Tropico 6

Tropico 6, eilanden in een tropisch klimaat

Tropico is een serie spellen waar je een eiland onder je hoede krijgt. En wat is beter dan één eiland? Veel eilanden! In Tropico 6 beschik je als heerser over meerdere eilanden. Eindelijk! Maar kan ik Tropico 5 vergeten?

Eiland in de zon

Tropico 6 volgt hetzelfde script als Tropico 5: je bent de gouverneur van een koloniaal eiland, je roept de revolutie uit en je wordt El Presidente. Het is aan jou om alle facties tevreden te houden zodat je bevolking niet tegen je in opstand komt of je wegstemt. Natuurlijk kun je als dictator de verkiezingen naar je hand zetten, maar uiteindelijk gaat het om het binnenhalen van voldoende geld zodat je de bevolking scholen, restaurants en het circus kunt geven.

Tropico 6 koeien op het eiland

Ook nu loop je weer door de tijdvakken: koloniale tijd, wereldoorlog, industrieel en modern. Richt je je op het uitputten van de grondstoffen, met mijnen en stinkende fabrieken? Of ga je voor toerisme en eco-vriendelijke industrieën? Je hebt keuzes en je kunt dus experimenteren.

Tropico 6 gameplay

Als ik dit vergelijk met Tropico 5 dan kies ik nu voor Tropico 5. Maar dat komt ook omdat er kleine subtiele dingen anders geregeld zijn in Tropico 6. De graphics spreken mij minder aan, de muziek lijkt het ook net niet en ik heb het idee dat het te simpel is. Maar is dat wel zo, of komt dat omdat ik zo aan Tropico 5 gewend ben?

Tropico 6 gebouwen in aanbouw op het eiland

Er zijn zeker dingen die beter gaan. Je kunt ervoor kiezen om elk eiland een ander doel te geven, bijvoorbeeld een heel eiland voor de toeristen. Ook is de leercurve veel minder steil en is de eerste koloniale tijd zo voorbij. De gebouwen die je ontdekt moet je zowel onderzoeken als dan de blauwdruk er van kopen. En je hebt de beschikking over piraten die goederen voor je stelen of drenkelingen redden en aan je bevolking toevoegen. Er zijn dus wel verschillen met de eerdere versie.

En Tropico 5 dan?

Ik speel nu dus vaker 5 dan 6. Maar nu de winter er aan komt (toch?) zal ik toch proberen om Tropico 6 een kans te geven. Eigenlijk lijkt het me wel heel leuk om een super-toeristisch eiland te maken. En T5 was veel simpeler, terwijl ik T6 als makkelijk beschouw. Er zijn misschien nog dingen in T6 die ik niet helemaal goed heb uitgeprobeerd.

Tropico 6: een opdracht van de revolutionairen.

Mijn conlusie is dat ik zeker aanraad om Tropico 5 te spelen, maar dat als je een modernere versie wil met meer opties, dat Tropico 6 dan een betere keuze is. En … vanwege meer eilanden!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *