Streaming: film aanraders november

filmposters

Ondanks dat we wat streaming kijken, heb ik nog een grote dvd/bluray collectie van films die niet op de grote services verschijnen. Wilde ik laatst Austin Powers zien, moest ik toch echt fysiek de disc erbij pakken! Maar er zijn nog wel wat leuke films die ik graag aanraad. Voor als je even door de bomen het bos niet meer ziet.

Stoere vrouwen films

Buffy the Vampire Slayer was de basis voor de succesvolle tv-serie met dezelfde naam. De film heeft een iets ander uitgangspunt maar de basis is hetzelfde. Een leefhoofdige cheerleader op een Amerikaanse highschool blijkt een geboren vampierdoder te zijn. Haar begeleider probeert haar voor te bereiden op de eindstrijd met de vampiermeester (Rutger Hauer). Het is niet zo over the top als het had kunnen zijn en het is zeker niet heel erg eng. Er zit genoeg humor in. Perfect voor gezamelijk kijken met tieners, die niet al te bang zijn voor griezels. Naast Hauer speelt ook Donald Sutherland een rol en Luke Perry. De hoofdrol is voor Kristy Swanson en er zijn een paar seconden van Ben Affleck en Seth Green (Seth Green speelde ook in de serie!). De film is nu op Disney+ te zien.

Jackie Brown is een Tarrantino film. Het is een van de meer low-key films, waar er meer nadruk ligt op de personages dan op cinematisch geweld. Het is daarom denk ik een van de meest toegankelijke films voor een breder publiek. Dit is de enige film van Tarrantino die ik met mijn moeder gekeken heb, bijvoorbeeld. En zij vond het een prima film. Het draait om de stewardess Jackie, die geld smokkelt voor een wapenhandelaar. Ze wordt door de FBI gearresteerd en werkt mee om de wapenhandelaar te arresteren. Ondertussen wil die juist de stewardess laten vermoorden. Jackie en haar bondsman plotten een plan om hem te slim af te zijn. Deze film is nu te zien op Netflix.

Vrouwen met power

Meer komedie vind je bij Legally Blonde. Er zit wel meer achter dan alleen de lach: de hoofdpersoon ontdekt namelijk dat zij eigenlijk best wel slim is (spoiler?). Jonge blonde vrouw gaat rechten studeren nadat haar vriendje haar gedumpt heeft. Haar doel is in eerste instantie om hem terug te winnen, maar ze komt er achter dat goede resultaten op de universiteit veel meer waard zijn. Grote plus in deze film is de chihuahua, die echt net op mijn kleine Chi lijkt. Maar dan minder knap. Het is een ongecompliceerde film, geen echte romcom, maar wel een fijne feelgood film. Had ik de chihuahua al genoemd? Te zien op Netflix.

How to Build a Girl is gebaseerd op een boek van Caitlyn Moran. Het gaat over een tiener die graag muziekjournalist wil worden en alles probeert om haar droom uit te laten komen. Deze film, en het boek, staan op mijn lijstje om not te zien (en lezen). De film heeft als extraatje voor mij een aantal leuke acteurs zoals Jameela Jamil, Sue Perkins, Lilly (en Alfie) Allen, Michael Sheen en Alexy Sayle. Ik zal deze film snel zien op Prime.

Echt en fictie (science)

What Happened, Miss Simone? is een mooie opvolger voor de vorige film. Deze film gaat namelijk over het leven van Nina Simone, die onverwacht een populaire zangeres werd, terwijl ze graag klassieke piano had willen spelen. Simone’s leven is interessant tegen de achtergrond van de burgerrechtenstrijd in de Verenigde Staten. Haar muziek werd een soort wapen om die strijd te ondersteunen. Maar ook haar persoonlijke leven achter de muziek was niet zonder strubbelingen. Vol met mooie muziek en een interessant tijdsbeeld, deze documentaire is te zien op Netflix.

Tot slot, Ex Machina, een pure science fiction film. Een man heeft een AI (artificial intelligence) ontwikkeld en in een robot met een mooi vrouwelijk uiterlijk geplaatst. Hij nodigt een programmeur uit om met deze robot te experimenteren. Kan de robot echt overkomen als een echte jonge vrouw? In deze film zie je Oscar Isaac en Domhnall Gleeson (van Harry Potter en Star Wars). Het is een wat duistere film, beetje onprettig, maar het verhaal is wel erg interessant en spannend. Deze film kun je zien op Prime.

Als ik het zo zie, kunnen deze films redelijk in thema’s gedeeld worden voor een mini-marathon. Maar hopelijk zit er in ieder geval eentje tussen die je misschien wel wil zien. En ook al lijken het echt veel vrouwen films, dit zijn zeker films die voor iedereen leuk zijn.


2 reacties op “Streaming: film aanraders november”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *