Film tip: Scott Pilgrim vs The World

Zo af en toe zijn er op Netflix ook wel leuke films te zien. Scott Pilgrim vs The World is daar een leuk voorbeeld van. Niet echt heel veel diepgang, maar een lekkere film voor de zaterdagavond als je niks beters te doen hebt. Maar als deze film je niet aanspreekt, heb ik ook nog drie andere alternatieven voor je, om je weekend toch nog leuk door te komen. Zet de popcorn maar klaar.

Komedie en actie

Scott Pilgrim vs. The World is een actie-komedie, gebaseerd op een comic reeks. Scott is een jongen die in een bandje speelt en verliefd wordt op een bijzonder en mysterieus meisje. Hij doet zijn best om indruk op haar te maken. Wanneer hij haar aandacht heeft, komen haar ex-en aanzetten, om te testen of hij wel geschikt is als haar nieuwe vriendje. Dit zijn geen vriendelijke vraag en antwoord testjes, maar gevechten op leven en door, computerspel-stijl. Zolang hij maar overleeft, heeft hij misschien een kans bij dit meisje. Oh, en hij heeft het ook nog eens aangelegd met een ander meisje die hij als een soort back-up achter de hand heeft. Scott is niet echt een romantische jongen, zeg maar. Of misschien juist wel?

Dit vond ik een vermakelijke film, met goed gechoreografeerde scene’s en veel referenties naar computerspelletjes. Het verhaal ligt een beetje tussen een romantische comedy en een actie-comedy in.

Superheldenfilm of niet

Nee. Hoewel de titel dat doet vermoeden, en omdat het op een comic book gebaseerd is, is Scott Pilgrim geen superheldenfilm. Toch zijn er genoeg overeenkomsten waardoor je de film leuk kan vinden als je wel van superhero films houdt. De gevechten met de ex-en zijn zo over de top en ongeloofwaardig, dat je je daar wel even overheen moet kunnen zetten. Maar door de hele presentatie van het verhaal is het een compleet ander soort film.

Ook leuk

Ken je de film al, en wil je toch iets in dezelfde trend zien? Kijk dan eens naar Shaun of the Dead. Dit is een origineel verhaal met een mix van romantiek en zombie-komedie en ook nog leuk voor niet-horror fans. Shaun is een kind-man, die net door zijn vriendin aan de kant is gezet. Als er een zombieplaag uitbreekt, wil hij samen met zijn beste vriend de held uihangen en haar redden. Zijn plan is simpel: alles komt goed als ze in de pub blijven zitten. Maar zo simpel is het natuurlijk niet.

Kick-Ass is ook gebaseerd op een comic en is wel een superheldenfilm. Maar dan alleen omdat het gaat om superhelden die geen superkrachten hebben, maar op hun manier proberen onrecht te bestrijden. Dat lijkt ook een simpel plan, maar zo simpel is het natuurlijk niet. Alweer een film met een romantisch randje, want ook deze hoofdpersoon doet het allemaal om indruk te maken op een meisje.

Iets anders om te zien

Spreken deze films je helemaal niet aan? Grease is ook op Netflix te zien. En hoewel de film al een beetje bejaard is, is de humor nog steeds erg leuk. Deze musical vertelt het verhaal van de zomerliefde van Danny en Sandy, die de zomer niet lijkt te overleven. Danny is op school namelijk een stoere jongen en Sandy is een nogal saai, braaf meisje. Danny wil niet door zijn vrienden voor gek worden verklaard en Sandy weet niet hoe ze Danny’s interesse vast kan houden, als ze dat al zou willen.

Ook komisch is Ferris Bueller’s Day Off, een van mijn favorite films uit de jaren 80. Ferris zit in het laatste jaar van de middelbare school en hij beseft dat hij nog één keer volledig los kan slaan zoals alleen een scholier dat kan. Hij overtuigd zijn beste vriend en vriendinnetje om samen met hem te gaan spijbelen en er een onvergetelijke dag van te maken. Maar de directeur van zijn school heeft hem in de gaten en is van plan om hem te grazen te nemen, zodat Ferris het jaar over moet doen. En wat doe je als scholier als je gaat spijbelen? Juist: je gaat naar een museum. Verder is het echt een leuke film.

4 reacties:

  1. Scott Pilgrim vs. The World heb ik al een tijd geleden gezien en ik vond hem zeker vermakelijk. Ik vind die actrice zo cool in Deathproof. Ben sowieso fan van films van Tarantino. Zoë Bell vind ik daar ook zo geweldig in. Niet vreemd, ze is van origine een stuntvrouw. Maar ik dwaal af. Leuke film inderdaad!

  2. Niet mijn film, Grease heb ik 1 keer gezien net iets te zoet voor mij. Ben ook niet van de comics of games.

  3. Ik vind Scott Pilgrim vs. The World ZO’N leuke film! Is één van de weinige films die ik nog op dvd heb. Het misschien niet diepgaand, maar het is zo’n slim verhaal, met mooie beelden, hilarische grappen en leuke scenes. Nu je het zegt, ik moet ‘m maar weer eens gaan kijken. Dank je voor de reminder 😀

  4. Kick-Ass heb ik gezien en vond ik wel leuk, niet bijzonder maar wel grappig. Shaun of the Dead ga ik onthouden voor als ik alleen ben, klinkt niet als iets wat Tommy leuk vind. Afgelopen weekend hebben we 2 Marvel films gekeken, die vind ik altijd tof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *