Nieuwe stoel helemaal van mij

Stoel met luipaarden-kleedje en kussen

Ik heb sinds de verhuizing geen ‘eigen’ stoel meer. Toen we op zoek gingen naar nieuwe meubels, kwam ik onverwacht een nieuwe stoel tegen. Hoewel ik erg voor praktische en makkelijke meubels ben, viel ik als een blok voor een prachtige stoel. Hij is er nog niet, maar hij komt er zeker.

Oude stoelen, ook mooi

De stoelen die we nu hebben staan zijn absoluut mooi. Ze zijn echter van leer en ik moet ze echt beschermen tegen de nagels van de katten. Dat is goed gelukt, overigens! Dat neemt niet weg dat de stoelen die we hebben niet echt onze smaak zijn. Eén van de stoelen is al zo’n 10 jaar oud en heeft een beetje een sentimentele waarde. Hij is ook ontzettend zwaar en niet makkelijk te verplaatsen. De andere stoel is iets kleiner en moderner. Daar kan ik wel mee leven. Maar ook zo zwaar. Soms is mooi alleen niet genoeg. Ik wilde iets van mijzelf.

Twee stoelen in een huiskamer, met kussens

Het is best lastig om meubels die nog mooi zijn te vervangen. Ik hou niet van verspillen en het duurt soms lang om iets te verkopen via een online website, bijvoorbeeld. En als ik aan de lokale kringloop vraag of ze het kunnen ophalen, dan zitten daar altijd onhandige regels aan vast. Het mag niet te zwaar zijn, het moet geheel worden aangeboden, maar je moet het zelf uit elkaar halen als ze het willen ophalen, het moet in zijn geheel in de lift passen – maar dat bepalen de ophalers en niet de aanbieder -, en je mag het niet laten ophalen door een kringloopwinkel buiten de gemeente… achterlijk, en vast alleen een ‘regel’ hier in onze gemeente. Maar ik denk dat deze stoelen wel een plek vinden in onze vriendenkring.

Nieuwe stoel in mijn stijl

Wat is mijn stijl? Eigenwijs, uniek, raar, luid, een statement. Als het niet praktisch is, dan is het het tegenovergestelde. Maar deze stoel lijkt wel een combinatie te zijn van allebei mijn kanten. De stoel is zeker opmerkelijk. Hij is uniek te maken door de bekleding die je kunt kiezen. En hij is supercomfortabel. Als lezer hou ik van stoelen waarin je kunt wegkruipen met een boek. In deze stoel lijkt me dat goed te doen.

Chihuahua in een stoel met een luipaardenmotief

Het merk lijkt ook erg sustainable te zijn. Ze gaan voor een levenslange garantie op de constructie en geven aan veel te doen om met zorg te produceren. Dat kan ik als consument natuurlijk niet echt controleren, maar ik hoop dat dat waar is. Ik wil deze nieuwe stoel ook zo lang mogelijk gebruiken. Meeverhuizen naar de volgende plek en wie weet ooit nog doorgeven aan een volgende generatie.

Helemaal van mij. Alleen.

Voor de katten hebben we een prachtige nieuwe slaap-krab-ton gekocht en onze prinses ligt graag bovenop, in het penthouse. Nu heb ik mijn eigen troon en ik zie het al gebeuren dat de prinses denkt dat deze stoel voor haar is. Ik zal haar dat niet kwalijk nemen. Gelukkig is er plek voor ons tweetjes. En de chihuahua, en de andere kat. De vraag is of zij met mij wil delen… Anders zal ik genoegen moeten nemen met een plekje in haar penthouse.

Nieuwe stoel, fijn om in te lezen.

Maar hoewel de stoel van mij is, en misschien ingepikt wordt door de kat, het is wel de bedoeling dat we samen een bank uitzoeken waar we gezellig op kunnen zitten. Vanwege ons lengteverschil is dat wat lastig. We komen er wel uit, natuurlijk. En het feit dat ik mijn ‘droomstoel’ heb gevonden betekent ook dat ik best wat water in de wijn mag doen voor de bank. Niet te veel. Want anders zit ik alleen maar in mijn eigen stoel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *