Streaming: Film aanraders Oktober

Filmposters Rocketman, Stardust, Moon

Soms wil je dat iemand je gewoon een lijst met film aanraders geeft. Want is het niet lastig, dat grote aanbod van films en series op de verschillende streaming-diensten? Soms blader ik eindeloos door de lijst en kom ik nergens een leuke film tegen. Maar gelukkig kom ik soms ook geweldige films tegen. Hier zijn mijn filmtips van oktober!

Netflix film aanraders

Er zijn weinig films waar ik voor naar de bioscoop ga, maar Joker hebben we in een grote zaal gezien. De film is nu op Netflix te zien. Joker, met Joaquin Phoenix, is het verhaal achter de Joker uit de Batman comics. Of niet. Want in deze film is de hoofdpersoon aardig in de war. En alles zit hem tegen, terwijl hij vrij passief en aardig is. Maar dat is hij dus niet echt. En deze verwarring is wat je terug vindt in de film. Er is iets mis met deze man en het is moeilijk om uit te vinden of hij geestesziek en geneesbaar is, of slachtoffer van de omstandigheden, of misschien toch gewoon een simpel gemeen persoon. Phoenix is een top acteur en alleen daarom al is deze film echt aan te raden. Maar het is een geweldadige film en is niet voor iedereen leuk om te zien.

Film still uit Joker, met Joaquin Phoenix

Stardust is dan wel weer een heel acceptabele, lieve, spannende film vol met romantiek, heksen en piraten die door de lucht varen. Gebasseerd op het boek van Neil Gaiman, een van mijn favo schrijvers, vertelt deze film het verhaal van een stervende koning, zijn zonen en een gevallen ster die op aarde een prachtige vrouw blijkt te zijn. Lekker een film om een avondje bij onder een dekentje op de bank te kruipen, met een warme kop thee en chocola.

Twee hele andere film aanraders zijn Rocketman, waarin op muzikale wijze het levensverhaal geinterpreteerd wordt van Elton John. En Big Fish, waarin een oude man zijn leven nog eens voorbij ziet komen en ongelovelijke verhalen verteld over wat hem is overkomen. In beide films wordt met de realiteit gespeeld: wat is echt gebeurt en wat is een kunstzinnige interpretatie van de gebeurtenissen? Rocketman zit vol met goede muziek, en Big Fish zit vol met Ewan McGregor. Beide goed.

Prime Video film tips

Wij zijn voor Prime gegaan omdat ze Star Trek: Picard uitbrachten. Maar er staan nog wat acceptabele films om te zien. The Green Knight is een film die nog op mijn eigen lijstje staat. Arturiaanse verhalen vind ik leuk en The Green Knight heb ik nog gelezen voor mijn middel-Engels. Ik ben heel benieuwd, maar de trailer zag er fantastisch uit. Heel anders dan Borat Subsequent Moviefilm, wat meer is dan een lollige onderbroekenfun-film. Hoewel er zeker iets met een onderbroek in voorkomt. Borat heeft een opdracht om in Amerika in het gevlij te komen bij de president, anders loopt het slecht met Borat af. Er komen heel wat confrontaties voorbij, die in realiteit erg gevaarlijk waren voor de acteur Sacha Baron Cohen en zijn team. De film is in ieder geval een mooi tijdsbeeld van een vreselijke periode.

Er komt altijd een moment waarop zelfs over de meest afgrijselijke tijden licht-komische films gemaakt kunnen worden. JoJo Rabbit is zo’n film. Hoe kan een film waarin een jongetje Hitler als zijn denkbeeldige vriendje kan hebben zo lief en grappig zijn? Je mag dan ook wel je zakdoekje klaar houden want er zitten ook wat momenten in die misschien wat moeilijker zijn. Over het algemeen een ontzettend ongewone en mooie film.

Film still uit JoJo Rabbit, met onder andere Sam Rockwell

Meer romantiek is te vinden in de lichtelijk science fiction film Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Ik kan niet te veel verklappen, want dan spoiler ik de hele clou van de film. Denk jij dat sommige mensen altijd bij elkaar horen? Of juist niet? Dat een gebroken hart te helen is, of juist nooit? Deze film vonden we samen echt leuk om te kijken. Juist de combinatie van romantiek en science fiction trok ons aan (hij voor de romantiek, ik voor de science fiction). Ik raad je deze film aan, of je nu romantisch bent of niet.

Disney+ films om te zien

Eigenlijk is er vrij weinig op Disney+ te zien, eerlijk gezegd. Maar Raya en de Laatste Draak is best een aardige Disney film. En natuurlijk zijn alle Marvel films hier. Heb je Deadpool nog niet gezien? Deadpool begint met een huurmoordenaar die verliefd wordt en vervolgens op het hoogtepunt van zijn gelukkige relatie ongeneeslijk ziek wordt. Hij komt terecht bij een groep waar experimenten worden uitgevoerd. Hierdoor krijgt hij de kans om zijn ziekte te overwinnen, maar de prijs is (natuurlijk) hoog. Veel humor en Ryan Reynolds.

Verder zijn er nog twee film aanraders op Ziggo die aan te raden zijn. Moon, met Sam Rockwell, over een eenzame man op de maan die verwacht binnenkort weer terug te keren naar zijn familie op de aarde. Hier zitten heel wat plot twists in en Rockwell speelt zo goed. Een andere film die ik nog moet zien is Parasite. Een arme familie en een rijke familie, waarbij de arme familie werkt voor de rijke familie. Lijkt me heel mooi, als ik de recensie zo lees. De kloof tussen rijk en arm kan zo onbehoorlijk groot zijn.


2 reacties op “Streaming: Film aanraders Oktober”

  1. Ik heb van dit lijstje alleen Stardust gezien, wist niet dat die ook op Netflix stond. Ik heb hem nog op dvd. Momenteel heb ik Netflix, maar af en toe wissel ik af met bijvoorbeeld Disney. Ik wil niet alle streamingsdiensten tegelijk eigenlijk.

    • Maar dat is ook het mooie, dat je af en toe kan wisselen. En er is vaak toch wel wat overlap, zeker met oudere films. Stardust heb ik ook ergens op dvd, maar je weet hoe het is: dan moet je naar de kast lopen, de buray-speler aanzetten en … oh, wat een werk. 😛 Soms is het gewoon lekker makkelijk om even een stukje op de streamingsdiensten aan te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *