haha.

  • Juist! Je moet ook doen waar je talenten liggen en niet omdat het moet, maar omdat je het leuk vind. Kan natuurlijk best zijn dat er mensen zijn die het hele huis opruimen oprecht leuk vinden.

 7. Heel leuk! Ik denk dat het bij ons een beetje van hetzelfde is. Hij moet echt zijn eigen was opbergen, want ik ga het niet voor hem doen. Net als dat ik zijn brood niet voor hem ga smeren. Het enige dat ik wel altijd doe is avondeten koken, maar dat is puur omdat hij er anders ZO’N troep van maakt in de keuken dat ik er helemaal gek van word. Bovendien word ‘ie ook nog een chagrijnig van koken, dus dan doe ik het liever. En dat van de sushi herken ik helemaal! Ik eet ook altijd sushi als mijn vriend er niet is. Heerlijk!

 8. Wat een leuke tag! Ik ga er niet teveel over zeggen, ik ga hem overnemen en ook invullen, vind ‘m te leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *