Nieuwe baan, maar niet in web development

Het was weer stil, he? Bloggen staat bij mij gewoon niet hoog genoeg op de lijst. Maar ik had ook wel een goed excuus. Dit jaar is een beetje mijn eigen rotjaar. Gelukkig heb ik nu weer iets om naar uit te kijken. Ik heb namelijk een nieuwe baan. En nee, het is niet als web developer. Ik ben weer terug in mijn oude functie, bij een nieuw bedrijf met fantastische voorwaarden en extraatjes. Want ik laat me natuurlijk niet zomaar overhalen om mijn droom van web development te laten lopen. Dus dit is even een kleine update van wat er nu speelt en eigenlijk ook van wat ik verder met Tuxedo Cat ga doen.

Bloggen: is dat wel mijn ding?

Tuxedo Cat is al een aantal jaar mijn eigen domein, maar ik maak al websites sinds 1999 (of iets eerder. 1999 klinkt gewoon lekker.). En met websites bedoel ik: sites met een onderwerp, een functie en niet zo zeer een ‘lifestyle blog’. Dat op internet bijhouden van een dagboek sprak mij nooit aan en ik vraag me nu serieus af of het me nu dan wel aanspreekt. En ik denk eerlijk gezegd van niet.

Wat ik in het begin van het bloggen op Tuxedo Cat leuk vond was de interactie met lezers en andere bloggers. Reacties lezen, nieuwe blogs ontdekken, lekker kletsen over van alles – ook in reacties op andere blogs. Maar dat aspect van bloggen wordt steeds minder. Bloggen lijkt wel meer pushen en niet meer interactie. Interactie vind ik leuk! Daarom was ik ook lid van verschillende forums en heb ik echt leuke (ook real life) contacten opgedaan via forums, chat en internet algemeen.

Als ik nu reageer op een andere blog check ik eigenlijk nooit meer of er een reactie op mijn reactie is. En zelfs reacties op mijn eigen blog kunnen me niet meer boeien (sorry, dat ligt niet aan jullie als lezer en reageerder, denk ik!). Ik heb het gewoon allemaal al gezien en gedaan. De magie is een beetje weg. Goh, dit klinkt als een break up blog post!

Wat nu voor Tuxedo Cat

Ik ben stiekem wel bezig geweest met oude blog posts. Wat ik eigenlijk met Tuxedo Cat wil is focussen op de posts over onze huisdieren. Niet alleen als dagboek, want dat wil ik dus niet meer, maar vooral tips delen en vieren dat huisdieren zo leuk zijn! Geen posts meer bedenken over JavaScript. Geen stedentrip posts, tenzij de hond mee is. Niet meer schrijven over films (daar heb ik een andere site voor: Films en Series Gezien).

De oude blogposts die specifiek gaan over het opvoeden van onze pup blijven zichtbaar. Ook over de katten zal ik de oude posts bewaren. Maar ik denk dat de rest gewoon de prullenbak in gaat. En nieuwe posts zullen dan alleen over de huisdieren gaan. Hun avonturen zijn ook veel interessanter dan die van ons. En ik denk dat ik echt meer te vertellen heb over honden en katten (en andere dieren), dan over mijn leven.

Wat ik niet graag deel

Ik ben namelijk helemaal niet zo extravert dat ik vreemden wil lastig vallen met mijn leven, met ups en downs. En dat grijpt weer terug naar dat eerste punt: veel van jullie blijven vreemden voor mij, omdat ik te weinig interactie met lezers en bloggers heb. Maar zelfs al zou ik dit schrijven voor vrienden en familie, dan nog zijn er dingen die ik niet, nooit!, publiekelijk wil delen. Wat je online zet, blijft in principe altijd beschikbaar. Je plaatst iets en het is los in de wereld: je verliest de controle over je woorden, je keuzes, je ideeën. Zelfs als je later van gedachte verandert.

Voor een deel kan dus het gebrek aan interactie ook worden neergelegd met mijn onwilligheid om àlles maar te delen. Want daardoor krijgen mensen ook geen volledig beeld. En omdat ik echt principieel ben omtrent mijn privacy online, ga ik dit dus ook niet veranderen.

Leuk nieuws: nieuwe baan

Maar laat ik in ieder geval kort zeggen dat ik een hele leuke nieuwe baan heb. Niet dichtbij, maar ook niet te ver weg. Flexibele werktijden, goede beloning. En extraatjes waar ik blij van wordt. Dat het een voortzetting is van mijn oude baan, maar dan leuker, maakt dat ik mijn ‘droom’ van web developer worden in de ijskast zet. Of ijskast: ik blijf doorleren en ik blijf websites bouwen. Maar dat is mijn hobby (waar ik wel heel goed in ben en ik ben er van overtuigd dat ik dit op professioneel niveau kan doen).

Mijn zelf-gebouwde theme is overigens klaar om uitgerold te worden, maar ik denk nu dat ik gewoon terug switch naar de oude layout. Dat werkte en ik hoef nu even geen portfolio werk te maken. Het was namelijk de bedoeling dat ik dat thema langzaam zou uitbreiden en ik zie nu even niet in of ik daar tijd voor ga hebben. De nieuwe baan is voltijds en flexibel, wat ook betekent dat ik nu even niet kan inschatten hoeveel tijd ik heb om aan mijn websites te werken. Een nieuwe baan slokt de eerste weken – maanden – je tijd op, ook thuis.

Fantastische zomer

Ik mag niet klagen: ik heb ondanks alles een fantastische zomer gehad. Mijn motto is altijd geweest: je kunt de pieken niet waarderen als je niet weet hoe diep de dalen kunnen zijn. Dat dal, dat was diep. Maar ook mooi, gek genoeg. Als de conjunctuur klopt en mijn nieuwe piek net zo hoog zal zijn als het dal diep was … man, dan staat me een fantastische tijd te wachten. En zo niet, dan weet ik dat ik ook die diepe dalen wel aankan.

Moraal van het verhaal

‘Life is what happens when you’re busy making plans’.

Ik maak nog niet meteen schoon schip op Tuxedo Cat. Dus als je nog even wil teruglezen wie ik ook al weer ben, en de posts die ik ga verwijderen wil langslopen, dan kan dat. Dit zijn mijn persoonlijke favorieten:

Maak er wat moois van! Tot ziens.

7 reacties:

 1. Jammer, maar ik snap je wel! Ik ben ook gek op huisdieren, dus ik blijf je gewoon volgen. Ik snap wel dat je niet alles wil delen, en ik denk dat niemand écht alles deelt. Ik deel zelf best veel, maar er zijn absoluut dingen die ik niet deel en nooit zal delen. Iedereen heeft recht op privacy, en hoeveel je wil delen is aan jezelf.
  Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 2. Ik snap je heel goed ik word het af en toe beu dat gevoel dat ik overal moet reageren. Ben ermee gestopt ik kijk een blog na geen leuke post tot de volgende geen reactie bij mij de laatste week dan ben je niet snel aan de beurt want ik klik eerst daarvandaan door.

  Ik heb meerdere onderwerpen en fotografeer erbij dat scheelt veel. En dat ik op mijn werk aan mn blog kan werken. Ik zou het keileuk vinden als je blijft maar wel als je het dan met plezier doet.

 3. Heel erg herkenbaar, dat niet reageren. Ik merk dat ik het zelf ook steeds minder doe. Maar ik blijf je gewoon volgen hoor. Al is het alleen maar voor E, M en Chi.

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan trouwens! Zo te horen heb je er zin in.

 4. Goed dat je gewoon doet wat je zelf het prettigst vindt. Ik vind jouw reacties altijd erg leuk, maar ik heb zelf ook niet altijd heel veel tijd om te reageren. Ik ben benieuwd naar je huisdierenverhalen 🙂

  En gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 5. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!! En ik snap je overweging heel goed hoor. Als het voor jou niet meer juist voelt en je je niet 100 procent meer kan committeren, dan is het moeilijk om door te gaan.

 6. Gefeliciteerd met je nieuwe baan, jammer dat het niet in het web development is maar ik snap je! En vooral als de voorwaarden dan zo ontzettend goed zijn. Dat het qua interactie steeds minder wordt vind ik zelf erg jammer want het was een leuk aspect van het bloggen, maar ik blijf schrijven want ik vind het dagboek gedeelte en vooral het schrijven gewoon heel erg leuk! Het schrijversbloed kruipt waar het niet gaan kan. 😉 Ik ben benieuwd naar het nieuwe concept.

 7. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!!! Flexibiliteit is zoveel waard. Ik hoop dat je er je ei in kwijt kan. Ik hoop dat je af en toe nog eens de tijd vindt om langs te hoppen. Ondanks dat je niet met veel regelmaat blogde, waardeerde ik jouw reacties altijd. Je bent/was zo uitgebreid, waar ik weer fijn op kon reageren. In ieder geval succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *