Maastricht, 2021

Stadsgezicht van Maastricht, stadswal

Yay! We hebben ons eerste uitstapje sinds de pandemie alweer gehad. Langer dan een nachtje weg én in een hotel ook nog! We namen de hond mee, want die was ook wel aan een rustig weekendje toe. Door de hond me te nemen zijn we natuurlijk wel wat beperkter in wat we kunnen doen. Geen musea of andere culturele dingetjes, maar wel veel lopen en wandelen. Gelukkig was het nog echt mooi weer en daar hebben we driedubbel van genoten. Het is heel goed te doen: Maastricht met de hond.

Lekker met de trein

Als er iets is wat onze chihuahua fijn vindt dan is het wel reizen met de trein. We hebben een mooie rugzak waar hij in zit. Meestal is hij kalm en kan de klep open. Maar als hij zich wat onprettig voelt, bijvoorbeeld door drukke kinderen die hem uitdagen (ouders: let daar toch eens op), dan doen we het dekseltje dicht. Hij weet dat dan hij met rust gelaten wordt. Verder is hij bij normale mensen om zich heen gewoon geinteresseerd in wie er in de trein zit. Hij steelt dan vaak de show. Naar Maastricht met de hond betekend dus een treinreis van ongeveer 2,5 uur voor ons. Ruim de tijd om te lezen en even de oogjes dicht te doen

Met de hond naar Maastricht in de trein

De plannen die we hadden waren vrij algemeen. Vooral wandelen en uitrusten, shoppen en lekker eten. We hadden een hotel aan de rand van de stad met het centrum op 20 minuten loopafstand. Eerder waren we al eens in een hotel in het centrum geweest, maar dat viel zwaar tegen. Het was niet schoon en de bedden waren zeer ongemakkelijk. Dit keer hadden we een beter hotel uitgekozen, natuurlijk ook omdat de hond daar mee mocht. Alleen niet in het restaurant, maar dat was geen probleem. We hebben uiteindelijk ook niet in het hotel gegeten. Waarom zou je? Als je in het centrum en om de hoek prima eetgelegenheden hebt!

Maastricht met de hond

Er zijn zoveel opties om ergens iets te eten en te drinken. We begonnen met een koffie bij de Maas. Het was dan wel een bierbrouwerij, maar ze hadden lekkere koffie en een fijn broodje. Daarna even rond gelopen en terug naar het hotel om in te checken. We hadden niet veel uit te pakken, maar een middagdutje stond wel op onze agenda. Via internet keken we waar we lekker konden eten. Omdat ik op vrijdag altijd flammkuchen maak wilde ik eigenlijk wel weer eens een flammkuchen eten in Maastricht. En die was heel lekker bij een ‘t Wijcker Cabinet. Heel gezellig en ongedwongen. Met coronapas, natuurlijk.

Terrasjes in Maastricht

We maakten het niet te laat en wilden de volgende ochtend ook niet te laat opstaan. Het was ook fijn dat we de hond konden uitlaten rondom het hotel. We kwamen zelfs veel honden tegen, wat Chi spannend en leuk vond. Het ontbijt zat bij de kamer inbegrepen en dus gingen we lekker ons bordje vullen. Bij een ontbijtbuffet vind ik het ook altijd leuk om te zien wat anderen op hun bord laden. Wie is degene die een plakje cake erbij neemt? Zou ik dat ook doen? Nee, ik heb al een croissant. Ruilen? … nee, toch maar niet. Je kunt het ook overdrijven. Ik snap het wel: het ontbijt is wat prijs/kwaliteit verhouding erg slecht. Je betaald het driedubbele van wat je eigenlijk eet. Maar het is wel fijn dat je geen afwas hebt!

Shoppen en wandelen in Maastricht

Onze hond houdt echt enorm van wandelen. We hebben dus bijna alles te voet gedaan, ookal zijn er natuurlijk bussen die je overal in de stad kunnen brengen. Het enige nadeel was dat het op zaterdag echt ouwerwets druk was. Veel winkels vond ik gewoon te druk, waardoor ik niet echt uitgebreid heb kunnen shoppen. Niet alleen vanwege corona, maar ook omdat mensen in een winkel niet letten op kleine chihuahua’s. We zijn wel een leuke bordspellenwinkel binnen gegaan. Maar omdat we zo weinig mogelijk bagage mee wilde nemen hebben we niks gekocht (sorry, meneer-van-de-winkel: het was een mooie collectie!). En we zijn een leuk klein boekhandeltje tegengekomen: English Bookstore Maastricht. Dít is het leukste boekwinkeltje in de stad! Echt!

Naar Maastricht met de hond, in hotel

We hebben lekker uitgebreid geluncht op de Grote Markt. De hond kreeg zelfs een bakje water aangeboden. Later in de middag wandelden we richting het hotel en had ik eigenlijk nog wel trek in een kop koffie met taart. We vonden een Perzisch restaurant waar we een heerlijke chocoladetaart deelden! Het beviel ons zo goed dat we besloten dat we hier maar terug moesten komen voor het diner. Hadden we toen maar meteen gereserveerd bij Farén, want die avond zat het stampvol. Het was nog niet zo heel erg koud buiten en dus hebben we lekker buiten gegeten. De Perzische keuken bevalt me heel goed.

Perzische maaltijd

Maastricht blijft een van mijn favoriete steden om een weekendje naar toe te gaan. En naar Maastricht met de hond is helemaal fijn. Maar volgende keer mag de hond logeren bij een kennis en gaan we weer eens wat meer culturele dingen doen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *