TV kijken in Oktober

Blacklist posters

Terwijl iedereen nu Squid Game lijkt te kijken (en het staat ook op ons lijstje), is ons wekelijks tv-schema nog steeds vol met oude series. Het was de afgelopen maand wel moeilijk om ons schema aan te houden, omdat mijn gozer The Blacklist ontdekte en dat het liefst elke avond wilde kijken. Maar daar heb ik geen zin in, hoewel ik het een leuke serie vind. Wat hebben we gekeken?

Maandag: Better Call Saul The Blacklist

Ja. Okay. Op maandagavond zouden we started met Better Call Saul, de prequel serie van Breaking Bad. Breaking Bad was de serie die we op maandag keken, en dit leek dus een mooie overstap. The Blacklist is een fijne serie om te kijken. Ik heb alles al gezien. Het was mijn go-to serie als mijn gozer op reis was en ik geen aflevering kon kijken van series die we samen keken. Maar nu ik de serie weer zie, zonder in slaap te vallen, kan ik er nog van genieten. In The Blacklist wordt een jonge FBI agent bij een geheime afdeling gevoegd, waar een super-crimineel informatie deelt over andere super-criminelen. De informant wordt gespeeld door James Spader, en die man is gewoon heerlijk bezig. Maar ik kon het niet laten om al in het begin aan te geven dan het personage Aram (Amir Arison) eigenlijk de beste story arch heeft van alle personages.

Dinsdag: The Expanse

We zijn nog steeds bezig in The Expanse. Er zijn nogal wat seizoenen, dus voorlopig is de dinsdag gereserveerd voor deze science fiction serie. Het sluit mooi aan op het boek wat ik gelezen heb: Aurora van Kim Stanley Robinson. Zijn wij als mensen wel geschikt om de ruimte in te gaan? En het idee van Jeff Bezos om industrie in de ruimte te plaatsen kan leiden tot de ongelijkheid die in The Expanse wordt getoond. De industrie heeft namelijk ook monteurs, onderhoudsmensen en piloten nodig. En hoe mooi en schoon de aarde ook wordt als we geen vervuilende industrie meer hebben, de mensen die wel in de rotzooi moeten werken zullen nooit genoeg gecompenseerd worden. Dystopia, dus.

Woensdag: The Falcon and the Winter Soldier

Na Loki en WandaVision zijn we aan The Falcon and the Winter Soldier begonnen. Onze Marvel-woensdag! Het kijkt lekker weg, dat zeker. Als je me nu vraagt wat de verhaallijn is en wat de laatste aflevering was, dan weet ik het niet meer. Maar het mooie is dat ik er wel snel weer in kom. Tot nu toe vind ik het nog niet zo goed als bijvoorbeeld Loki en WandaVision.

Donderdag: … Explained

De documentaires van bijna 30 minuten zijn hit and miss. In 30 minuten kun je natuurlijk ook niet echt diep ingaan op materie rond bijvoorbeeld orkanen of danspasjes. Danspasjes? Ja. We zagen een aflevering over dance crazes en die richten zich voornamelijk op de dansjes vanaf de jaren 20 van de vorige eeuw. Dus de Charleston (die ontstond in America en populair werd door films en bekende artiesten zoals Josephine Baker. En dan gaat het al snel ineens over TikTok dansjes. En laat ik TikTok dansjes nou echt niet zien als dansen, maar als bewegen op muziek. Ik weet ook niet wat ik verwachtte. Er is ook een aflevering over honden. Die is wel leuk. En een aflevering over suiker.

Vrijdag: Agents of S.H.I.E.L.D.

We zijn er nog steeds niet doorheen. Maar we schieten op: we zijn net begonnen aan seizoen 6 en 7 is het laatste seizoen. Hoewel ik s5 echt traag en saai vond, hoop ik dat 6 en 7 weer wat van de actie en magie van de eerste 3 seizoenen kan oppikken. Ik mis de humor en de actie, en de combinatie van die twee. Ik ben wel fan (geworden) van Ming-Na Wen. Maar als het aan mij lag, hadden we sezoen 5 overgeslagen.

Zaterdag: Blake’s 7

Het is ook een langlopende serie, deze ouwe science fiction serie. De groep criminelen, die nu rebellen zijn onder leiding van Blake, proberen de machtige Federation omver te werpen. Blake en zijn groep hebben een zeer geavanceerd ruimteschip gevonden, waarvan ze nog steeds niet weten waar het precies vandaan komt. De rebellen hebben allemaal hun eigen achtergrond en werken lang niet altijd goed samen. Het leuke is dat er voor een science fiction serie veel buitenopnames zijn gemaakt. Zogenaamd op een andere planeet, maar in alles herken je de Engelse gebouwen en landschappen.

Zondag: House

Er zijn afleveringen in seizoen 6 die eigenlijk heel erg soap opera zijn. Dat is leuk ter afwisseling, want elke week een nieuw medische probleem, waarbij het elite-team van het ziekenhuis keer op keer de foute diagnose stelt wordt ook saai. De aflevering waarin de directeur van het ziekenhuis voor een poosje wordt gevolgd speelt daar leuk mee. Op de achtergrond zie en hoor je House en zijn team een medisch probleem bespreken. Maar de focus ligt op Cuddy, die een deal probeert rond te krijgen met een grote verzekeraar, terwijl haar kind ziek is en House zoals gewoonlijk het ziekenuis op stelten zet.

Bonus: Bob’s Burgers

Bob’s Burgers, de animatie-serie over een familie die een hamburgerzaak draaiende houdt, wordt steeds leuker. Ik denk dat het leukste is dat Bob en Linda, de ouders, zich niet gedragen als mensen die model-ouders willen zijn. Hoewel, Linda is een moeder die erg begaan is met haar kinderen. Maar in de aflevering waarin Bob en Linda hun kinderen niet kunnen vinden, terwijl ze een halloweenkostuum voor hen gemaakt hebben, gaan de ouders uiteindelijk in dat kostuum snoep ophalen. En als de kinderen dan uiteindelijk toch thuiskomen, dan delen ze dat niet met hen. En dat vind ik dan grappig.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.