De Mijn Fantastische Leven Challenge

Op Mindstones daagde Lillian mensen uit om een week lang de fantastische kant van hun leven te benoemen. Het is nu zondag de komende week, tot en mat zaterdag dus, ga ik eens bijhouden wat de fantastische kant van mijn leven is. Ik weet dat ik wel eens de neiging heb om niet alle leuke dingen te benoemen. Ik weet wel dat ik van mijn leven geniet, maar als je me aan het einde van de dag naar de drie hoogtepunten vraagt, dan kan ik me dat meestal niet direct herinneren. En het is wel belangrijk om voor jezelf je bewust te zijn van de zaken waar je echt van geniet in je leven. Laten we maar eens kijken waar we op uitkomen.

Zondag: mijn gozer komt weer thuis

Vandaag meteen een inkoppertje: mijn gozer komt thuis na een week lang in Londen te zijn geweest. Dat dat me plezier doet is duidelijk. Of het echt kwalificeert als een fantastisch hoogtepunt weet ik niet. Ik ben gewoon ontzetten blij en opgelucht dat hij er weer is. Het is mooi weer en ik kan hem ophalen met de bakfiets. We wonen in een woonplaats welke graag doorgaat voor stad, maar probeer maar eens op zondag ergens met het openbaar vervoer te komen. Niet geklaagd: hierdoor heb ik een excuus om op de bakfiets te stappen en lekker in de zon te fietsen. Met mijn hartjes-zonnebril. Op de terugweg trekken we zoals altijd redelijk wat bekijks: een volwassen vrouw in de bak, met koffers, en mijn lange gozer op de fiets. Je zou denken dat men er nu wel aan gewend is, maar nee: mensen kijken altijd op van iets onverwachts. Eigenlijk vind ik dat dan wel weer leuk.

Ondanks dat ik alleen ontbijten niet leuk vind op zondag, genoot ik wel van het spel tussen de hond en de kat vanmorgen. Zij genieten er namelijk van dat ik alle aandacht heb voor hen. Maar dat moet ik dan wel eerlijk verdelen, anders wordt of de hond of de kat jaloers. Als ze dan even ruzie hebben, maken ze het ook weer snel goed. Het is alleen jammer dat onze kattenprinses er niet bij is, maar met dit weer ligt ze ergens buiten te slapen. En eigenlijk geniet ik er weer van dat zij geniet van het mooie weer. Vanavond zien we haar ongetwijfeld wel, als de zon weg is en mijn gozer beschikbaar is voor een kattenknuffelsessie.

Maandag: ik heb een leven gered

Beetje stom, maar ik heb een muisje gered die door mijn kattenprinses was binnengebracht. Niet echt fantastisch, want ik weet nog steeds niet of het een goede daad is om een beetje gewond beestje weer buiten neer te zetten. Kattenprinses had ook een teek op haar wang: die teek hebben we dan wel weer doodgemaakt.

We waren allebei een beetje lui vandaag. We hebben een paar uur Lord of the Rings Online gespeeld. Als achtergrond is het leuk om te weten dat ik een hunter met een boog speel. Ik kan vanaf een afstand monsters kan neerschieten. Mijn gozer is een guardian, die juist met zijn zwaard recht op de monsters afrent om ze van dichtbij in mootjes te hakken. Zijn hitpoints zijn dus ook hoger, want hij vangt meer rake klappen op dan ik. Maar dit keer kwamen we een monster tegen die wel erg hard terugsloeg. Ik zag zijn groene levensbalkje steeds verder leeglopen. Om de klappen te ontwijken rende hij rondjes met het monster achter hem aan, terwijl ik pijl na pijl afvuurde. Dat was wel fantastisch. Grappig.

Dinsdag: coderen wordt routine

Nu begint de week weer. Mijn gozer is naar zijn werk en ik ga weer verder met mijn studie. Het schrijven van code moet echt routine worden en ik merk ook wel dat ik er meer over nadenk, als ik met de hond buiten wandel, bijvoorbeeld. Hoewel ik het fantastisch vind elke dag zelf te kunnen indelen op het moment, mis ik toch wel een echte werkplek en collega’s. Ik mis mensen om me heen.

Ondanks dat het regenachtig weer is, geniet ik weer van een wandeling met de hond na de lunch. We hebben een fijne omgeving hier om te wandelen. Er zijn grasvelden, parkjes, leuke paadjes langs de koeien. Onze kleine Chi kan lekker lang lopen en zijn energie kwijt. Het is echt lekker dat het een beetje is afgekoeld door de regen, eigenlijk.

Woensdag: de week doormidden

Het is nog steeds lekker weer en dat maakt me blij. Niet te warm en het is in ieder geval droog. Vandaag ben ik bezig met tekenen en ontwerpen. Mijn t-shirt shop (ja, ongegeneerde promotie) krijgt wat nieuwe produkten met mijn tekeningen. Het is fijn om te tekenen. Zeker nu ik heel wat beter ben in het tekenen met mijn tekentablet. Ik zal nog niet de nieuwe Mona Lisa op digitaal papier krijgen, maar wat ik in mijn hoofd heb, komt ook wel redelijk uit de verf.

Donderdag: onverwacht een sollicitatiegesprek

Onverwacht krijg ik een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Naar de kapper dus! Want thuis kan ik mijn haar lekker in een staartje of knotje dragen, op gesprek wil je wel met een beetje fatsoenlijke bos haar aankomen. Ik heb vrij dik licht-krullend haar, dat op zich heel makkelijk is. Maar ook makkelijk haar kan verkeerd geknipt worden. Gelukkig heeft mijn kapster een topdag en loop ik stralend de zaak uit met een bos volle krullen.

Ook is ons huis weer lekker schoon, dankzij onze ‘cleaner’. Ik geef toe: het is decadent om een cleaner te hebben als je thuis zit in verband met geen baan hebben, maar hierdoor kan ik me helemaal richten op mijn omscholingstraject en solliciteren. Het heeft blijkbaar wel effect, ook!

Vrijdag: zonnig Amsterdam

Mijn gesprek is vroeg in de ochtend en ik neem ruim de tijd om op tijd te komen. Eerst een stuk fietsen, want de buslijnen zijn nutteloos in mijn omgeving. Dan met de tram richting Amsterdam. Ergens in Amsterdam stapt een échte Amsterdammer in, die een gesprek begint met andere passagiers. Flinke kerel, bokser geweest en 95 jaar! Ik mag hopen dat ik zo fit ben als ik de 90 haal. Ik mis Amsterdam wel, bedenk ik me als ik uit het raam staar. Maar zou ik hier echt weer willen wonen, met de drukte en toeristen?

Al vrij snel in het sollicitatiegesprek proef ik dat dit niet de baan voor mij is. Het wordt niet gezegd, want dat zou leeftijdsdiscriminatie zijn, maar ik ben te oud voor het team. En eigenlijk wil ik ook niet als enige 40+er in een team van onder de 30ers zitten. Ik wil graag een divers team, man/vrouw en leeftijdsgemengd. Een ander belangrijk punt voor mij is dat ik doorgroeimogelijkheden wil en die zijn er wel, maar ze zijn op zoek naar iemand die graag langer dan een jaar op die plek wil zitten. Dat zie ik niet zitten. Verder dus een leuk gesprek, maar ik geef al snel aan dat dit het niet is, voor beide niet.

Zaterdag: lekker loom

We plannen de dag na het ontbijt is. Er moet worden gesport, er is een voetbalwedstrijd tussen Engeland en België en we willen graag Lord of the Rings Online spelen. Voor alles is tijd. De voetbalwedstrijd is prachtig en spannend, ook al verliest Engeland tegen het betere België.

We zien ook dat het negende seizoen van Archer op Netflix staat, dus we zijn blij. Jammer dat er geen Engelse ondertiteling bij zit, maar dan maar geen ontertitels.

Zondag: we proberen een wegwerp BBQ

Na een lekker ontbijt, alweer, plannen we de rest van de dag, alweer. Ja, we plannen wat af in onze vrije tijd. Op deze manier doen we ten minste wat we willen en wat we moeten doen in het weekend. Anders is het zo verleidelijk om maar op de bank te blijven hangen. We maken nog wat schoon (de cleaner doet niet alles) en we bedenken hoe we de wegwerp-barbecue gaan gebruiken. Ook het barbecueen moet gepland worden rondom de voetbalwedstrijd die we willen zien.

Heb je wel eens een wegwerp-bbq gebruikt? Het lijkt ideaal: geen gedoe met kolen of briketten, niks schoonmaken en makkelijk op te zetten. Ja, dat klopt allemaal. Alleen duurt het een stuk langer voor de barbecue ook echt heet genoeg is om te grillen. Na een kwartier naar de (voorgegaarde) worstjes te hebben gekeken die nog steeds net zo bleek zijn als toen ze net uit de koelkast kwamen, grijp ik de grillpan erbij en gooi de worsten in de pan. In 6 minuten hebben we vervolgens gare worsten. De kip gooi ik al niet eens op het rooster, die gaat meteen in de pan. De barbecue geeft wel een romantische walm af, maar hitte: ho maar.

En dan zit de fantastische week er al weer op. Als je het zo bijhoudt, dan blijkt maar weer eens dat het leven echt onverwacht leuke dingen je pad op gooit. Ik moet het alleen vaker vastleggen, denk ik.

Zie ook Lilians fantastische leven op Twitter of Instagram onder de hashtag #mijnfantastischeleven

3 reacties:

  1. Als je goed kijkt heb je vaak een fantadtische dag, we zijn het ons alleen zelden bewust.

    Ik ga deze tag van je overnemen. 😀

  2. Wat leuk om te lezen! Blij dat het jou ook tot denken aanzet. Ik ben nu ook nog steeds meer aan het opschrijven, het werkt echt. Vraag me alleen af hoe het gaat dat als het weer slecht wordt, want mooi weer doet het bij mij altijd goed 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *