WWK Juni TV Series

Wat we kijken in juni

Wat we kijken in juni: ons overzicht van series die we in ons weekschema kijken is niet heel erg veel veranderd sinds de laatste keer. We kijken nogal langlopende series en één aflevering per week betekent dat we lang over een complete tv-serie doen. Maar kleine wijzigen zijn er wel. We zijn klaar met American Gods voorlopig en ook Quantum Leap is voor de tweede keer gezien. En er zijn leuke nieuwe series!

Maandag: Breaking Bad Rick & Morty

Breaking Bad is in principe nog steeds onze maandagavond-show. En natuurlijk gaan we straks verder met Better Call Saul. Maar nu is ook het nieuwe seizoen van Rick & Morty beschikbaar op Netflix. Dus kijken we dat ook op maandag. Omdat we niet gaan wachten tot we weer een plekje hebben in ons schema. Plus: we hebben nu ook alles van de tv serie Avatar gezien en The Goldbergs is ook over voor ons. Dus later op de avond heerlijk giechelen bij Rick & Morty.

Nu ik er over nadenk, zijn er wel wat raakvlakken met Breaking Bad. Een ouwe mopperige man, die veel van zijn familie houdt (denken we). Een jonge sidekick die een echt eigen verhaal heeft. Moreel verwerpelijk gedrag of juist niet. En beide series zijn heel grappig.

Dinsdag: The Expanse

The Expanse is een science fiction serie waar ik echt even in moest komen, dat schreef ik al eerder. En we zijn nu door het eerste seizoen heen en ja: het is het waard. Er zit diepgang in deze serie en een intrigerend verhaal met personages die niet zwart/wit zijn. Ook weet je nooit wie de aflevering nog zal overleven. Het voelt nu heel solide aan en ik ben blij dat we de trage start door zijn gekomen. Een aanrader als je van science fiction of van goed vertelde verhalen houdt.

Het is nu gelukkig wel makkelijker om een goede science fiction tv serie te vinden. Vroeger was er minder aanbod, maar wat er was aan science fiction was vaak ook heel goed. Kijk maar even wat we zaterdags kijken!

Woensdag: Loki (& Star Trek: Lower Decks)

Woensdag is onze Star Trek dag, maar we zijn al een paar weken niet in staat geweest om the original series verder te kijken. En toen kwam Loki er ook nog eens tussendoor. Dus Loki op woensdag en dan maar Star Trek: Lower Decks als Star Trek momentje later op de avond. Loki kan heel goed worden, maar eerlijk gezegd is het nu nog meer het opzetten van de achtergrond, het verdiepen van het personage en het leren kennen van de andere personages in de serie. En eindelijk in de laatste aflevering worden wat hints gegeven over waar we echt naar gaan kijken.

Star Trek: Lower Decks vind ik wel leuk. Eindelijk Jerry O’Connell toegevoegd aan Star Trek acteurs, al is het maar als stem-acteur. Soms voelt het een beetje als fanfiction, en ik denk ook dat dat wel de bedoeling was. Dat maakt het niet minder leuk, aangezien mijn gozer en ik zelf ook ons aandeel in fanfiction hebben geschreven. Toch vindt mijn gozer het minder leuk en kijkt het meer om mij een plezier te doen.

Donderdag: Money, Explained

De Netflix tv serie ‘puntje-puntje-puntje, Explained’ is erg verhelderend. Dit keer richten ze zich op geld en financiën en dan specifiek in de Verenigde Staten. Sommige zaken zijn in Nederland niet helemaal aan de orde, maar de laatste aflevering die we zagen ging over studieschulden en daar sturen we wel op aan in Nederland, als we niet op de rem trappen. Nou zijn mijn gozer en ik van mening dat educatie (zo goed als) gratis moet zijn, dus het idee van een studieschuld die je achtervolgd tot je pensioen is een afgrijselijk idee. Wat schiet een student of een land daar nu mee op?

Vrijdag: Agents of S.H.I.E.L.D.

Agents of S.H.I.E.L.D. is (net als Loki) een Marvel serie. Helaas zitten we nu aan een iets minder leuk seizoen, maar over het algemeen is AoS echt leuk en spannend, met een gevarieerde cast. De eerste seizoenen spelen in op de ‘actualiteit’ van de films die rond die tijd de bioscopen binnen druppelden. Ik geloof dat die uitwisseling nu een beetje weg is, in het seizoen waar we nu in zitten. Het is (alweer) een tijdreis seizoen. Net als in Loki, trouwens. Tijdreizen is echt een ding in the Marvel Universe. En in Star Trek. En het is zo lastig om het goed te doen. Ik geloof dat het in dit seizoen niet echt werkt. Maar goed. Volgend seizoen is misschien weer beter.

Zaterdag: Blake’s 7

Na Space: 1999 heb ik gekozen voor Blake’s 7 als nostalgie-tv op zaterdagavond. En ik was een beetje bang dat het zou tegenvallen, deze serie uit de jaren 1978-1981. Maar het verhaal houdt echt stand! Ik was zelfs nog niet eens een tiener toen ik deze serie voor het eerst zag. Ik herinner mij één aflevering die ik echt heel eng vond, maar die hebben we nog niet gehad. Blake is een vrijheidsstrijder in de toekomst, die een ruimteschip heeft en een groepje om zich heen verzamelt om het op te nemen tegen de heersende klasse.

Eerlijk gezegd vind ik het knap dat de special effects die echt knullig en simpel zijn, en de kartonnen sets, het verhaal niet naar beneden halen. Echt een stevig geschreven science fiction verhaal dat ons niet teleursteld.

Zondag: The Americans

Spannend, laatste seizoen van deze recentere serie, over een gezin in de Verenigde Staten die eigenlijk spionnen zijn voor de Soviet Unie. Steeds lijkt het erop dat ze tegen de lamp gaan lopen en de risico’s die ze moeten nemen hun leven op het spel zetten. En dit is dus het laatste seizoen en we hebben geen idee of dit goed afloopt. Ik weet ook niet waar ik op hoop, want als spionnen hebben ze echt nare dingen gedaan. Maar ook aan de andere kant worden mensen als pionnetjes gebruikt. Dus misschien is er gewoon geen goeie afloop. Nog een paar afleveringen en we weten het.

Bonus tv serie: The Simpsons

We hebben een aantal seizoenen van The Simpsons op dvd, van toen het nog echt goed was. Ook daar zitten wel eens rare afleveringen tussen, maar over het algemeen zijn de afleveringen grappig. Nu hebben we toegang tot alle seizoenen! En dus proberen we alles te zien wat we nog niet gezien hebben. Maar dat is lastig. Ik heb dus voorgesteld om dit maar ’s avonds te kijken als ik in slaap wil vallen. Want als het een aflevering is die ik al ken, dan val ik zo in slaap. En als het nieuw is, dan kijk ik het af.

Waar we naar uitkijken zijn de nieuwe seizoenen van Picard en van Star Trek: Discovery. Maar gelukkig hebben we nog even de tijd voor die te zien zijn.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *