Bordspel in doos, Tsuro
Spellen

Tsuro: het pad van de draak

We hebben veel spellen voor twee personen in onze collectie, maar Tsuro is een spel dat beter tot zijn recht komt in een grotere groep. Je kunt het met maximaal 8 personen spelen! En het is heel toegankelijk voor mensen die misschien niet zo veel van spelletjes houden. Competitie, maar op een gezellige manier.

Drakenstenen

Tsuro is een bordpel met pionnetjes in de vorm van stenen. Deze stenen, met een draak er op, verplaats je over het bord dat je met je medespelers opbouwt. Elke speler heeft namelijk 3 tegels met een stuk touw (of weg, of wat het ook is) er op. Bij elke beurt gebeuren er twee dingen. 1: je verplaatst je drakensteen en 2: je legt een tegel neer (en je pakt een nieuwe tegel, dus eigenlijk doe je drie dingen).

Het is hartstikke leuk om die tegels neer te leggen en je steen het pad te laten volgen. Je moet alleen oppassen dat het pad je niet van het bord af laat lopen, want dan ben je ‘af’. Dus als je tegenspeler slim is, plaatst die tegels waardoor zijn eigen steen binnen het bord blijft en die van jou richting the uitgang gaat.

Bordspel Tsuro met pionnen en kaarten

Tsuro kan best tactisch zijn

Daar ligt het tactische deel van Tsuro. Kun je tegels neerleggen dan let je dus op dat je eigen steen veilig blijft maar je tegenstanders de verkeerde kant uit stuurt. Je moet dus een beetje opletten. Maar uiteindelijk raken de tegels op en heb je weinig keus uit de overgebleven opties. Het kan dan best zijn dat je jezelf het bord af stuurt.

De winnaar is de speler die als laatste overblijft op het bord. Soms gebeurt dat als alle tegels op zijn, maar het kan net zo goed heel snel gebeuren als de andere spelers elkaar dwars zitten en één speler ongemerkt steeds de veilige weg kiest. Met twee spelers is het ook leuk, maar het is dan een lichter spel dan wanneer je het met meerdere spelers speelt.

Tsuro bordspel voor 3 spelers

Voor familiespellenavonden: prima!

Omdat dit spel met tot acht spelers te spelen is, is dit een prima keus voor een avondje met familie of vrienden. Er zijn geen ingewikkelde regels en het spel is geschikt voor alle leeftijden. Het thema is ook heel neutraal, zonder dat het saai wordt. De spelrondes zijn ook niet te lang en het blijft leuk als je ‘af’ bent: je kunt je prima vermaken met het bekijken van de rest van de spelronde. Het is ook een mooi uitgevoerd spel, met stevige tegels en leuke steen-pionnetjes.

Je hoeftmet familie en vrienden dus geen urenlange sessie met monopolie of scrabble te doen. Doe een paar rondes met Tsuro en je heb toch weer een gezellige avond waarbij je snel even je frustraties op je vervelende broer/zus kunt afreageren door ze steeds van het bord te spelen. Op een gezellige manier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *