Plannen in 2021
Thuis

Wat we gaan doen in 2021

Als een nieuw jaar begint kun je twee dingen doen: je kijkt terug of je kijkt vooruit. Laten we maar eens vooruit kijken naar 2021, want terugkijken op 2020 doe ik even liever niet. En ik leg aan het einde uit waarom ik die keuze maak. Ben je benieuwd?

Verhuizen of verbouwen in 2021

We wonen in een prima huis, waar we grote plannen voor hadden. Die plannen werden steeds uitgesteld door gebeurtenissen in ons leven. Het voelt voor mij daarom alsof we al 7 jaar aan het kamperen zijn in ons eigen huis. Dat is geen ontspannen situatie. Ik merk dat ikzelf in ieder geval rust en regelmaat nodig heb. Die keuze lijkt het best samen te gaan met verhuizen naar een woning die meer ‘af’ is.

Het huis waar we nu wonen heeft een prachtige ruimte en enorm veel potentieel. Een deel van onze plannen hebben we uitgevoerd, zoals de nieuwe houten keuken die we zelf gebouwd hebben. We hebben nu de mogelijkheid om te verhuizen naar een iets kleinere woning waar we voorlopig niets aan hoeven te doen. Die mogelijkheid gaan we nu serieus bekijken.

Eigen onderneming: voltijd of ernaast

Vorig jaar ben ik aan mijn eigen onderneming begonnen als webdeveloper, webdesigner en tekstschrijver. Jammer dat dat net samenviel met veel extra stress en zorgen voor familie, naast natuurlijk de Covid-19 perikelen. Ik heb er helaas nog niet de energie aan kunnen geven die mijn onderneming verdient en nodig heeft. Het is de vraag of ik er in 2021 wel voor 100% voor ga of dat ik mijn onderneming naast een vaste baan wil voortzetten.

Eigenlijk weet ik wel heel zeker dat ik mijn onderneming niet wil opgeven. Ik ben er te lang en te vaak mee bezig geweest om het nu uit mijn vingers te laten glijden. Als ik op een goede manier verder kan gaan, dan wil ik dat ook. Maar niet ten koste van mezelf, want ik wil er wel plezier in hebben.

Dungeons & Dragons campaigns

Dit jaar gaan we door met onze Dungeons & Dragons campaign. We spelen nu online en dat gaat prima. Maar we hopen toch wel voor het einde van het jaar weer eens aan een tafel te zitten met onze medespelers! Misschien zelfs wel bij ons, in onze nieuwe woning.

Dungeons & Dragons is een vrij intensieve hobby. Wij zijn toch wel een lange middag kwijt bij het spelen van een spel. Maar het is ook erg gezellig en geeft veel afleiding. Op dit moment spelen we een of twee keer in de maand. En ik vermoed dat dat voorlopig wel zo blijft in 2021.

Ontspanning zoeken in 2021

We staan al een jaar onder spanning door allerlei gebeurtenissen. Normaal zou je in zo’n jaar een fijn lang weekendje weg plannen: even lekker naar een andere stad, een hotel en even je zinnen verzetten. Maar zoals iedereen hebben we onze ontspanning ergens anders moeten zoeken in.

Waar we in 2019 nog in 12 verschillende landen zijn geweest, tussen ons tweetjes, vielen we in 2020 helemaal stil met reizen. Ongetwijfeld heeft dat ook meegewogen in de beslissing om te verhuizen. Maar in 2021 moeten we blijven proberen om de spanning te ontladen op een andere manier dan we gewend zijn. Spellen spelen, bijzondere koffie-momentjes en meer avonden bij de computer weg. Ik kijk er naar uit om dat hier te delen.

2020, vaarwel

Waarom, 2020? Waarom?? Wat heb ik je ooit aangedaan dat je me zo moest behandelen? In 2018 hadden we een nare tijd. In 2019 kwamen we een beetje bij daarvan. Ik had een leuke nieuwe baan, we hadden de mogelijkheid om familie in het buitenland te bezoeken, voor ons werk te reizen en daarnaast ook nog eens weer naar Florence te gaan. We waren zo hard bezig met leuke dingen doen, dat we daar eigenlijk ook erg moe van waren. 2020 zou een fijn en rustig jaar worden.

Okay, het was ook rustig. Geen reisjes, fijn thuiswerken en een compleet andere wereld. Maar je ging een beetje te ver, 2020. Mijn contract werd weer beeindigd, weer een familielid ernstig ziek en het leek alsof er even nergens houvast was in de ‘storm des levens’. En toch klampte ik me ergens aan vast. Op een of andere manier bleef ik overeind, en voelde het zelfs alsof ik tegen de wind in een paar stapjes vooruit kwam. Ik kom er wel. Maar ik weet nu dat er een periode in mijn leven was van voor 2020 en daarna. En je kunt niet in het verleden leven. Dus kijk ik naar de toekomst, en ik ga door.

Ik hoop dat 2021 voor jou ook een betere en fijnere periode wordt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *