TV Series in september

TV Series in september

Wat we kijken in juli: sinds het laatste overzicht van juni is ons tv weekschema een al beetje veranderd. We waren nog maar net begonnen aan het laatste seizoen van The Americans en we zijn er nu al doorheen! Er waren ook een paar leuke nieuwe series die zo kort waren dat we alles al gezien hadden, ondanks ons non-binging pact.

Maandag: Breaking bad (en Rick & Morty)

Nog steeds op maandag: Breaking Bad, maar we zijn nu echt bij de laatste aflevering beland! En het is spannend, we kunnen nog helemaal niet zeggen hoe het gaat aflopen. Niet goed, denken wij, maar meer dan dat… Dan kijken we de film El Camino en daarna is maandagavond gereserveerd voor Better Call Saul.

Rick & Morty voert ons nog steeds netjes één aflevering per week, die we dan ook meteen op die dag moeten kijken. Vandaar dat onze avond op maandag iets meer tv bevat dan andere dagen. Het zijn wel weer bizarre afleveringen die desondanks toch in het R&M universum passen. Reizen door dimensies, aliens die de aarde redden in plaats van vernietigen, kalkoenen met automatische geweren, Morty’s obsessie met zijn lieftallige klasgenootje… het klinkt zo normaal. Maar het gaat alle kanten op.

Dinsdag: The Expanse

In The Expanse zien we een toekomst die behoorlijk dystopisch is. Dit is wat er zou gebeuren als een rijke idioot zou besluiten de ruimte in te reizen en dan te zeggen dat alle productie wel op andere planeten of in de ruimte zou kunnen plaatsvinden. Waar dan vervolgens natuurlijk ook mensen moeten werken. Mensen die dan ook in de ruimte, op stations of manen, families willen beginnen. Want mensen gaan niet heen en weer reizen naar de aarde. En dan worden die mensen natuurlijk onderbetaald terwijl ze grote risico’s lopen. Ja, dit is een toekomst die we beter maar kunnen vermijden. De serie is heel goed, trouwens.

Woensdag: Wanda Vision

De eerste aflevering hebben we gezien en is intrigerend. Natuurlijk waren we zo klaar met Loki: korte serie. Loki werd wel steeds beter, maar zelf vond ik het een enorm trage start. Wanda Vision is ook een Marvel serie over Wanda en Vision. Maar Wanda Vision leeny zich beter voor losse afleveringen kijken, denk ik. Loki was eigenlijk een lange film in 6 delen geknipt.

We wachten nu ook op nieuwe afleveringen van Star Trek: Lower Decks om de woensdag weer dat authentieke Star Trek gevoel te geven. (Woensdag was de dag dat we altijd Star Trek keken op de BBC. Vandaar).

Donderdag: Human: The World Within & de nieuwe serie van …Explained

Human gaat over het menselijk lichaam en hoe het werkt. Klinkt nogal basis, maar er zitten toch opmerkelijke dingen in de serie. Van spieren, hersens en hoe we ons lichaam van brandstof voorzien: het is allemaal erg interessant. Het wordt op een leuke manier gepresenteerd. Explained is een serie waarbij steeds een ander onderwerp onder de loep wordt genomen. Het is heel afwisselend en informatief. Wel erg kort en meer dan de ondiepe basis krijg je er niet van mee. Maar het kan een startpunt zijn van kennis opzoeken.

Vrijdag: Agents of S.H.I.E.L.D.

Eerlijk gezegd vond ik de laatste paar afleveringen erg traag en saai. Maar we beginnen alweer wat meer interessante afleveringen te krijgen. Zonder te spoileren: alle personages zijn grondig aan het veranderen en worden geconfronteerd met einde en begin. Het zijn grote themas tegen de achtergrond van een mogelijke invasie van buitenaardse wezens.

Zaterdag: Blake’s 7

Ja! Nog steeds Blake’s 7! We hebben nu een grote vijand tegenover Blake, die een persoonlijke vendetta probeert te beslechten. Ondertussen is de groep van Blake onderling ook nog niet echt eensgezind en vriendelijk. Dat levert wel leuke one-liners op voor sommige personages. Het is een gedateerde scifi serie, maar toch, toch houdt het nog stand. Een enkele aflevering lijkt nergens over te gaan, maar over het algemeen ben ik nog steeds verbaasd dat ik me er niet bij verveel.

Zondag: House

De eerste 5 seizoenen hadden we jaren geleden al gezien en eerlijk gezegd werden we het toen een beetje zat. Maar nu we de seizoenen kunnen streamen leek het wel een goeie opvolger voor The Americans. Gelukkig is Hugh Laurie nog steeds fantastisch om naar te kijken, als acteur. Maar in de eerste afleveringen gaat hij achter de piano zitten en dan denken wij toch meteen “Mystery“. Tenslotte ken ik hem als eerste als een fantastische komiek met giga-muzikaal talent. We zijn heel benieuwd hoe het met House verder gaat, nu een belangrijk deel van zijn persoonlijkheid niet meer draait om zijn verslaving.

Bonus: Bob’s Burgers

En tussendoor hebben we, naast The Simpsons, een andere cartoon-familie gevonden. Bob en zijn gezin proberen een hamburger-restaurant draaiende te houden. Leuke serie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.